torstai 30. joulukuuta 2010

valoa kohti


Joulun välipäivänä sai sairaalan parkkihallista valita haluamansa paikan. Myös labrassa sai valita, tuleeko näytteenottoon heti vai istuuko vartiksi odottamaan tyhjään aulaan. Eipä ollut vaikea valinta, muistan labran lehtien sisällön pelkän kansikuvan perusteella. "Lapsi täydensi onnemme", "syysmuotiekstra (v.07)" ja "ompele helpot helleasut" saivat jäädä odottamaan seuraavaa verikoetta, suuntasin röntgenin aulan lehtienlukusaliin tuoreempien julkaisujen pariin.


Mies saapui sovittuna aikana lehtien selailutalkoisiin, ja lähes sovittuna aikana pääsimme sisään.

-Mehän olemme tavanneet, silloin elokuussa, totesi naislääkäri. Silloin löytyi tämä 4,2 sentin muutos maksassa.

Muistin hyvin mirjan, mutta muistin enemmän kuin hän. Sama mirja löysi myös munasarjasyövän kaksi vuotta ja kolme kuukautta sitten, varsinainen bongari siis. Nyt toivoin löytöjen suhteen heikompaa menestystä.


- Täällä on aivan eri tilanne kuin silloin elokuussa, hoidot ovat hyvin purreet, totesi mirja heti alkuunsa, ehkä jopa hivenen hämmästyneenä, ja kehotti vetämään taas keuhkot täyteen ilmaa. Oikealle kyljelle, kiitos, selälleen, sitten vasemmalle ja taas ilmaa, hyvä.

- Maksassa näkyy epätasaisuutta, tarkistetaan se vielä varjoaineella, mutta muissa sisäelimissä tai imusolmukkeissa ei ole havaittavissa mitään muutoksia, totesi mirja tutkattuaan vatsaani pitkään ja huolella.


Varjoaine suoneen ja sama uusiksi. Ultra-anturi kiersi ja painoi maksaa vuoroin sivusta ja alhaalta, ja kaivautui lopuksi kylkiluiden alle. Ja siellä se oli, siellä missä tuntuikin, tämänkertainen löydös: pieni, epätarkkarajainen jäännös pesäkkeestä. Toinen läiskä oli tyystin hävinnyt ja tämäkin oli selvästi pienentynyt marraskuusta. Tautini vastaa hoitoon -mikä ihana lause!


Vaikka tautivapaa tammikuu jää haaveeksi, niin valoa kohti tässä mennään. Luvassa on vielä lääkitystä, josta kuulen tarkemmin maanantaina, mutta nyt riitti tämä, sekä tieto syöpäarvon pysymisestä ennallaan kahdeksassa. Lupaan, en karkaa omalle lomalle. Juon kiltisti sitruunalimsani (kolmas litra menossa), menen aamulla putkiston tähystykseen ja maanantaina hoitoon. Mutta siinä välissä otamme pienen viikonloppuvapaan, vaihdamme sitruunacoctailin laadukkaampiin juomiin ja juhlistamme alkavaa vuotta.
Tuokoon tuleva vuosi kaikille meille runsain määrin onnea ja lukuisia, hyviä hetkiä läheistemme kanssa! Kiitos ystävät, että olette kulkeneet kanssamme tämän vuoden. Jatketaan yhteistä matkaa valoa kohti, toivon tähtien alla.

31 kommenttia:

Nina kirjoitti...

huh...piti kipittää tänne lukemaan kun valokommentin näin....:) todella hyvät uutiset.Oikein hyvää uutta vuotta sinulle ja perheellesi:)iltavuoron ja aamuvuoron välissä kyllä yhden kuohuvan verran "nostan sinulle":)

Sanna kirjoitti...

JIPPPPPIIIIIIII! Niinku niin ihanaa! Paras uutinen pitkään aikaan! Jes :D

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa että myrkyt tehoaa ja läiskät pienenee ! Näistä uutisista saa itsekin voimia taisteluun.
Mitähän sitruunajuomaa ne sinulle juottaa, minulle on riittänyt pienempi määrä, tosin tehokas annos sekin. Huomenna skoolataan ja Hyvää Uutta Vuotta 2011 sinulle ja perheellesi ! t. pete

rk kirjoitti...

