maanantai 9. helmikuuta 2009

viikonlopputerapiaa

Kun pakkaa autoon viiden hengen talviulkoiluvaatteet varakappaleineen, lasketteluvälineet, vuodevaatteet, pyyhkeet, ruokatarvikkeet, kasan lastenkirjoja, nalleperheen, vauvanuken (jolle myös vaihtovaatteet) sekä viisi henkeä, on ansainnut loman. Ja lomanaloituslasillisen -aivan sama mitä. Takapenkin taisteluporukka oli vihdoin saatu saunapuhtaina vastapetattuihin sänkyihinsä, ja miehen kanssa kilpailimme tv:n ääreen nukahtamisen nopeudesta.

Muutamaa tuntia aiemmin koko reissun mielekkyys tuntui hetkittäin kaukaa haetulta. Eteisen komentokeskukseen tultiin tekemään tilannekatsauksia ja valituksia: En ota kauluria mukaan, miks pitää laittaa haalari miksei takkia ja housuja, en kyllä istu peltosen vieressä, eikö me pysähdytä syömään matkalla. Ja autossa uudet virret: toi tönii, toi häiritsee, onko sun pakko hengittää, on kuuma (no ota edes pipo pois päästä..).

Kuitenkin, jo perjantai-iltana, suuroperaatiosta selvittyämme, viikonloppu tuntui ihanalta irtiotolta. Ja siltä se tuntui lauantainakin, ja sunnuntaina, mäessä, mäen alla, aamupalalla, ravintolaillallisella, sohvalla loikoillessa ja suloista sekasotkua katsellessa. Mökkielämään ei kuulu pyykit, siivous -eikä syöpä. Tauti ja lähestyvä hoito kävivät viikonlopun aika mielessä ehkä parisataa kertaa, mikä on ainakin parisataa vähemmän kuin kotioloissa. Kyllä kannatti, kaikki vaivannäkö.

Ei kommentteja: