tiistai 7. huhtikuuta 2009

lounastunnilla

Maalla vietettyjen vuosien myötä matka kaupunkiin on käynyt aina vain pitemmäksi. Nykyään täytyy olla melkoisen pätevä syy, että viitsin startata auton ja huristella cityyn, sillä lähes kaikkea saa lähempääkin. Nyt oli listalle kertynyt monia "lähes saa"-tavaroita, joten yaris käyntiin ja torin rannan parkkiin. Ilmassa oli ripaus kevättä, ja katuja oli kiva käyskennellä ja tarkkailla elämää, jota kävelykadulla oli ilahduttavan paljon. Haloo, mitä nämä ihmiset tekevät täällä keskellä kirkasta arkipäivää:..?:)

Bambulanka löytyi helposti tutusta käsityöliikkeestä, mutta menninkäiskoon kävelysauvojen (sauvojen pituus 100cm) perässä sai kävellä monta korttelinpätkää. Kunnes löytyivät, onneksi, sillä olisi epäreilua joutua farkun lahkeiden ja hameenhelman lisäksi lyhentämään vielä kävelysauvatkin, kun standardikoon ihmiset saavat kaiken valmiina. Sauvat matkaan ja vielä katsaus kirjakauppaan, ja sitten olikin jo lounasaika.

Villakangastakki, korolliset kevätkengät ja kävelysauvat ei liene trendikkäin yhdistelmä keskikaupungin suosittuun kahvilaan, mutten antanut perisuomalaisen "mitä muut minusta ajattelevat" -ajatuksen häiritä. Suuntasin sauvoineni ja kantamuksineni tuomiokirkon kupeeseen, otin seurakseni iltalehden ja tyyräydyin ikkunapöytään. Salaattilounas seisovasta pöydästä keskipäivällä keskellä viikkoa on niitä sairasloman parhaita puolia. Vielä parempi, jos sattuu olemaan hyvää ruokaseuraa matkassa.

Vaan enpä ollut ainoa yksinäinen lounastaja, meitä oli moneen pöytään. Iltalehteä en ehtinyt vilkaistakaan, kun viereisen pöydän herrasmies jo aloitti keskustelun. Onko neiti kaupungista, onko neidin vanhemmat vielä elossa, vai onko jo rouva, jaa mutta ei varmaan teidän iässä vielä lapsia..? Kysymysten suoruuden antaa anteeksi, kun keskustelukumppani oli omien sanojensa mukaan lähellä kahdeksaakymmentä, jommalta kummalta puolelta:) Vietimme mukavan juttutuokion, joka varsin pian johdantokysymysten jälkeen meni itse asiaan. Onko rouvalla ammattia? Onko rouva harkinnut itselleen hoitoalan koulutusta? Katsokaas kun meillä suvituulessa on niin kovin vähän hoitajia, että eivät kaikkialle ennätä vaikka kuinka juoksevat. Taunokin joutui odottamaan lattialla sängyn vieressä apua puoli yötä ennen kuin ehtivät hätiin..

Mitä omatoimisuutta! Pappa oli selvästi rekry-reissulla kaupungissa. Mutta tottahan hoitajavaje on monessa paikassa, ja valtakunnan taloudellisen tilanteen heiketessä vajeeseen voi tulla vielä lisää vajetta. Pitääköhän sitä itsekin tulevaisuudessa lähteä etsimään hoitohenkilökuntaa kaupungilta? Päivää, meillä tarvittaisiin lisää henkilökuntaa syöpäpolille.. Piip, väärin. Se menisi näin: "Päivää, meillä tarvittaisiin lisää henkilökuntaa tuonne iltaruskon vanhainkotiin.."

2 kommenttia:

Sirpa kirjoitti...

Ihana, täällä hekottelen itsekseni omatoimiselle papalle;D

Nina kirjoitti...

Hei
jos kyseiseen pappaan vielä törmäät, kehoita hakeutuun tänne Oulun eteläisen alueelle, meillä myös väki vähissä ajoittain ja noin hyvää rekry henkilöstöä ei ole näkynyt:)

Oikein kivalta päiväsi vaikutti, mukavaa pääsiäisen odotusta:)