keskiviikko 30. joulukuuta 2009

riemurinnoin


Peltonen päätti, että tässä vaiheessa juhlakautta on syytä siirtyä terveellisempään ruokavalioon ja samalla pienentää annoskokoa. Mummilan sohvalla loikoillessa ehdin päivän aikana syödä monta "kalapiirakkaa, punajuuripihviä ja laktoositonta puolukkakakkua" sekä hörppiä pikkuruisista porsliinikupeista ainakin "vihreää teetä, kahvia ja punaviiniä". Tyttö on selvästi ollut valppaana, ruokapöydässäkin.

Kalorittoman ruokailun ohessa eteni dekkari. Joulun lahjakirjat on jo lähes luettu, mutta meidän mummilassapa on vähän isompi kirjahylly, josta voi valita painotuoretta lukemista. Sananmukaisesti, sillä pihalla seisovassa navetassa ei enää vasikoida kuin kirjallisessa muodossa: pohjois-suomen suurin kirjakustantamo julkaisee vuosittain 20-25 kirjaa ja on erikoistunut dekkareihin. Tämän joulun jälkeiset pakkaspäivät kuluivat johanna tuomolan opastuksella "tummissa vesissä", missä rikosylikonstaapeli noora nurkka jahtaa saara hallamaan murhaajaa. Saara hallamaa oli 37-vuotias, lyhyehkö, n. 50 kiloinen naisihminen, josta patologi kertoo sivulla 35 seuraavaa:

- Mitään vammoja ei ole näkyvissä. Vasemman rinnan arpien perusteella hänelle on kolme neljä vuotta sitten suoritettu säästävä rinnanpoistoleikkaus, jonka yhteydessä myös imusolmukkeet on poistettu saman puolen kainalosta.

Huumoria se on tummakin huumori, naureskelin, kun luin nämä yksityiskohdat. Onneksi en sentään ole naimisissa "riston" kanssa. Kainaloimusolmukkeet poistettiin itseltäni varmuuden vuoksi, mutta säästävän leikkauksen sijasta vietiin koko vasen rinta. Ja kohta viedään oikeakin. Tarkempia yksityiskohtia tulevasta operaatiosta kuulen huomenna, sillä viime vuotiseen tapaan uuden vuoden juhlinta alkaa sairaalakeikalla. Vuosi 2008 päättyi karboplatiini-doketakseli-coctailiin osastolla 12, mutta tämän vuoden viimeisiä tunteja vietetään kirurgian klinikassa, jossa meillä on mervin kanssa treffit heti aamutuimaan.

Lapset jäivät muutamaksi päiväksi mummilaan, joten pääsemme miehenpuolen kanssa yhdessä näille treffeille. Ja jotta kahdenkeskinen laatuaika ei jäisi vain sairaalavisiittiin, suuntaamme sieltä kaupungille ja illalla ystävien luokse uutta vuotta vastaanottamaan. Kuohuviini on jo kylmässä ja mielikin valmiiksi hilpeä. Ei kun riemurinnoin tulevaa vuotta kohti!

6 kommenttia:

rk kirjoitti...

Sanaton - taas. Sinullehan tulee jo tavaksi aloittaa kaikenlainen juhlinta sairaalan kautta. Vuosi sitten tein sen kyllä itsekin. Sädeklinikalta suoraan kylään ja sitten senaatintorille uutta vuotta vastaan ottamaan. Ihan uskomaton tämä ihmisen kyky sopeutua vaikka mihin. Lämpimin ajatuksin huomisessasi ja sen jatkoissa mukana.

Hauskaa vuoden vaihdetta ja terveyttä vuodelle 2010!

Nina kirjoitti...

Hieman on tosiaan tunnelmat täälläkin kun vuotta taaksepäin ajattelee.Vuosi sitten sädehoidosta kiiruhdettiin myrskynsilmässä uuden vuoden juhliin ja eka kertaa ilman peruukkia ko juhlissa tein ensiesiintymiseni;)

Nyt luvissa töitä aatto...ja kollegan sairastumisen vuoksi myös uuden vuoden päivän aamu alkaa klo 7 työvuorolla.Juhliakkin kyllä välissä ehtii:)

Jos samassa Mervissä ollaan, ihan huippu tuohon hommaan mitä suunnittelet, eli hyvissä käsissä olet:)

Oikein mukavaa ja unelmien täyttämää vuotta 2010 sinulle ja perheellesi.

Nina kirjoitti...

siis eka lauseesta puuttuu sana..eli tarkoitus: ...hieman on tosiaan tunnelmat erilaiset täälläkin...

Kiara kirjoitti...

:D Onpa hyvät kuviot. Tsempitystä tähän aamuun. Ja rentoa mieltä illaksi! Katselkaahan ilotulituksia iloiten.

tiina kirjoitti...

Kiitos tsemppaajille!
Tämän päivän lääkärivisiitti venyi, mutta kaupunkilounaalle sentään ehdittiin. Suunnitelmissa oli treffit mervin kanssa (tuttu täti), mutta hänen sijastaan tapasimmekin arin(?karin? harrin?), reippaat puolitoista tuntia aikataulusta myöhässä.

Eikä arissakaan mitään vikaa ollut, kokeneen oloinen rintarauhasmies. Käynnin anti oli puhdas rinta, mutta poistetaan. Ajankohta ja tyyli jäi vielä yhden konsultaation päähän, talvisydännä kuitenkin.

Nyt on aika siirtyä juhlatunnelmiin.. Hilpeän hauskaa juhlintaa itse kullekin.Runsain määrin onnea ja terveyttä (tämä ei ole syöpäpotilaan suusta klisee) tulevalle vuodelle!

Tilu kirjoitti...

Kylläpä peltsin kahvilassa on terveelliset tarjottavat, fiksu tyttö.

Oikein hyvää alkanutta vuotta teidän koko perheelle.