sunnuntai 15. elokuuta 2010

däng däng

Kiitos kysymästä kaikki, hyvin täällä voidaan. Perjantai-iltapäivänä kello neljä lopetin puhelinpäivystyksen, ja häädin syövän korvieni välistä takaisin pesäänsä, ahtaaseen koloon maksan perille. Siellä pysytelkööt siihen asti, että saa tappavan annoksen doketakselia, karboplatiinia tai jotain vielä kokematonta solunsalpaajaa.

Reilu viikko syöpäelämää takana, ja tasapaino alkaa taasen löytyä. Kriisejä on kohdattu ennenkin, ja kokemuksen suomalla varmuudella tiedän, että pimeyttä seuraa aina valo. Niin nytkin. Oli ilta, tuli aamu, näin meni shokkivaihe.

Viikko sitten mieheni huilaili ruohonleikkuun lomassa, ja minä hengailin muuten vaan pihalla. Mitäs mietit -kysymykseen mies vastasi ennen kuin ehdin sitä edes esittää. "No en suunnittele sun hautajaisia", väitti hän, mutta minäpä suunnittelin. Olin ajatellut ehdottaa lipputangon pystyttämistä pihallemme. Voisivat sitten omaiset nostaa lipun puolitankoon kyseisenä päivänä, se kun olisi niiiiin juhlavaa. Yhteistuumin jätimme kuitenkin hautajaissuunnitelmat ja -valmistelut parempaan ajankohtaan, lämpimillä keleillä ei tohdi tuota uuniakaan turhaan lämmittää.

Hautajaissuunnitelmat ovat edesmennyttä elämää, ja tänään fiilis on aivan toinen, päivä alkaa pilkottaa. Viimeiseen helleviikonloppuun piti mahduttaa kaikki kesän elementit. Matkalla uimarannalle kuunnellaan kerrankin aikuisten valitsemaa kanavaa, ja eikös siellä laula lempilyyrikkoni juice. Hän julistaa, ettei elämästä selviä hengissä, ja nyökkään mielessäni, mutten ollenkaan ahdistuneena, tämähän tiedetään. Samassa rallissa hän kuitenkin vakuuttaa, että maksa kestää läpi elämän, däng däng -ja tottahan sekin. Kyllä juice tietää, hän kun (kuulopuheiden mukaan) testasi maksansa kestävyyttä reippaasti enemmän kuin keskiverto pohjoispohjalainen perheenemäntä, joka hihittelee juhlassa kuin juhlassa ensimmäisen tunnin nautittuaan 0,7 desin onnittelumaljan. Vaikka se olisi pommacia.

Auringonpaahteisella moottoritiellä nauratti juice, nauratti lämpö, nauratti takapenkillä kinastelevat tytöt ja mennyt kesä.

Tämän ihanan kesän lämmössä ovat akkuni latautuneet. Olen tavannut ystäviä ja sukua, reissannut, autoillut ja junaillut, juossut, uinut ja pyöräillyt, valvonut yöllä kolmeen ja nukkunut aamulla kymmeneen, elänyt ja nauttinut joka hetkestä niin että palkit ovat aivan täynnä. Näillä palkeilla, tällä aurinkoenergialla jaksetaan ensi viikon uutiset ja koko hoito, toinen syöpäsyksy. Olen valmis.

21 kommenttia:

Nina kirjoitti...

kuullostipas hyvältä!Ihan elin täysillä mukana tunnelmassa joka lauseessa.Sinnillä seuraavaa haastetta kohden!:)

Anitta kirjoitti...

Kesä jatkuu... niinhän se mainoskin sanoo, vai miten se meni.
Henkiseen lipputankoon voit nostaan lipun joka aamu ihan ylös asti.
Onko suunnitelmissa osallistua Roosanauha-tapahtumaan.
Tsemppiä sinne pohjoisempaan. Siellä on paiväkin pidempi nyt kuin täällä etelässä.

Anonyymi kirjoitti...

Hengittämättä piti taas tämäkin tekstisi lukea, olet ihan uskomaton! 24 tuntia siis riittää shokkivaiheen selättämiseen?! - Minulla meni shokkisumussa 3 kk, ja vielä toiset 3 ennenkuin koppalääkäri sai kiskottua haudan tälle puolen, ja homma taitaa olla vaiheessa vieläkin.
Terveisiä Mozartilta. Olin ihanassa konsertissa just äsken Pyhän Laurin kirkossa tuossa naapurikaupungissa. Ihmeellistä miten sitä saakin energiaa kesästä, kesätekemisistä, lämmöstä ja auringosta. Sillä pitäisi nyt pärjäillä ainakin jouluun asti.
Taas jännitetään täälläkin huomistasi ja odotetaan sitä virhediagnoosia tai ainakin tosi kesyä oikeaa.

Tee ‎| teehki@gmail.com kirjoitti...

"..Vaikka se olisi pommacia." - hih ;)

Sä nyt ainakin olet sissin arvon ansainnut jo! Ja hyvä, että akut on nyt ladattuna - ne on tarpeen.

Anitta sen hyvin sanoi; "Henkiseen lipputankoon voit nostaan lipun joka aamu ihan ylös asti."

Emmi kirjoitti...

Minä sitten ihailen niiiiin paljon asennettasi, Tiina! Hattua nostan ja kumartaen tsemppiä toivotan. :)

Hengessä ollaan mukana! :)

tiina kirjoitti...

