tiistai 10. elokuuta 2010

nokka nousussa

- Katsotaan, mitä tässä voidaan tehdä, tuumasi rempseä röntgenlääkäri, ennen kuin ehti edes pursottaa geeliä ultra-anturin päälle. -Viime viikon kuvien perusteella tämä muutos on niin syvällä maksassa, että koepalan otto on aika taidetta. Ollaan silti varmaan kumpikin sitä mieltä, että riskeistä huolimatta ruvetaan yrittämään.

On se hyvä, ettei kaikkea tiedä etukäteen. Nokannosto-viikonloppu kainuulaisessa kansallismaisemassa olisi saanut aivan toisenlaisia sävyjä tuon tiedon johdosta. Saunan lauteilla, lenkkipolulla, kahvipöydässä ja vadelmapusikossa mukana olisi kulkenut taas epätietoisuuden peikko, tuo peikoista pelottavin.

- Ei kahta sanaa, ymmärrän erinomaisen hyvin että tässä pitää ottaa vihollisesta selvä, sanoin niin päättäväisesti kuin sängyn pohjalta kykenin. Antaa mennä vaan. Että vaikka trapetsilla roikun, jos se avaa paremmat maisemat sisuksiini. Että pikemminkin kuin taidetta, tehdään tästä urheilua.

Sotastrategiastahan tässä oli kyse. Ettei ruveta räiskimään summamutikassa väärillä pyssyillä. Ettei hukata panoksia, menetetä liikaa omia joukkoja. Ei voi sanoa kukka kuin kukka, sairaus kuin sairaus, vihollinen kuin vihollinen. Ei voi myöskään sanoa syöpä kuin syöpä, se kun on pelkkä yleisnimitys, kehon muuntuneiden solujen hallitsemattomalle jakautumiselle ja leviämiselle. Jokaisella pahissolulla on omat ominaisuutensa, lääkkeensä ja madonlukunsa, ja tämänkertaisen taudin tunnistetiedot kuulen loppuviikosta -näyte kun saatiin kauniisti purkkiin. Olet taitava, terhi!

Käyntilaskuri kertoo, että tämä on kolmassadas blogiteksti, ja että kävijälaskuri ylitti sadantuhannen rajapyykin. Tämä oli siis juhlablogi. Skål sille, skål puhtaille keuhkoille ja parantuneelle voinnille, skål ystäville lähellä ja kaukana! Ja sinne lähelle suuntaan nyt, haikeaan haliterapiaan koulumme opettajainhuoneeseen. Pienen kyynelehdinnän jälkeen pistämme sitten taas nokan nousuun!

Voikaa hyvin!

18 kommenttia:

rk kirjoitti...

***********************************
Onnea juhlablogille! Skål sinulle myös!
***********************************

Tee kirjoitti...

Sä se vasta olet suosittu - eikä mikään ihme; Osaat kirjottaa mukaansatempaavasti, aiheesi kiinnostavat ja olet tukena suurelle joukolle. Ja SINÄ olet monin tavoin tärkeä niin monille ♥ Onnea sadantuhannen kävijän rajapyykin ylityksestä!

Hyvä että näyte saatiin ja päästään hiomaan sitä sotastrategiaa!

Anonyymi kirjoitti...

Skåååååååååååååål!

- huudahdan Mansen suunnalta.

Tällä mennään, mitä saadaan, missä ollaan.
Nyt hiotaan veitset ja sapelit oikeanlaista vasta- suorastaan täsmäiskua varten.

vintti

Kati kirjoitti...

Onnea Tiina satasille ja tonneille! En yhtään ihmettele miksi tämä on suosittu blogi!
Tsemppiä taistoon, mukana ollaan!

Anonyymi kirjoitti...

ONNEA ! YHDEN ISON KAUPUNGIN VERRAN OLLUT KÄVIJÖITÄ - ei mikään pieni joukko ! Joukolla taistoon !
Kolmassadas blogitesti - kirja, oikein tieteiskirja kasassa ; ) Sotastrategia kehiin !
pirtsikka

Tilu kirjoitti...

Heips,
Voihan ryökäle, mitä mykistäviä uutisia viime blogikierrokseni jälkeen tänne onkaan tullut.
Olen aivan järkyttynyt puolestasi, mutta tekstistäsi kuultaa läpi taas tuttu Tiina-asenne- ei heittäydytä maahan makaamaan ja jäädä heittelemään tuhkaa tulille, vaan näillä eväillä mennään eteenpäin.
Jaksamisia!

Marja-Liisa kirjoitti...

Hyvä! Ja onnea täältäkin. Olet urhea soturija muistakin pysyä sellaisena.
"Sortumatta souda vaik'ois vastatuuli"
Vaan nyt myötäisessä purjeet alas ja lepo anna tuulen kuljettaa urheaa purjehtijaa.

Nina kirjoitti...

kippis täältä reissun päältä myös Tamperelaisesta sielunmaisemasta:)jaksuja ja sinniä tiedon odottamiseen!!!

Kitsune kirjoitti...

Kippistä täältäkin ja onnea sadantuhannen kävijän täyttymisestä.

Hienoa että näyte saatiin, toivottavasti löytyy järeät aseet vihollista vastaan.

betty kirjoitti...

Onpas hyvä että näyte saatiin. Vaan sattuiko tuo kovasti? Toivottavasti ei. Vaikka lupasithan roikkua vaikka trapetsilla...

Skål Sinulle tahtonaiselle ! Ja skål 300:lle upealle tekstille ! Ja myös kaikille kävijöille ! Voi hyvin ystävä.

tiina kirjoitti...

Kiitos onnitteluista ja kehuista! **taputtaa vähän itseänsä**

Haliterapia teki hyvää, eikä siinä edes kaikki, päivitän huomenissa lisää ja paljastan millaisia ihania rontteja työpaikallani oikein on. Samalle teen teidät kateudesta vihreiksi!

Tulosten odottaminen toki vähän nipistää, mutta onneksi rtg-lääkärit kertoivat suoraan ja rehellisesti, että syöpää on. Eipä tarvitse epätietoisuudessa sen suhteen olla. Ja ymmärränhän itsekin, ettei hyvänlaatuiset kasvaimet kasva viidessä kuukaudessa noihin mittoihin.

Ja sinne tampereelle vinkki, että ihan vieressä, hämeenkyrössä on oikeasti tarjolla kansallismaisema, yrjölän mansikkatilalla (hih nimeä). Viikko sitten poimittiin ihan yks kaks 5,5kg vattuja samalla kun ihailtiin järven selkää.. Ei tuntunut työltä ollenkaan.

tiina kirjoitti...

Niin ja lohdutukseksi jos joku vastaavaan toimenpiteeseen joskus joutuu: nipsaisi vain, kun hyvin puuduteltiin. Ja sille sairaalakeikalle kannattaa sitten varata lukemista ja aikaa..

Anonyymi kirjoitti...

Sähkökatkon ja muun hyörinän jälkeen olikin luettavana monta uutta tekstiäsi. Nessu-paketti on saanut kyytiä. Voihan kökkö ja kaikki muut rumat sanat! Elämä ei ole reilua eikä sitä saa mitä ansaitsee tai tilaa. Mutta saamillaan korteilla on pelattava ja siinä sinä olet kyllä äärimmäisen taitava.
Kädet ristissä kyynäspäitä myöten soutaa ja tarvittaessa huopaa pohjalainen Savossa puolestasi.
"Ja me uskomme tulevaisuuteen (ja ihmeisiin!) sillä uskomme Vapahtajaan..."
Isän sylihoitoa sinulle ja koko perheelle tänäkin iltahetkenä
Ebba

Anonyymi kirjoitti...

Täältä toistaiseksi tyhjästä luokasta parakin laidalta lämpöisiä ajatuksia sinulle. Mukanasi olemme, mukanamme olet.
t. s

sanna kirjoitti...

Onnittelut blogillesi! Mahtimäärä kävijöitä ja hurja määrä kirjoituksiakin!! Kyllä se vain niin on, että kirjoittaminen auttaa moneen asiaan.
Täältäkin haliterapiaa ja ootellaa rauhassa ensi viikon tuloksia! ps. mä oon ihan hyvä soutamaan, enkä voi pahoin vesillä :)

Kiara kirjoitti...

Skål! Kippis ja kulaus!!

Adelhaid kirjoitti...

Musta ei vieläkään irtoa kunnon kommenttia, mutta halusin ilmaista kuitenkin, että mukana täällä nettimaailmassa kuljetaan.

Anitta kirjoitti...

Onnittelut blogille!
Viime aikojen uutiset ovat vähän säikäyttäneet. Toivottavasti on parempaa edessä.
Tsemppiä, jaksamista, voimia. Nauti kesästä ja lämpimistä elokuun illoista.