keskiviikko 12. marraskuuta 2008

hiusongelmia

Maanantaina kotiutuessani kaupunkireissulta istui esikoinen keittiön pöydän ääressä huppu päässä. Poika oli varsin vähäsanainen, mutta sisko vieressä kertoi auliisti, että esikoinen oli muistanut käydä parturissa ja että on pahalla päällä. Enpä olisi muuten arvannutkaan. Harvakseltaan alkoi pojalta tietoja tippua. Malli on kamala ja lyhyt ja tyttömäinen, ihan polkkatukka ja sellaisella ei kouluun voi mennä eikä edes perheelle näyttää. Yläkertaan mennessä kolisteltiin kaiteita ja raahattiin reppua kuuluvasti, ovet paukkuivat.

Jostain syystä hiusongelma oli äidin vika. Tavallaan, olinhan ajan varannut ja parturiin pakottanut, sekä salaa luottokampaajalle vihjannut siistimmästä mallista:) Rauhallinen 11-vuotiaamme harvoin osoittaa näin voimalla mieltään, joten annoimme tunteiden tulvia. Muutaman tunnin päästä saimme jo nähdä uuden lookin ja varovaisesti heitimme jopa vitsiä siitä. Lupasin, että siistiä leikkausta voisi kompensoida epäsiisteydellä, eli aamulla voisi hiukset ja hampaat jättää harjaamatta -näin säilyisi katu-uskottavuus. Se jopa vähän nauratti.

Ketähän minä syyttäisin parin viikon kuluttua, kun hiuksista ei enää harmia ole? Kun niitä ei siis vain enää ole. Tuntisinkohan samanlaista kiukkua, tekisikö mieleni potkaista ovea? Päätin orientoitua hiusasiaan, ja hetken mielijohteesta lähdin kaupungille ystäväni suosittelemaan parturikampaamoon. Värin ja leikkauksen sijasta ystävällinen kampaaja perehdytti minua peruukkien maailmaan. Hän istutti tuoliin, toi muutamia kutreja sovitteillekin. Parin peruukin jälkeen hämmennykseni oli tiessään, ihan jees tukka täältä löytyisi. Väliaikainen look, jonka kuitenkin haluan muistuttavan nykyistä. Outoa konservatiivisuutta..

3 kommenttia:

Sipulix kirjoitti...

No, sähän voit edetä konservatiivisesta mallista sitten sellaiseen punaiseen rokkimimmin tukkaan...

pivi kirjoitti...

Hei Tiina,
löysin tänään blogiisi. Sinä olet kyllä mielettömän reipas ja positiivinen ihminen! Luin mm. A. Vogelin kirjasta, että yksi tärkeimmistä syövästä parantumiseen vaikuttavista asioista on mieliala, eli meidän kaikkien "syöpäläisten" kannattaa sitä vaalia. Kiitos että pääsen jakamaan ajatuksiasi blogiisi.

11-vuotiaasi parturikeikka hymyilytti, meillä kun on samanlaisia ongelmia ollut 12-v:n kanssa, joka itse viihtyisi hyvin olkapäille ulottuvassa kiharassa karvahatussa.

Itse koin, että hiustenlähtö ei ollutkaan niin kauheaa kuin etukäteen kuvittelin. Nyt pian kuukauden kaljupäänä olleena iloitsen myös sen hyvistä puolista: ei jatkuvaa hiustenpesua ja -laittoa, ja onneksi nyt on muutenkin kylmä vuodenaika, päähineet kehiin!

tiina kirjoitti...

Kyllä mielialalla on väliä. Uskomatonta, kuinka vakavasti sairaana voi tuntea olonsa oikeasti onnelliseksi ja hyväksi. Elämä maistuu, jopa paremmalta kuin ennen! Tätä tuulta yritetään ylläpitää, yhdessä:)

Sipulinkuorijalle onnea taannoisen menestyksen johdosta! Saimme viisaita päättäjiä.