tiistai 1. joulukuuta 2009

joulukalenteri


Jotkut haluavat suklaaversion, mutta itse olen aina pitänyt perinteisistä kuvallisista. Joulukalentereista siis, joten tämän joulun alla blogissani on lukijoiden ilona perinteinen kuvakalenteri. Olkaa hyvä! Kuvat voivat olla jouluisia tai sitten ei, tarinan kera tai ilman, joka päivä tai ainakin melkein. Enivei, eka luukku aukeaa oskarin päivänä kuten kuuluukin.

Neiti-rouva rissanen halusi aloittaa peltosen kouluun valmentavat opinnot, ja mikäs siinä. Kun kaksi puheliasta tytärtä viihtyy tunteroisen keskenään suljetun oven takana niin äiti on vain tyytyväinen. Välillä opettajatar rissanen kävi kysymässä kuumia vinkkejä lukemaanopetuksen avuksi, kun kirjaimet eivät tahtoneet painua mieliin perinteisen aakkoslaulun avulla (aa pee cee cee vee cee cee..). Neuvoin auliisti helppoja äänteitä ja kirjaimia (a, i, s,n), ja annoin vinkin, että vokaali sanan alussa helpottaa hahmottamista.

Ja tulosta syntyi. Aherruksen tuloksena taululla luki selvästi: ISI ON AASI. Kyllä tällä pitäisi jo ainakin viskariin päästä.

4 kommenttia:

Kiara kirjoitti...

Kiva kuvakalenteri. Se on minunkin suosikkini. Ei ole perinteistä partiolaisten joulukalenterin voittanutta :)

Kiitos blogistasi. Tämä on helpottanut asian käsittelyä perhepiirissä. Vähän kaukaisemmaksi jäänyt sukulainen sai rintasyöpädiagnoosin joku aika sitten. Tähän blogiin oli kiva viitata.

Anonyymi kirjoitti...

Oikein hyvä joulukalenteri! (Terveisiä tutulle tontulle) Eikä haittaa jos välillä jää päiviä pois, kun näin joulun alla voi olla muutakin tekemistä!? Sellaisten päivien varalle voisi olla http://joulukalenteri.positiivarit.fi eräs vaihtoehto.
Jännitystä puolestasi täälläkin, mutta hyviä tuloksia odotellaan.

Mipe kirjoitti...

Todella mukava kalenteri täällä! Kiitos kirjavinkeistä!

tiina kirjoitti...

heh, perinteistä partiokalenteria on myyty aikas monta kappaletta partiovuosien aikana, ja edelleen sellainen pitää joka jouluksi hankkia:)

Positiivareiden kalenteri pitää myös käydä kurkkaamassa. Kotoa löytyy viisi raaputuskalenteria (vaikka niissä nykyään lukee k-18.. kiitos vaan mummi!), pari kuvakalenteria, little pet shop -versio ja pari suklaista -maitovammaisella peltosella myös.. Että joulua odotetaan ihan kalenterikaupalla.

Kiitokseni kommentaattoreille! On iloni, jos muillekin on tästä iloa. Itselleni on, runsain mitoin!