lauantai 11. lokakuuta 2008

ylilääkäripuhelu

Jatkossa tulen käyttämään sanontaa "otetaanpa yksi ylilääkäripuhelu". Sanakirjakielella se tarkoittaa virka- tai auktoriteettiaseman käyttämistä haluttujen asioiden tai tehtävien jouduttamiseksi. Ja mistä tämä juontaa?

Alavatsaongelmien paikallistamiseksi täytyy tehdä magneettikuvaus. Sinne on kuulema kovasti tunkua ja odottaa pitää, yli viikko. Sitten tulee leikkaus, joka tapauksessa, mutta leikkausaikaa nyt ei voi vielä antaa kun ensin tulee se kuvaus. Menee muutaman viikon päähän? Omassa päässä tikitti laskuri: koska loppuu 8 viikon maksimi-suositus-väliaika leikkauksen ja hoitojen aloittamisen välillä?

Asioiden järjestymiseen tarvittiin juuri se ylilääkäripuhelu ja kohta soitettiin jo takaisin. Tutkimusaika ma 13.10 ja leikkaus 16.10! Laskuri ei ollut tikittänyt onneksi vain omassa päässä. Huojentavaa nähdä, että suuressakin sairaalassa voi asioita hoitaa muuten kuin suurta ratasta pyörittämällä -silloin kun siihen on todellista tarvetta. Syöpälääkärini, tämä varsinainen puhelintyttö, on kauniiden ja kiitollisten ajatusteni kohteena. Osaava, arvostettu, sympaattinen ihminen, kasvottoman sairaalan inhimilliset kasvot.

Ei kommentteja: