tiistai 14. huhtikuuta 2009

alhaisia arvoja ja ajatuksia

Jääkiekkokauden päätös pohjoispohjalaisessa kodissamme ei juurikaan hurraa-huutoja nostattanut. Jyväskylän pojat ansaitsevat kuitenkin onnittelut, parempi ja janoisempi joukkue voitti ihan selvällä ja rehdillä pelillä, näin ainakin satunnaisen katsojan näkökulmasta. Kotikatsomon miespuolisten kärppäkannattajien mielipiteitä en vielä ole uskaltanut kysellä..

Sillä kotikatsomoon oli miehenpuolenkin tyytyminen, vaikka vapaalippu tämäniltaiseen otteluun raksilan halliin olisi työkuvioiden kautta ollut tarjolla. Kaksi unetonta yötä täällä vatsatautiparantolassa ovat vieneet voimat ja pistäneet epäilemään omankin suolen murinoita tautisiksi. Hope not, kaksi päivää ja kaksi potilasta riittäisi taas tätä lajia. Emme nimittäin onnistuneet välttämään pääsiäisen oksutautia, vaikka pikakyydillä kainuusta kotiuduimmekin, kun epidemia alkoi näyttää laajenemisen merkkejä. Neiti aloitti vatsan tyhjentämisen maanantaina aamuyöllä ja lopetti iltapäivällä, peltonen jatkoi siitä sujuvasti oksentaen lähes 11 tuntia 3-30 minuutin välein. Ennätyksen makua. Ja sapen, luulen.

Mies on hoitanut kunniakkaasti sankorallin ja sattumien siivouksen. Lasten kasvamisessa on monia hyviä puolia, myös vatsatautia ajatellen, kuten osumatarkkuuden paraneminen sekä lähtöjen nopeutuminen. Taannoin muistan meidän siivonneen lasten huonetta tunnin verran ensimmäisestä räjähdyksestä, ja muistanpa joskus, kauan sitten, aamutuimaan ihmetelleeni keskimmäisen märkää ja sotkuista tukkaa. Kas, oksennustahan siinä, sekä tyynyllä, mutta hyvin oli tyttö nukkunut. Vanhemmat myös. Kiitollisena käänsin viime yönä kylkeä, kun peltonen alkoi yskiä merkitsevästi, ja mies kuului vahtipaikaltaan olohuoneen lattialta rientävän hätiin.

Jonninnäköistä karanteenia tässä yritetään pitää, jotta säilyisin terveenä, ja sädehoidot voisivat alkaa suunnitellusti. Tai melkein suunnitellusti, sillä tänään otetussa verikokeessa neutrofiilit, yhdenlaiset leukosyytit joiden tärkeyden olen oppinut tietämään syöpähoitojen aikana, olivat vain 1, kun pitkää sädehoitojaksoa varten niiden pitäisi olla viitearvoalueella, eli vähintään 1,5. Neutrofiilien vähyys ei tunnu missään, vointi on erinomainen ellei parempi. En ollut osannut varautua takapakkiin hoitoaikataulussa, sillä viimeisimmästä sytostaattihoidosta on kulunut jo viisi viikkoa, eivätkä arvot hoitojen aikana laskeneet kertaakaan liikaa, hoitoa viivästyttävästi.

Nyt vain kuulema odotellaan, että arvo parantuu, mikä ei kai ihan hetkessä tapahdu. Seuraavan kerran käyn yrittämässä onneani jo torstaina, jos onnistun terveyskeskuksen labraan sisälle pääsemään. Portinvartija nimittäin on tiukka, eikä taikasana syöpä tehoa häneen. "Näin myöhään varaat aikaa kun ihan kaikki ajat jo annettu ja ylimääräisiäkin ja mikäs se sun tilanne oikein on kun niin kiire olis ja eikö niitä tarrojakaan tosiaan ole sieltä sairaalasta annettu mukaan..". Ihan kiusaksi tässä sairastan:) No, se oli aika alhainen ajatus.

6 kommenttia:

Nina kirjoitti...

Tosi tympeää tuo viivästyminen...itselläni myös vimpan syton jälkeen vasta arvot notkahtivat selkeimmin..

Sitkeästi vain portinvartijan ohi siellä labrassa. Jos omaan ei pääse sitkeydelläkään, piipahda ison sairaalan labraan, sinne varmasti lupa heltiää mennä jos matka kohtuullinenkaan.Ne neutrofiilit onneksi tuppaavat nousemaan hyvinkin nopeasti.

Karanteenia ja ulkoruokintaa jo suosittelisin luettuani tekstisi..mutta lapsiperheen äitinä totean myös, että mission impossible.jaksamista melskeessä koko väelle ja sinulle mahd. pian hoidon alkamista.

Sipulix kirjoitti...

Pidän peukkuja ettei tule esteitä hoitojakson tielle enää...tsemp!

tiina kirjoitti...

Nyt oli eri vartija ja hänen ohjeidensa mukaan menen aamulla jonottamaan hoitajan vastaanotolle ja sen jälkeen saan jonottaa labraan, "tautisessa" tk:n odotusaulassa:) Että jatkossa täytyy harkita sitä sairaalan labra -vaihtoehtoa kun matkakaan ei este ole.

Ulkoruokinta kuulostaa erittäin houkuttelevalta, nyt siihen olisi hyvä syykin (yleensä syynä vain laiskuus..). Vielä ei potilaiden määrä kotiparantolassa noussut, ja entisetkin tervehtyneet tappelemaan tavalliseen tapaan.

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Olipas löytö tämä blogi. Itsekkin sairastuin marraskuussa 08 rintasyöpään ollessani 34v. Ja täältä pohjois pohjanmaalta ollaan. Kärppä kannattaja! Omat sytot loppui eilen Jippii. Ja nyt sitten sädehoitoihin menossa. Aurinkoista kevättä! -Paula-

Annukka kirjoitti...

Höh, jopas on portinvartija! Mahtaa olla tyyppi tyytyväinen itseensä, toiset meistä kun saavat huonosta käyttäytymisestä iloa itselleen :(

Leukosyytit saattavat nousta hyvinkin nopeasti ja saavuttaa tavoitearvonsa tuohon määräpäivään mennessä, joten älähän vielä heitä kirvestä kaivoon. Kunhan karanteenissa pysytteleminen nyt vaan onnistuisi...

Tsemppiä!

tiina kirjoitti...

Tämänpäiväinen labrakäynti eteni sujuvasti. Päivystyksen hoitaja otti asiakseen saada minulle ajan heti laboratiorioon, ja labran täti taas lupasi pistää näytteeni kiireellisenä eteenpäin, että ehtisin mahdolliseen hoitoon klo 14.30. Vastaus tuli sitten klo 14.10, eli ihan hyvin ehdin:)

Taitaa olla niin, että puhelimessa on helppo olla lyhytsanainen ja tylykin, mutta nokakkain asiat hoituvat. Näinhän se on itselläkin. Puhelinmyyjälle sanon heti että ei kiitti ja heippa, mutta kävelykadulla kohtaamalleni rahankerääjälle hymyilen ja valittelen käteisen puutetta..

Paulalle lämpimiä ajatuksia, tervetuloa "kerhoon"! Voiton puolella jo sinunkin hoitosi, hienoa. Saatammepa vaikka törmätä ensi kuussa kellarin käytävillä:)