keskiviikko 28. tammikuuta 2009

tyttöjen juttuja

Peltonen on mestari järjestämään itselleen vapaapäiviä. Tämän päiväisen vapaan päätteeksi ajattelin, että taidamme laiskotella toisenkin päivän, mutta neiti oli ennättänyt edelle. Hän oli jo ilmoittanut muulle perheelle, että joo, huomenna me pidetään äidin kanssa vapaapäivä, on jo sovittu. Vapaapäivän perustelut ovat äidillä ja tyttärellä hieman erilaiset: äiti haluaa vältellä päiväkodissa riehuvaa kuumeista flunssaa sekä nauttia kolmevuotiaan terapeuttisesta seurasta, pikkuneiti meinasi että "kun on tämä haava" (äidin silmä ei millään erota viirua, jonka peitoksi pitäisi laittaa muumilaastari).

Keskiviikko on vakiintunut perusvapaapäiväksemme, sillä äiti haluaa perhekerhoon. Kun kyseessä on vaunukansan ja pikkuväen oma kokoontuminen, kannattaa paikalle saapua sen pikkuväen kanssa, muuten huhut sairaslomani syystä voisivat saada kylällä uusia värisävyjä:) Onneksi peltonen ymmärtää kerhon sosiaalisen ja virkistävän merkityksen äitinsä tavoin, ja keskiviikkoaamuisin kolmevuotiaan omatoimisuus on kerrankin ikätason mukaista. "Mää olen tosi leipas niin ehitään kahville sinne kelhoon!"

On mukava jutella kahvikupin ääressä Jostain Ihan Muusta, olla vaan äiti äitien joukossa. Kuunnella koliikkivauvan äidin vuodatusta, toisen ongelmia uhmaikäisen kanssa ja kaivaa muistin sopukoista omiakin kokemuksia, vähän niin kuin rohkaisuksi. Meitä äitejä on paljon, ja paljon on myös meitä, jotka jo sangen tyytyväisinä silmäilemme nuorimmaisiamme: mistä kaikesta sitä onkaan selvitty.

Ja ne nuorimmaiset, esikoiset ja muut, nauttivat sydämellisten kerhotätien ja sedän(!) järjestämästä leikistä ja laulusta, tai keksivät omat juttunsa. Askartelupöydän ääressä käydään lähes yhtä syvällisiä juttutuokioita kuin sohvanurkkauksessakin. Otteena pätkä tämänpäiväistä keskustelua kahden kolmivuotiaan välillä. "Mää oon tyttö". "Määkin oon tyttö". "Mul on tämmönen mekko". "Mullakin on mekko mutta nyt mulla on housut"..

1 kommentti:

Nina kirjoitti...

Tämä Peltonen on kyllä mainio tapaus:)..näin virtuaalisesti vain tutustuen mutta kuitenkin:) Tulee joka kerta hymyn virne naamalle kun Peltosen kuulumisia lukee.

Omat lapset 11 ja 15v joten on ihana saada eläytyä välillä näihin tunnelmiin joita nuo pienempi kokoiset ihmiset saavat aikaan:)

Niin..ja ihana myös löytää välillä yhteisö(kuten perhekerhosta mainitsit) jossa voi olla ajoittain ihan jotain muuta kuin syöpään sairastunut, että ihmiset odottaa kommentteina jotain muuta kuin tätä syöpä asian vellomista ja kuulumisia..Sillekkin paikkansa ja tilauksensa, mutta välillä tarvitsee irtiottoja:)

Mukavia talvipäiviä ja ulkoiluhetkiä teidän vapaille:) Itse laitan kohta sukset jalkaan ja lähden ystävän kera metsän suuntaan:)