sunnuntai 7. joulukuuta 2008

häissä

Eilisten hääjuhlien tunnelmissa ei voi kirjoittaa kuin häistä ja mitä siihen nyt liittyykään, rakkaudesta ja sen sellaisesta. Että pientä hempeilyä on siis luvassa.. Ja kuuluuhan juhliin tietysti ruoka ja juoma, siinä kaiken tunnelmoinnin ohessa, ja herkkua oli. Kulinaristi-lapsemmekin olivat tyytyväisiä pitopöydän antimiin. Ruuan jälkeen opittiin uusi snapsiviisu:

Skål för gladje minnen.
Skål för varje vår!
Inga sorger finnas mer
när punch vi får.

Tosiaan, skål näille! Ja skål kaikelle ohjelmalle ja mukaville muistoille, joita puheet ja laulut herättivät. Oikeastaan edes sitä snapsia ei tunnelman kohottamiseksi tarvittu. Oli ihana nähdä hääpari, joka selvästi aikoi tehdä kuten moni eilinen vieras: juhlia yhdessä myös hopea- ja kultahääpäivää, ja mitä niitä nyt sen jälkeen onkaan tulossa.

Niitä samaisia juhlia haluaisimme miehenikin kanssa viettää. Hopeahääpäivään on yhtä paljon matkaa kuin mitä on takana päin. Siinäpä tavoitetta lääketieteelle ja syövän hoidolle, sillä ei tämä yhteinen yrityksemme tahdon tai rakkauden puutteeseen kaadu. Klisee tai ei, mutta ylämäissä se avioliittokunto testataan, ja sitä riittää. Reippaat kaksitoista vuotta sitten saimme salaperäisen häälahjan tuntemattomaksi jääneltä lahjoittajalta. Paketissa oli nimikoidut aamiaismukit, ja kortissa teksti "Hyvää elämää!". Ja hyvää tämä on ollut, mäkineen kaikkineen.

Häälahjavinkki

Tuore morsian soitteli hetki sitten ja oli aviopuolisonsa kanssa matkalla lentokentälle ja häämatkalle, jossa bestmanin sanojen mukaan on luvassa sun, surf and sex.. Voin siis paljastaa häälahjamme sisältävän yllätyksen, hääparilla tuskin on aikaa surffailla netissä, eiköhän tuo bestmaninkin kommentti viitannut oikean lainelautailun suuntaan.

Perheenäidiltä saa joskus käytännöllisen ja tätimäisen näköisiä lahjoja, mutta sen ei pidä antaa hämätä. Viltti, tai tässä tapauksessa siisti pinkka pyyhkeitä, voi kätkeä sisälleen monenmoista. Tällä kertaa pyyhepinon välistä ei tipahda ronskeja runoelmia tai sydänkonvehteja, sillä ne lähetin jo etukäteen syntymäpäivälahjaksi tulevalle morsiamelle. Hääyövietteenkin jätin nuoren parin itsensä hoidettavaksi, ja loikkasin pari askelta eteenpäin. Hyvälle ystävälle ja hänen valitulleen voi neljän kylpypyyhkeen lisäksi pakata neljät sukat: kokoa 43, 38, 20 ja 18:)

Ei kommentteja: