keskiviikko 3. joulukuuta 2008

juhlablogi (ja jänes)

Blogilaskuri näytti 10 000 käynnin rajan rikkoutuneen, joten on juhlan paikka. Aivan yksin en sairauteni kanssa ole:) Ihanaa ihmiset, ihanaa! Kannustavia kommentteja ja yllättäviä vieraita olen saanut, kuten myös uusia ystäviä. Virtuaalisuus ei meitä haittaa. Ja vanhat ja vielä vanhemmat ystävät, hienoa että kuljette samaa matkaa.

Juhlaksi käyköön heli laaksosen runo, jonka otsikko voisi aivan hyvin olla "sil ko lähte syöpä kohre". Itsestäni ei ole ketään neuvomaan, mutta lounaissuomalaisen runoilijan (sangen tutulla) murteella annetut ohjeet ovat vastustamattomia. Ja niiiiiin sopivia myös tähän sairauteen ja tilanteeseen. Näillä eväillä siis huomennakin sytostaattihoitoon.

Sil ko lähte uut alkku kohre

Ota käpy pois kenkäst
kaar vesi pois saappast
nost ämpär silmiltäs
jua kuppis tyhjäks.

Ol ilone
ol valone
ol pulune.

Älä lait kättä sirkkeli
älä purot kirvest kintuil
älä unhota kotti avamei
älä karota annetui syrämei.

Viä roskapussi mennesäs.

Heli Laaksonen

Ja sitten se lupaamani joulukalenterin luukku eli tämänvuotinen jänes:

Syksyn ylioppilasjuhlat lähestyvät. Lahjavinkiksi tarjoan itse ylioppilaana saamani lahjan. Hyvä ystäväni antoi sujuvan puheen kera minulle hienon alko-mallisen paketin, joka kolisi lupaavasti. Puheessa hän korosti, että lahja kannattaisi avata vasta kun vieraat ovat lähteneet. Olin iloisesti yllättynyt noin "aikuisesta" lahjasta, ja laitoin paketin iltalaukun viereen -olimmehan tuoreella ylioppilasporukalla menossa lähikaupunkiin omiin juhliin. Ennen lähtöä kuitenkin vilkaisin paketin sisälle. Onneksi, sillä pahvikuorien sisältä löytyi... pullollinen tiskiainetta.

4 kommenttia:

Nina kirjoitti...

juhlablogisi kyllä jälleen valostutti synkkää(ilmojen vuoksi) päivää:) Ihan hymyilyttää itsekseen tässä koneen äärellä ja on hyvä kohta käydä nukkumaan iloisella mielellä:)

pivi kirjoitti...

Mä sit ja tykkä Helist ! Tait tykät kaik vaikkei olisivakka länsirannikolt.

Yo-lahjaidea on mainio : )
Olen käyttänyt vähän samaa ideaa lapsilleni jollekin joululahjalle: Sloggi-alushousupaketeissa saivat joku vuosi ihan jotain muuta. Idea on heille jo tuttu, mutta eivätpä arvaa mitä paketti sisältää. Kyllä mulla nytkin on varattuna paketointiin mm. leivinpaperipakkaus...

tiina kirjoitti...

Laitetaan hyvät ideat kiertoon:)
Itseäkin nämä muistelut hymyilyttävät, ja monta hauskaa sattumusta on tullut jo mieleen. Kaikkea sitä ihminen muistaakin..

Anonyymi kirjoitti...

Hei runoystäväni!

Tuo samainen Helin runo löytyy myös mun päiväkirjasta, jonne tulee keräiltyä (edelleen) sellaisia "kolahtavia" runoja ja ajtelmia. Sinusta ja runoista tulee muuten mieleen ne muutamat hauskat runopiknikit opiskeluajoilta. Se eräskin pyörätien vieressä jossain Välivainion ja Linnanmaan välillä - muistaakseni... Ihania muistoja!

Aijon uudessa työssäni lukea ihmisille usein runoja. Nytkin on valittu Maaria Leinoselta hieno jouluruno!

Ja onnea blogimenestyksestä!