sunnuntai 20. joulukuuta 2009

174,20e

Ei ole äitee laittanut kystä kyllä, mutta laiskimmankin laittajan on aika terästäytyä. Sunnuntai-iltana viittä vaille iltayhdeksän pakkasin autoon korin ja kolme kassia einettä. Tiistaina vielä tuoretuotteet ja siinä se on. Aattoaamun perinteinen sinapinhakureissu lähikauppaan yritetään välttää keittämällä sinapit itse.

Muuten tuo värkkäämispuoli jää meidän keittiössä vähemmälle aivan ajanpuutteen vuoksi -leivontatarvikkeetkin ovat mahdollista inspiraatiota varten. Ruokaresepteistä ohitan välittömästi sellaiset, joissa on enemmän kuin kolme työvaihetta tai joihin tulee aineksia yli 10 riviä.

Onneksi on oikopolkuja, kuten lanttusurvos ja pakastevehnäset. Jälkimmäisistä tulee jouluisia, kun kovertaa kohmeisista pullista sisusta pois ja täyttää kolon rommirusinalla maustetulla rahkalla. Ja jos itse tehdyn näköistä haluaa, voi täytteen kanssa vähän räpeltää ja sutia kananmunaa huolimattomasti sinne tänne. Ja kysyjille vastataan, että ihan itse tehtyä.

8 kommenttia:

Sipulix kirjoitti...

:) Nautinnollista joulua sinne teille kaikille! Lämmöllä, Sipulix.

Tilu kirjoitti...

On se tyyristä touhua noiden jouluherkkujen shoppailu, eikä tuossa tainnut olla vielä kaikki.

Helpoilla resepteillä mennään meilläkin, vaikka aikaa olisikin värkätä pidemmän kaavan mukaan.

Kiara kirjoitti...

Itsellä on kolme tärkeää ruokapuolta, jotka jouluna pitää olla: tölkkiherneet, laatikot (lanttu ja porkkana) sekä tietenkin piparit. Nämä kaikki on nyt hankittu, joulu saa tulla :) Totuuden nimissä sanon, että kaikenlaista muutakin on hankittu, joten ruokaa riittää.

Tiinalle ja perheelle mukavaa joulunalusta!

rk kirjoitti...

Noin sitä ehtiikin tuhat asiaa, kun oikoo reippaasti mutkat suoriksi siellä missä sen ihan hyvin voi tehdä. Kuitti ostoskasan päällä kertoi paljon. Itse jätän tekemättä kokonaan, jos en ehdi ährätä sen pisimmän mahdollisen kaavan mukaan! Molempi parempi, joulu tulee kuitenkin.

Nina kirjoitti...

Oikea asenne:) Itse aloitin viikon lukemalla sängyssä pötkötellen Maija Paavilaisen Joulukirjan: Tonttujoukko silloin vaspahillaan".Ostin sen itselleni eilen kirjakaupasta Joululahjaksi huomattuani siinä muutaman viisauden. Yksi ehdoton suosikkini on alkusivuilla mietelmä: "Aloitan tyhjentämällä hattuni kaikesta turhasta" ja toinen hyvä ajatus monien joukosta:" Itse päätän minkä kokoisen Joulun kotiini valmistan" :)
Näiden sanojen myötä toivotan sinulle ja perheellesi oikein ihanaa Joulua, itse vietän tässä muutaman vp:n ja siirryn työn äärelle koko Jouluksi. Ehdin kyllä Jouluakin viettää perheen parissa, kyse on asenteesta:)

Nina kirjoitti...

p.s
ainoa joka PITÄÄ tehdä;) on hämäläisen perinteen mukaan valmistettu perunalaatikko..ilman sitä en saa Joulutunnelmaa ruokapöydässä:)

rk kirjoitti...

p.s., p.s.... ja porkkanalaatikko, jossa on mantelirouhetta!

tiina kirjoitti...

Ihana, jokaisella omat must-jutut. Kiitos toivotuksista. LAitan aattona tänne blogiin sitten omat toivotukseni:)

Totta on, että meidän jääkaapista puuttuu vielä ainakin salaattitarvikkeet, kalat, leivät ja juomat.. Mutta hyvin ehtii, huomenna todistusten jaon jälkeen tämä tyttö lähtee kaupungille ja kahvilan kautta kauppaan.

Osuvasti sanottu tuo "itse päätän minkä kokoisen joulun kotiini valmistan". Lahjojen kanssa sovittiin kohtuudesta, eli lapset saavat kukin kolme lahjaa. Miehen kanssa vaihdamme lahjat, joiden yhteissumma sai olla 33,30e. Aivan kohtuullista siis. Yritetään pysyä kohtuudessa myös tässä ruokapuolessa, tai ainakin syömäpuolessa. Meidän joulu siis yrittää olla kohtuullinen.