torstai 19. elokuuta 2010

käytäväpaikalta ikkunapaikalle

Tämänkertaisen valtiovierailun puitteet olivat sangen vaatimattomat. Käteltyäni aamusella vieraan vallan edustajan, huomasin tämän kädessä olevasta listasta, että edustuspaikkani tulisi olemaan K1 - jotenkin arvasin, ettei K tarkoittanut kabinettia. Käytössä olevista käytäväpaikoista omani oli kuitenkin ehdottomasti paras, näkymät olivat avoimet niin valtionkansliaan kuin juhlasaliinkin. Hoviväen hyörinä oli virkistävää seurattavaa, ja ohimennen pääsin osalliseksi myös muiden kuninkaallisten ongelmista. Spontaani keskenmeno, raskauspahoinvointi, kohdunkaulan muutokset, munasarjakysta, gynekologinen sädejakso, akuutti vatsa..

Käytäväpaikallakin palvelu pelasi, henkilökunta oli entisenlaistaan, osaavaa ja upeaa. Soittokellon puuttuessa napsuttelin sormiani ja huutelin tarjoilijaa, ja auliisti nämä aina saapuivat, lupasivat laittaa laskut piikkiin. Itseäni ei laiskottanut, mutta toimenpiteen jälkeen oli tiukka määräys pysyä kuusi tuntia täydellisessä vuodelevossa, joten muut saivat tuoda kaapista kassin, voidella leivät ja nostaa päätyä. Sen verran topakasti lepokäsky tuli, että päätin totella sitä mukisematta. Tämänkertainen toimenpide oli ollut hieman riskimpi, sillä neulaa jouduttiin pyörittelemään sisuksissani varsin perusteellisesti.

"Ovariokarsinoomakontrollissa 8/2010 maksassa todettu yksittäinen metastaasisuspekti pesäke. Tästä pesäkkeestä kertaalleen ONB, josta lausunto luokka III, hepatosyyttisen neoplastian epäily. Pyydetty nyt karkeaneulabiopsia, mutta sitä ei voida turvallisesti ottaa, joudutaan vena hepatican läpi pistämään. Tehty uudelleen ohutneulanäyte, jossa erittäin hyvännäköinen saalis. Odotellaan tämän ohutneulanäytteen vastaukset ja ohjelmoidaan jatkot sen perusteella."

Kokopäiväretken anti oli siis hyvännäköinen saalis, mutta yritin pakata reppuuni tuomisiksi myös vähän toivoa. Syöpämarkkeri oli laskenut neljästäkymmenestä viidestä kahteenkymmeneen kuuteen, ja röntgenlääkärin puheista ymmärsin, että kasvaimen tämänhetkinen kokokin olisi alle kaksi senttiä. Olin jo valmis uskomaan väärään diagnoosiin, ihmeeseen, vihreään teehen ja tulevaisuuteen, mutta lääkärillä oli jalat tukevasti maassa.
- Ultran mittaustulokset ovat radiologien käsialaa. No, lähdetään siitä, ettei kasvain ole ainakaan kasvanut kahdessa viikossa.
- Tuo syöpämarkkeri ei ole mikään spesifi mittari, sitä nyt ei hirveästi kannata tuijottaa. No, ei se toisaalta ole noussutkaan.
Että turhasta toiveikkuudesta en lääkäreitäni pääse syyttämään:)

Näyte meni taas kiireisenä, mutta viikkoon varaudutaan, ja tällä kertaa olenkin varautunut hyvin. Iltasella, heti kotiuduttuani varasin itselleni parempaa puuhaa kuin puhelinpäivystyksen: jatkan kesken jäänyttä maakuntamatkailuani, ja ikkunapaikalla, tietty. Täältä tullaan porvoo, espoo, wien ja graz! Tämä tyttö pitää kokonaisen viikon lomaa syövästä -lääkärin luvalla ja suosituksesta:)

Ja tourneen päätteeksi, täältä tullaan helsinki ja roosa-nauha 29.8! See you there, rintaremmi, repunkantajat ja muut rakkaat rontit!

22 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Viehän Porvooseen terveisiä!
L

rk kirjoitti...

Hyvää lomaa ja matkaa! Sinä se et aikaile, suunnittelit reissun varmaan jo sen kuusituntisen pakkolevon aikana?

Roosassa nähdään!

Zelda kirjoitti...

Kerrassaan kuninkaalliselta kuulosti kohtelu, hyvältä vaikutti myös näytteenottokin tällä kertaa.

Oikein mukavaa reissua ja heitä vesilinnulla ikäviä ajatuksia reissatessasi.

Anitta kirjoitti...

Kansanäänestys taas että luumu muuttuu rusinaksi tuloksia odotellessa.
Kuningattarelle hyviä vointeja odotellessa tulevia maakunta- ja valtiovierailua.

Tee kirjoitti...

Voi kun kuulosti hyvälle erittäin hyvännäköinen saalis - mutta tiedetään, ettei se suinkaan tarkoita välttämättä mukavia uutisia.. Hyvä vaan, ettei olla liian optimistisia.

Hyvää lomaa ja reissua - ja nähdään kävelyn merkeissä :) Sillä pienellä varauksella puolin ja toisin..

Adelhaid kirjoitti...

Käytäväpaikalla pääsee mukavasti seuraamaan äksöniä, kunhan ei tarvi yötään siellä viettää.
Peukut pystyssä hyvälle näytteelle!
Hyvää lomaa!

Anonyymi kirjoitti...