No se vertauskuvallinen yö riitti hyväksymään tilanteen, tässähän saa sitten kuitenkin vielä kapinoida ihan niin paljon kun tarvetta tuntuu olevan;) Aurinko kuitenkin paistaa, ja lippu -kiitos anitta- on tosiaan vedetty ihan nuppiin asti.

Soitin hoitajalle puhelintunnilla, ja hän näki koneelta, ettei näyte ollut vielä valmistunut, kaikesta kiireellisyydestä huolimatta ja ennakkotiedoista poiketen. Mutta parin päivän sisällä, viimeistään.

Roosa-nauha-kävelylle mars, niin varmasti kuin tässä vaiheessa tautimatkailua sen voin luvata. Siis 29.8 senaatintorille, juu. Laitan sitten vielä päivityksenäkin kävelykutsun, jahka se ensimmäinen hoito, ajankohta ja coctail, selviävät!

JA sille yhdelle kotiäidille myös voimahali. Ne on joskus meidänkin tiitiäiset olleet alle kaks vee, kaksin kappalein. Se oli ihan vasta, vaikka nyt jo vanhempi lampsi reppu selässä yläastebussiin..

Adelhaid kirjoitti...

Sitä voi vaan aina ihmetellä, mistä kaikesta ihminen voi selvitä ja jatkaa eteenpäin. Hyvä, että osasit nauttia tämän kesän ehkä viimeisestä lämpimästä viikonlopusta niin minäkin.

Voimia taas tulosten odotteluun!

Kiara kirjoitti...

Taas niin mukaansatempaava kirjoitus.

Oishan se ollu kiva, ku oisi jollain ollut aikaa soittaa perjantaina ja sanoa, että ei tulokset vielä valmistu. Vaan eihän nekään kaikkeen repeä.

Tänä aamuna oli muuten jo syksyn tuoksua ilmassa.

Kaisa kirjoitti...

Joskus kuolemaa miettiessä on tullut mieleen, että kertovat kuningas Daavidin kokeneen elämässään myötäistä ja vastaista ja kuolleen lopulta elämästä kyllänsä saaneena. Elää kylläisenä ja kuolla myös, siinäpä se. Ole onnellinen, että sinulla on aistimet ojossa ja astiassa tilaa kaikelle sille, mitä koko ajan tapahtuu.

Anonyymi kirjoitti...

Ihana vauhdikas kesäntäyteinen viikonloppu teillä oli !
Hienoa ! Hyvä, että Tiina sulla on asenne kohdallaan. Sitä tarvitaan ja "sisulla ja syrämellä" hoitoihin !
pirtsikka

Anonyymi kirjoitti...

Tsemppiä ja haleja. Kyllä se sieltä taas nujertuu, periksi ei anneta perkele!

Anonyymi kirjoitti...

Tiina.

Mukavaa oli lukea kirjoituksesi, josta loisti hyväntuulisuus ja taistelutahto.

Tsemppiä hoitokuurille ja aurinkoa koko perheelle!

Koululla nähdään :)

Tilu kirjoitti...

Ihana kirjoitus!
Halirutistus :D

Anonyymi kirjoitti...

Kiva lukea tämä kirjotus! Minäkin olen miettinyt joskus tuota "kuolla elämästä kylläisenä". Että milloin ja miten paljon kokeneena?

T. Maikki

Anonyymi kirjoitti...

Kiva lukea tämä kirjotus! Minäkin olen miettinyt joskus tuota "kuolla elämästä kylläisenä". Että milloin ja miten paljon kokeneena?

T. Maikki

tiina kirjoitti...

Juu daavidin lailla täällä sinkoani virittelen, vastassa lienee aikamoinen goljat. Elämästä kylläksi -siinäpä vasta tavoitetta meille jokaiselle!

Tänä päivänä selvisi juuri ennen syksyn ensimmäiselle balettikuskikeikalle lähtöä, että uusiksi meni. Näyte ei ollut riittävä, ja nyt pitää saada uusi ja edustavampi otos, isommalla ruiskulla jne. Aiheesta lisää spekulaatiota hyvin nukutun yön jälkeen, ainakin tilauksessa olisi sellainen;)

Levollista yötä meille kaikille!

Kati kirjoitti...

Vai vielä uusi näyte! Minäkin henkeäni pidätellen täällä odotan myös jo vastauksia.
Joka solulla mukana!

Anonyymi kirjoitti...

No voi hittojen hitto! On kyllä niin epistä, niin epistä. Että yhtä ihmistä riepotetaan tuolla tavalla! Ei voi olla totta! Ja on kuitenkin. Kyllä nyt tarvitsisit ja ansaitsisit ne hyvät yöunet ja toivon että saatkin. Ja huomenna taas henkistä lippua ylös hilaamaan. Odottamaan uutta tutkimusta ja sen tuloksia. Paljon voimia ja lämpimiä ajatuksia sinulle Tiina-David.

Riikka kirjoitti...

Blääh. Nyt niitä juuri ladattuja "palkkeja" kyllä taas tarvitaan kestämään tämäkin pieni takapakki ja hoidon alkamisen viivästyminen (?). Voimaa sinulle Tiina.

Anitta kirjoitti...

Sanoisin tähän kohtaan ruman sanan, oikein ruman, mutta en kehtaa. Mutta ei auta. uudet kokeet ja toivottavasti uutta voimaa ja sisua kehiin. Ja se linko osuttamaan kivi suoraan ison peikon otsaluuhun. *krätsh*

Tee ‎| teehki@gmail.com kirjoitti...

Ikävä homma :/ Voimia nyt vielä tähän odotteluunkin! Ja toivottavasti olet saanut ja saat yösi hyvin nukuttua ♥