sunnuntai 30. marraskuuta 2008

mennään bussilla

Adventin kunniaksi pääsi päiväkotiporukka kotipaikkakunnan kirkkoon. Matkaa kirkolle kertyy useampi kilometri, joten pari sataa lasta kuljetettiin komeasti bussilla laulamaan hoosiannaa. Mahtava suoritus tarhan tädeiltä! Hienosti kuului reissu sujuneen, mitä se hienosti sitten tarkoittaakaan.

Ei ole peltonenkaan montaa kertaa linjuuvaunun kyytille päässyt, sen verran huonojen ja tyyriiden bussivuorojen takana asutaan. Esimerkiksi, jos lauantaina haluaa kaupungille hippaamaan, täytyy lähteä todella hyvissä ajoin liikenteeseen, sillä viimeinen vuoro kotia kohti lähtee kuudelta illalla. Bussikyyti taisi siis olla pikkuneidillemme yhtä suuri elämys kuin adventtihartauskin.

Kirkkopäivän iltana pikkuneiti söi hartaana iltapalaa, ja pitkitti nukkumaanmenoa ottamalla aina vielä vähän lisää. Lopuksi piti vielä saada mandariini, jonka neiti kuori ja pilkkoi kauniisti osiin. Sitten hän järjesteli palat pöydälle jonoon ja jutteli samalla. "Nyt pitää mennä nätisti jonoon. Menkääpä nyt niin lähelle toisia että voitte ottaa kaveria harteista". Ja mandariinijono tiivistyi keittiön pöydällä. Tässä vaiheessa olisi tietysti pitänyt sanoa jotain ruualla leikkimisestä, mutta olin kuin en olisi huomannutkaan, sillä edessäni pyöri mielenkiintoinen tosi-tv:)

Leikki jatkui. "Nyt ota pari itselle". Ja mandariinit pariutuivat. "Ei saa hölmöillä, kuka siellä meinaa ruveta riehumaan? Ei saa tuomas, voi tulla vahinko ja sitten rupeaa itkettämään. Hyvä tuomas, reipas poika." Ja iso mandariini kävi taputtamassa pikku mandariinia.

Vau, ei se omena kauaksi puusta putoa, peltosessa on selvää ammattikasvattaja-ainesta! Äänenpainotkin olivat suoraan luokkahuoneesta, tai siis päiväkodista. Erehdyin kysymään leikkijältä, josko tämä lähtisi sunnuntaina vielä minun kanssani perhekirkkoon. Olisi mukava päästä joulun odotuksen tunnelmaan pikkuväkeä täynnä olevassa kirkossa. Tämä ei kuitenkaan sopinut neidin suunnitelmiin, sillä "minä oon jo sen kirkon nähnyt".

Ei vain adventin oppi ollut vielä mennyt perille, sillä lauantaina neiti lauloi antaumuksella pmmp:tä mukaillen "..jeesus pysyy aina pikkuveljenä, ja lintuna..

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ihana Peltonen!!!

Lämpöistä adventin aikaa,
toivottaa Peltsi-fani Ansku