Liputan luumusta rusinaksi -kampanjalle ; )
Riemukasta lomaa ! Hyvä, että olet hyvillä fiiliksillä !!!
pirtsikka

olga kirjoitti...

Hyvältä kuulostaa ja asennehan sinulla on kohdallaan. Kiitos kannustavista kommenteista.

Kiara kirjoitti...

Ihanaa maakuntamatkailua! Ja tuloksia!

Nina kirjoitti...

Mukavaa reissua!!!nauti:)

Kati kirjoitti...

HRH, buon voyace! Jään rauhallisin mielin odottelemaan tuloksia und vielen grüssen für kleine schwester!

Anonyymi kirjoitti...

Huippua että pääset nyt reissuun - hauskaa matkaa!

:)naapurin täti

Anonyymi kirjoitti...

Aurinkoa viikkoosi!

Loman pitäminen sairaudesta on parasta, ja hyvästä seurasta jos saa nauttia- niin kuulostaa jo ripaukelta ylellisyyttä!
Iloitsen puolestasi.

Vaikkei markkereita tuijotella, on aina hyvä- kun luku ei suurene.
Nih.


vintti

Anonyymi kirjoitti...

Ja hänen korkeutensa oli tänään kuulemani (ja maistamani) mukaan myös käväissyt tervehtimässä meitä työn raskaan raatajia kouluvaltakunnassa. Olisipas ollut mukava toivottaa ihanaa lomaviikkoa ihan livenä, mutta käyhän tämä näinkin. Omat alamaiseni täyttivät massujansa sen verran verkkaiseen tahtiin, ettei tälle neidolle kaffehetkeä tuossa välissä suotu...
Lomaa, ystäväiseni!
T

Anna kirjoitti...

Mukavaa lommaa! Nauti.

tiina kirjoitti...

Kiitos taas, kaverit! Luin eilen sairaalasängyllä pötkötellessäni viestejänne, ja olo tuntui höyhenenkevyeltä. Että toimi ihan esilääkityksen tavoin:)

Kyllä vain, työmaalla käväisin tänään neiti peltosen kanssa. Äiti joi kaffetta ja rupatteli kolleegion kanssa niin kuin ei pois olisi ollutkaan, tyttö piirteli vihkoonsa ja leikki ujoa. Tuntuu eittämättä hullulta olla taas pois työkuvioista, mutta parempi näin. Ei mahtaisi ajatukset pysyä jakolaskussa tai välituntikahinoissa. Ja näillä sairaalavisiiteillä en niitä olisi edes juuri selvittelemässä.

Päivän kuluessa on muutama vaate kassiin aina sujahtanut, ja matkasuunnitelma on täydentynyt. Osan kamppeista saa miehenpuoli tuoda helsinkiin ensi viikonlopuksi, kaikkea ei tarvitse kuningattaren kantaa:)

Eilisen näytteen ottajaksi oli muuten pestattu sairaalan ykkösspesialisti, sen arvasin itsekin, mutta tämän ca polin hoitaja vielä halusi minulle tänään kertoa. Ja jos tämä näyte ei riitä, suunnitellaan kait vielä koepalan ottoa leikkaussalioloissa. Pesäkkeen (sen luumun tahi rusinan) vieressä kun kulkee maksavaltimo, ja muutkin sisäelimet tahtovat tunkea neulan tielle, yäk. Samat asiat kuulema hankaloittavat mahdollista paikallishoitoa, kuten thermoablaatiota, jos sellaiseen päädytään madonlukujen perusteella.

Enpäs kuitenkaan kaahaa vielä asioiden edelle, vaan rupean runnomaan matkalaukkua kiinni. Terveiset viedään! Ne mahtuvat hyvin mukaan:)

Kitsune kirjoitti...

Hyvä saalis, toivottavasti tällä kertaa saadaan siitä selvyys vastustajan luonteesta.

Sitä ennen sinulle ihanaa lomaa! Viikon päästä nähdään. :)

Punatulkku kirjoitti...

Kuninkaallista ikkunapaikkareissua ja Mukavaa Roosaa toivotellen. Hengessä mukana eläen, sen minkä pystyy ;))

Marja-Liisa kirjoitti...

Kyllä sulla Tiina on hyvät mahdollisuudet parantua luumusta rusinaakin pienemmäksi ei miksikään. Tsemppiä ja hyvää loman viettoa. Palaillaan.

Kaisa kirjoitti...

että matkakertomustasi ja kuviasi odotellaan.

betty kirjoitti...

Hyvä että näyte rusinasta onnistui. Hyvä myös että olit ykköskäsissä.
Mutta parasta että sulla on loma ! Mukavaa reissua, kaikkea hyvää matkaasi !

tiina kirjoitti...

:)

Lyhyt kuvatodistus päivityksenä.
Luumu-rusina-pesäke kulkee kait matkassa mukana, muttei vaivaa mitenkään joten olen päättänyt, ettei sen sovi vaivata mieltäkään.

Roosa-nauha siis su 29.8 klo 12-15, tapahtumapaikkana senaatintori, kävely sieltä kaivarin läpi ja rantaan, matka taisi olla jotain 4km. Ulkohelsinkiläinenkään ei päässyt eksymään, kun seurasi vaaleanpunaista virtaa.
Kävellään, kävellään! Kiva nähdä teitä, matkaan tulevat pallopäät ja muut!

Ja tänne perään laitan vielä Sen sanan, joka voi suunnitelmat muuttaa: JOS.