maanantai 21. joulukuuta 2009

hyvän huumorin tuolla puolen

Opettajainhuoneen ilmoitustaululle ilmestyi viime viikolla sarjakuva. Kuvassa kolme sälliä odottaa rehtorin huoneen oven takana pääsyä puhutteluun, ja odotellessa he vertailevat rötöksiään. Ensimmäinen tuumaa "I said the s-word". Toinen pistää paremmaksi "I said the f-word", mutta kolmannella on raskain synti "I said Christmas". Ainakin juhlavuoroisilla joulu tursuaa jo tonttulakin alta..

Tunnelma kahvihuoneessamme alkaa olla hilpeän riehakas. Ennen joulukirkon alkua ideoimme työkaverin kanssa käsimerkkejä tuttuihin joululauluihin, ja ennen kuin välitunti päättyi, oli meillä jo ainekset seuraavan vuoden talenttiin. Kirkossa tyydyimme kuitenkin opettajaorkesterilla esittämään sovitusti "heinillä härkien" ilman mitään mimiikkaa, hartaasti ja moniäänisesti (niin oli kyllä tarkoituskin).

Mutta siitä se ajatus sitten lähti, ja kohta jo keulittiin. Tutut joululaulut tuovat aivan uusia mielleyhtymiä hiukkavähäväsähtäneelle opelle. Päivän luukussa on kuvitettu kappale "tule rakkaus ihmisrintaan, kotis oikea o-onhan se vain..". Vasemmalla perusanita, oikealla uima-amoena ja yllä naapurin joulukortti. Illan iloksi voisi vielä askarrella lauseet
- .. lämmin leuto ja henkäys hellä, rinnan jäitä mi liuottaa.
- .. joulu joutui jo rintoihinkin
- .. soikoon sävel, leikki leiskukoon, rinnan riemusta se kertokoon..

Tai jospa jättäisi askartelut sikseen ja painuisi sänkyyn. Aamulla viimeinen herätys ennen lomaa. Pari joululaulua, perinteinen kismet ja todistusten jako, tavoiteaika 45min. Happy holiday kaikille, jotka lomalle jäävät!

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi hih hih, mikä ihana kuvitus :-) Täällä yön pimeinä tunteina itsekseni nauran... (Onneksi kaikki väki nukkuu, muuten saattaisi kahjon maine vain syventyä.
)
T. Instrumenttinsa vireeseen viritellyt kapulisti

Piuku kirjoitti...

Hyvää joululomaa sinne ja hienot on anitat sun muut roteesit :D

Tammikuussa täällä puukkoa, mutta mitään roteeseija ei saada. Mitäny epäsuhta tissipari, mutta mitä noista :D Oli muuten helppo ottaa mammo kun hoituri nappas tissinnokasta kiinni ja venytti levylle ( terveisin dollyparton)

Ihanaa ihanaa ihaaa joulunaikaa!

Kiara kirjoitti...

Hihhih. Hieno kalenteriluukku :D

rk kirjoitti...

Söpön sydämellinen ja vähän rehvakaskin asetelma! Ei riitä kantti joka naisella sommitella varustuksiaan joulukalenteriin! Väsyneenä nauru irtoaa melkein aiheesta kuin aiheesta, ehkä sitten itkukin. Yksi kitupäivä töissä vielä ja sitten lomataivas aukeaa täälläkin. Hyvää lomaa lomalaisille ja Hyvää Joulua kaikille!

Anonyymi kirjoitti...

Oikein Hyvää Joulua sinnekin! Itsekin täällä vaipumassa joululomatunnelmaan! Viime siivoukset ja vieraita odottelemaan!
Toi kuva oli hauska! Vanhemmalle tyttärelle sai selittää miten on mahdollista, että äitin kaverin tissit ovat tuossa pöydällä;-)

T. Maikki

tiina kirjoitti...

Juu reteä on asetelma. Saapa katsoa kuinka tämä asetelma muuttuu tulevana vuonna. Uudenvuodenaattona on kirurgin kanssa trehvit, jossa sitten suunnitellaan mitä etumukselle tehtäis.

Dolly partonille lohdun sanaksi vanha suomalainen sanonta "ei kolo komiassa haittaa". Hienoa, että pääset tässä asiassa säikähdyksellä ja pienellä puukotuksella.