keskiviikko 7. tammikuuta 2009

notkuu netissä

Perheen pojille tulee joskus huomautettua tietsikan ääreen juuttumisesta. Tänään sitten kulutin itse puoli iltaa netissa notkuen, ja huomasin, että virta voi viedä mukanaan, ajantaju Oikeasti kadota. Alkuun hain tietoa ontelosyylistä ja niiden hoidosta. Siitä se sitten lähti, löysin terveyssivut, terveystuotesivut, antioksidantteja, lääketehtaita ja tuotteita, arpajaisia, neulemalleja, taas syöpäsivuja, italialaisen tenorin, ylen toimitusjohtajan jne.. Kunnes päätin lopettaa, paljon tietävämpänä ja muutamaa nettituttavuutta rikkaampana.

Mielenkiintoisin löytö oli luettelo ruoka-aineista, joita syömällä pidentää elämää, ehkäpä jopa vuosilla. Mahtava lupaus. Eli jatkossa meidän perheessä tarjoillaan omenoita, vadelmia, mustikoita ja karpaloita tummasuklaakastikkeella. Ruokajuomana teetä ja lounaalla ja päivällisellä parsakaalia kirsikkatomaattien kera, välissä kahvia kaikille. Toisilla sivuilla vannottiin ruuan happo-emäs -tasapainon nimiin, ja toki ruuan lisäksi tuohon tasapainoon tarvittiin myös erilaisia uutteita. Myös liikuntatarjottimelle oli ilmestynyt mieltä tasapainottavia ja elämänhallintaa lisääviä lajeja, vau.

Olisikin tämä sairauden hoito niin simppeliä. Ruokavalio ja keho kuntoon, vähän lisäravinnetta purkista ja terveen paperit. Hoitomyönteisyys ja motivaatio itsehoitoon, vaikka totaaliseen elämäntapamuutokseen lienee syöpäpotilailla huippuluokkaa. Kun kuolema kulkee kantapäillä (tai missä järjestyksessä kukin tällä syöpämaratonilla juokseekin), herää itsellekin halu tehdä parantumisen eteen kaikkensa.

Tämänhetken tieteellinen ja virallinen totuus kuitenkin on, ettei ahkerinkaan jumppaaminen ja kilojen ja ilojen vähentäminen vaikuta itse tautiin. Sairauden kokemiseen ja elämänlaatuun se kuitenkin vaikuttaa, joten sama elämäntyyli jatkukoon kuin tähänkin saakka: sopivasti kaikkea! Mielummin kuitenkin iloja kuin kiloja.

3 kommenttia:

Nina kirjoitti...

Tämä tosiaan totta..tuo valtava määrä erilaista tietoa ja ns.tietoa niistä seikoista millä syövän pitää loitolla tai parantaa tai helpottaa oloaan..siinä sitä pieni ihminen sitten on melkoisessa pyörityksessä kaiken kanssa, samaan aikaan kun yrittää taiteilla elämänsä kanssa tämän taudin alkutaipaleella..
Itse olen samoilla linjoilla kuin sinä, kohtuullisesti kaikkea.

En ole missään vaiheessa noudattanut sen kummempaa ruoka-valiota tai muutoin muuttanut aiempia tottumuksiani ruokien ja elämäntapojen suhteen.Olen ilmeisemmin elänyt tähänkin asti kohtuullisen normiterveellisesti?en ainakaan niin paljon sivupoluilla ole kulkenut, että olis jotenkin taudin myötä tullut tarve muutoksia aikaan saada...

niin..ja noista ontelosyylistä tuli mieleeni.Lapsi raukkani, tyttäreni joskus 7-8v:nä (nyt 11v) sai varmaan elämänsä traumat kun noita molluskoita kaivelin hänestä irti.Seuraavan kerran, jos joskus ilmaantuvat, saavat rauhassa köllötellä iholla niin kauan kun haluavat;)tämä on äidin ja tyttären yhteinen päätös;)

tiina kirjoitti...

Verraten tervettä elämää on tosiaan tähänkin asti tullut elettyä. Pikkuviilauksia aina voi tosin tehdä, itselläni liikunnan lisääminen on ollut helppoa ja siihen on ollut motivaatiotakin.

Yksittäisistä ruoka-aineista kovasti ylistetään parsakaalia, joten heikohkolla menestyksellä olen sitä yrittänyt jalostaa, siis tarjota muutenkin kuin höyrytettynä kalan kanssa. Tänään viimeksi tarjoilin perheelle parsakaali-sieni-aurajuustovuokaa, jonka reseptin jakaisin muillekin, jos se kutakuinkin olisi syötävää ollut..

Anonyymi kirjoitti...

Meillä molluskoihin tepsi Remasan-merkkinen osterivinokaskapseli. Se on luontaistuote, jota saa alan liikkeistä (siis luontaistuotealan) tai vielä halvemmalla Halpa-Hallin luontaistuotehyllystä (about kympin paketti). Kapselin voi joko nielaista sellaisenaan tai avata ja sekoittaa esim. jogurttiin.