maanantai 30. marraskuuta 2009

koneet kiinni

Päiväkodin pyöreän pöydän ääressä jutun aiheet ovat päivän polttavat. Kotiväki kuulee valitut palat heti tuoreeltaan iltapäivällä. "Touko oli itkeny mutta konsta ei ollu itkeny. Mää näin niitten laastaddrrrrrit." Rrrrreippaasti sujuneen oman rokotuskeikan jälkeen pikkuneiti sai valita itselleen makean lohdutuksen, ja tikkaria imeskellessään hän suunnitteli jo, mitä seuraavana päivänä kertoisi kollegoilleen. "Mää kerrrrron etten yhtään itkeny. Tai että ihan vähän itkin. Ja sitten mää näytän mun laastadrrin." Terveyskeskuskäynnillä selvisi isompia lapsia askarruttanu yksityiskohta rokotuskohdasta: päiväkodissa on sentään vertailtu käsivarsia eikä takapuolia.

Seuraavan päivän kerskumisista ei tullut mitään, sillä yöllä nousi kuume. Ylimääräinen vapaapäivä ja kolmen päivän viikonloppu oli loppujen lopuksi tervetullut hengähdystauko niin reippaalle päiväkotilaiselle kuin lähes yhtä reippaalle äidillekin. Joulua kohti mentäessä tahti on koulumaailmassa accelerando, ja syöpäkontrollien osuminen kiireimpään bisnesaikaan tuo omat lisäjännitteensä päiviin tai ainakin öihin. Unissani olen ehtinyt saada jo monenlaisia kontrollituloksia, niin viime viikon rintasyöpäkäynniltä kuin tulevan viikon munasarjasyöpäkontrollistakin.

Vapaapäivänä unohdettiin tulokset. Hiippailtiin peltosen kanssa puolille päivin pyjamissa, nukuttiin parin tunnin päikkärit ja kuunneltiin joululauluja ensimmäisen adventin kunniaksi -peltosen radiossa ne tosin ovat soineet juhannuksesta saakka. Toipilas peltonen oli mukavan rauhaisaa seuraa, mutta jukeboksi ei hiljene kuumeessakaan. Biisirepertuaari on yhtä laaja kuin perheenisän autostereoiden cd-valikoima, joten lauluja löytyy joka lähtöön, maj karmasta lordiin. Omiin lemppareihini kuuluu juha tapio, jonka koneet kiinni-laulusta löytyy peltos-versio juutuubissa alla olevan linkin takaa. Tuokoon tuo laulu samalla lohdutusta heille, jotka eivät voi jäädä työstään sairaslomalle, peiton alle joululauluja kuuntelemaan. Siksi, ettei työtä ole.

Koneet kiinni

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos pitkän ja pimeän työaamun piristyksestä Peltonen&Teamille!

Sipulix kirjoitti...

Mahtava piristys. Peltosfanilta terveisiä sinne jouluvalojen keskelle.

Leen@ kirjoitti...

Biisivalinta hieman ihmetytti, mutta jopa ymmärsi vanhempi tätikin, että ihan istui päiväkotilaiselle. Aarretta jään etsimään...
Pääni painan takin kaulukseen...
Selvästi lasten maailmasta!
Tulkaamme siis lasten kaltaisiksi.

Juha Tapio on päivän nimi, aamulla kuuntelin radiohaastatteluaan RadioDeistä ja - uskallanko kertoakaan - eilen jo sovittiin ystävän kanssa, että ensi viikolla mennään kirkkoon JT:n joulukonserttiin.

Minä jännään kanssasi taas isompaa juttua. Eikö ne voisi kehitellä sellaista salakoetta, joka otettaisiin huomaamatta ja sitten vain ilmoitettaisiin kun ilmoitettavaa on? Saisi nukkua yönä rauhassa.

Tilu kirjoitti...

Heips,
Tuo rokotus on meidänkin poikien koulussa niittänyt satoa. Rokotuksen jälkeen lähes puolet oppilaista saaneet sellaisia oireita, että ovat jääneet kotiin potemaan.

5-vuotias sukulaistyttöni oli rokotuksen jälkeen kysynyt rokottajata:"Saako nyt vähän itkeä?
Ja kun oli saanut luvan, tirautti muutaman kyyneleen. :)

Anonyymi kirjoitti...

Aivan mahtava tuo Peltonen!! Voittaa Tartu Mikkiin esiintyjätkin : )

Nina kirjoitti...

peltosessa on talenttia:)ihan ehdottomasti:)

Täällä yritän motivoida poikaa piikille...en ole saanut 16v:tä vielä vakuutettua tarpeellisuudesta..12v:n rokotuksen siirsin tälleviikolle jotta päästiin risteilylle, joka nyt onnistuneesti takanapäin.

sama rumba täällä päässä lääniä tuntuu olevan..tampere-turku-tukholma-turku-tampere-haapajärvi-tampere-hesa-oulu-haaparanta-haapajärvi tämän viikon matkaohjelma...auto,juna,lentokone ja linjuribiili kulkupeleinä...jos sit rauhottus tää elämä...ainaki hetkeks.

Jaksuja sinulle uuteen kontrolliin!Kuten on moneen kertaan todettu..asioilla on tapana järjestyä ja niin ne järjestyvät.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos aivan ihanasta esityksestä. Suloinen tyttö ja valloittava esiintyjä. Kylläpä piristi iltaa. Juha Tapio on suosikki mutta tämä Peltosen versio vie kyllä selkeästi voiton.

tiina kirjoitti...

Välitän kehut taiteilijallemme:) Hän todella on suurten tunteiden tulkki. Viime vuonna sain kuulla monet laulut jo aamutuimaan, kun neiti kipitti herättämään minua sairaslomalaista uuteen päivään.

Täällä on rokotusvuorossa nyt koululaiset, ja omassa opinahjossa piikitetään torstaipäivä. Annan kaikille luvan itkeä, jälkeenpäin ja pienesti:) Ihana kysymys! Omille lapsille esitin rokotuksen oton kansalaisvelvollisuutena, ja saavat piikkinsä hekin, vaikka edellisviikon kuume saattoi jo olla Tautia.

Joulukuu on menokuu. Joka illalle jotain, ja menoja on myös talouspuolella. Virtaa meille kaikille tähän ihanaan mutta niin "liikuttavaan" ajankohtaan!

Kati kirjoitti...

Aivan mieletöntä!!!! Matkoilla ollessa en blogia ole seurannut, mutta nyt menin ja onneksi menin!!!! Peltsi on jautaa!