keskiviikko 29. huhtikuuta 2009

vappuvapaa

Pullotettiin tänään simaa tulevan prinsessa-opettajan kanssa. Peltonen on ilmoittanut tulevaksi ammatikseen prinsessan, mutta tyytyy opettajan pestiin, mikäli prinsessahommia ei ole tarjolla. Kumpaankin puuhaan neiti osoittaa selvää kyvykkyyttä. Jos prinsessakoulun ovet eivät aukea, luulen, että elämäntehtävää kannattaa hakea kasvatustieteellisesta tiedekunnasta. Teit´ äidin astumaan.

Siman pullotuksesta yritin selvitä yksin, mutta pikkuope ei malttanut pitää näppejään erossa kauhasta.
-Mää tässä vaan valmistan että sää päljäät hyvin. Hienosti menee, hyvä äiti!
Nelivuotiaan keskittymiskyky ei riittänyt aivan koko pullotusoperaation ajaksi, vaan välillä piti pitää muskaria. Pääemäntä sai simasangon viereen kapulat, joilla piti soittaa "peluslytmiä" peltosen sooloesitysten taustaksi. Taisi neiti hermostua äiti-orkesterin laiskanpuoleisesta soittamisesta, sillä enää ei sadellut kehuja.
-Kyllä mulla nyt on kova homma siivota sun sotkuja tässä, toteaa neiti luutu kädessä pyyhkien simajälkiä pöydästä. "Ihan höpöhommiksi sulla meni tämä nyt. Miten se nyt tällä tavalla?"

Yhteispelistä huolimatta kahdeksan litraa kotisimaa odottaa vappua, samoin kuin peltoselta salassa paistamani munkit. Jääkaappi on ladattu nakeilla ja perunasalaatilla, naamiasasut ja nyyttäritarpeet on pakattu päiväkoti- ja koulureppuihin aaton juhlintaa varten. Mitä vielä..? No, lastenhoito on tilattu ja hotelliyö kaupungista varattu:)

Enpä muista montaa "vapaata" vappua viime vuosilta, ehkei niitä ole ollutkaan yhteentoista vuoteen, mutta nyt on. Opiskelijavaput ovat olleet ja menneet, haalari on vaihtunut fiksuun kevättakkiin ja pussikalja kuohuviiniin, mutta toivottavasti säätila ulkona ja pään sisällä olisi kuin ennen. Kuten aurinkoisena ja lämpimänä vappuna 93, jolloin joen penkalla katselin teekkareiden kastetta -ja sivusilmällä tulevaa miestäni. Kuusitoista vuotta sitten en olisi arvannut, kuinka kivaa elämä tulee olemaankaan. Enpä tosin tiennyt sitäkään, että vappuna 2009 työnjuhla alkaa oysin sädehoito-osastolta (jonne mieheni on luvannut tulla mukaan ekskursiolle). Mutta kippis sillekin! Ja iloista vappuhenkeä itse kullekin säädylle!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa - joku muukin on myöhäisheränneitä vappujuoman kanssa! Pullotin tuossa juuri saman 8 litraa huolen sävyttämin ajatuksin - ehtiikö vai joudutaanko olemaan ilman simaakin? Munkkeja meillä kun ei paisteta - ei ole koskaan paistettu. Äiti "kärytti viikon" niitä töissä, "ei niitä käryjä enää kotona haistella". Enkä ole viitsinyt harjoitella yhtä epäonnistunutta kertaa lukuunottamatta. Mutta onneksi munkeissa(kin) voi luottaa siskon ammattitaitoon ;)
Nautinnollista vappua!
-Leena

Nina kirjoitti...

Hauskaa Vappua ja hyvät on suunnitelmat:) Täällä "maalla" kun ei oikeen tuosta vapusta mitään ymmärretä, niin haikeudella muistelen mukavia Vappukarkeloita "etelässä". Työnmerkeissä itse sitä kuitenkin nyt vietän tänä vuonna, hoitokoneet pyörii vappuhattu päässä hoitajalla keikkuen ja serpentiinit kaulalla:)
Ja kiitollisena elämästäni tällaisena kun se nyt on, vuosi sitten vappuna oli koepalan ottoreissu muutaman päivän päässä ja muutoinkin onnellisen tietämätön kuluneen vuoden ohjelmasta.

Peltosen urasuunnitelmat erittäin hyvät:) ja selvästi on myös perheenäiti ainesta, kun osaa asenteella hoidella noita toisten sotkuja;)Ihana lapsi:)

Sipulix kirjoitti...

Hauskaa vappua!!!Ja vapaata!