maanantai 1. joulukuuta 2008

kampauksia

Syöpäpotilaan oppaiden mukaan hiukset alkavat lähteä parin viikon kuluttua ensimmäisestä sytostaattihoidosta. Lähteminen on enemmän kuin todennäköistä, mutta aikataulu ja tyyli on yksilöllinen,toisilla hiukset harvenevat hiljalleen, kun jollain ne valuvat pesuveden mukana suihkukaivoon lähes kerralla. Itselläni ne ainakin vielä näyttävät lähtevän rauhalliseen tahtiin, eli aina kun nypin niitä:)

Ensimmäisen hoidon aikana hoitajat saivat ylipuhuttua minut pitämään päässä jäähattua, jonka tehtävä on hidastuttaa hiustenlähtöä. Olen täysin varautunut ja yrittänyt ennalta sopeutua tulevaan kekkoslookiin, joten ajattelin että turha tässä on yrittää, lähtevät ne kumminkin. Mutta ehkä hatusta oli pientä apua, samoin kuin jäähanskoista ja -sukista.. Eivät ole kynnetkään vielä kärsineet, vaikka niiden hoitoon en koskaan (aiemmin) ole paneutunutkaan. Ensi kerralla olen kyllä ajatellut ottaa kameran mukaan hoitoon, sillä sokea (silmälasit eivät mahdu hatun alle..) lumiukko sairaalasängyllä on näky, jonka haluan säilyttää ainakin omaksi ilokseni. Niitä ankeita päiviä varten.

Pikkujouluaika ja monet tulevat juhlat saivat minut kuitenkin jo peruukkiostoille. Samalla oli tarkoitus leikata hiukset muutaman millin koneella, mutta en sitten raaskinutkaan, kun hiukset pysyivät vielä tiukasti päässä. Päädyimme yhdessä kampaajan kanssa väliaikalookiin, eli hiukset leikattiin sen verran lyhyiksi, että peruukki on helppo pukea päähän, mutta lähtevät hiukset eivät aiheuta viemäritukkeumaa kylppärissä. Saapa katsoa menivätkö kampaajan aika ja maksamani lasku turhuuden turuille..

Mutta käynti täytti tehtävänsä. Salongista löytyi tyylikäs dublin -mallinen kampaus, väri vain oli aavistuksen harmahtava. Koska tyyli tulee kestämään huomattavasti pitempään kuin normaali kampaajaväli, halusin juuri oikean värisen lookin, ja sehän onnistui tilaamalla. Saan siis noutaa juhlatukkani loppuviikosta. Ja sitten vain pikkujouluilemaan!

2 kommenttia:

Nina kirjoitti...

Viihde ja bailaus yhdistettynä peruukkiin vinkkejä: mukaan hyvä harja jolla muokata peruukkia muotoonsa kun bailatessa meno kiihtyy ja pikku pyyhe jolla kuivatella alla olevat hiukset ja hikinorot;)

Hieman saattaa aiheuttaa hämmentyneitä katseita naisten vessassa kun peruukin kiskaisee päästä kuivatakseen hien päänahasta, mutta ei se hyvää menoa hidasta;)

Mukavaa pikkujouluaikaa ja rohkeutta sopeutua uuteen ulkomuotoon. Kirjoituksistasi päätellen olet hyvin sinut itsesi kanssa ja luulenpa, että selviät tästä hiushommelistakin ihan mukavasti:)

tiina kirjoitti...

Kiitos vinkeistä nina:)
Jos juhlafiilinki nousee tarpeeksi korkealle voi kokeilla tuota naistenvessan ohjelmanumeroa..