Huh, että sinun kanssa saa jännittää! (Pyyhkii otsaa.) Rankka päivä sinulla ja miehelläsi taas, mutta tosi hyviä uutisia saitte! Ihana kuulla, että et ole turhaan tikkareita imeskellyt. Seuraavalla kerralla sitten: "missä läiskä sanoi häiskä" - toivotaan.
Poks! Uudelle, toiveikkaalle ja valoisalle vuodelle!

tiina kirjoitti...

Skål ja kippis! Kohotan maljan myös teille, toverit.

Tätä sittis-juomaa on mennyt jo 3,5litraa ja saman verran tullut ulos. Colonsteril on kauppanimi, en suosittele muutoin kuin ihan vaan tähän tarkoitukseen. Ennen munasarjasyöpäleikkausta tosin piti myös tätä samaa esanssia litkiä. Tästä olisi hyvä aloittaa vaikka nestepaasto -en kuitenkaan:)

Anitta kirjoitti...

Olipa kiva kuulla helpottavia uutisia. Nyt sitten "kädet kyynärpäitä myöten ristissä" vaan toivotaan,että hoito tehoaa lisää ja kärpäsen jäljetkin haalistuvat ja häviävät.
Minäkin skoolaan sinulle huomenna siinä klo 21 aikoihin. Hyvää Uutta Vuotta!

Anonyymi kirjoitti...

Jättebra!! Siis aivan todella hienoa! Hoidot todellakin purevat, joten uuden vuoden vieton voi aloittaa oikein hyvillä mielin.

Ja ensi kerralla läiskä todellakin on muisto vain, vaikka nyt ei mietitä tulevia, vaan nautitaan näistä uutisista!

Voi hyvin,

Kati

Kati kirjoitti...

Huh helpotusta. Minäkin näin kommentin naamakirjassa ja hypyn konttia tänne katsomaan tarkempaa raporttia. Kyllä se kärpäsenpaskakin sieltä vielä lähtee, dw!
Rentouttavaa vuodenvaihdetta teille molemmille!
p.s. Kuten rk mainitsi: "että sinun kanssa saa jännittää".

Anonyymi kirjoitti...

Onnessa mukana, Tiina! Päivällä paljon olit ajatuksissani.

Ihanaa valoa, ihanaa toivoa! -Ja valon määrä sen kuin kasvaa.

Mahtava uutinen loppuvuoden kunniaksi. HIP HEI HURRAA!!!!!!

Rutistus!
Rallatellen
kk

Anonyymi kirjoitti...

HIENOA TIINA! Näin hyvien uutisten myötä kelpaa aloitella uutta vuotta. Kaikkea hyvää vuodelle 2011! Saksalainen ystävättäreni toivotteli minulle "ein gesundes neues Jahr", sitä samaa toivon sinulle.

Terv. SinikkaT

Anonyymi kirjoitti...

Ja täältä pellonkin reunalta syvä huokaus.Kiitos sinne jonnekin. Huomenna juostaan uutta vuotta kohti - kirjaimellisesti. Sinne vuoden päästä hyppäät mukaan - uuden vuoden juoksuun.
t.s

Anonyymi kirjoitti...

Jee, kippis ja kulaus myös aidan takaa!

olga kirjoitti...

Olipa vuoden päätteeksi ihana uuteinen.
Hyvää vuodenvaihdetta, sama tahti jatkukoon!

Maittaela kirjoitti...

Ihanaa, että hoito on tehonnut hihkaisin minäkin. Kiitos sinulle, Tiina ja muutkin ihanat bloginpitäjät, että olette jakaneet kanssamme elämäänne. Valoisaa Uutta Vuotta!

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut hyvistä uutisista ja lämpimät kiitokset blogistasi! Hyvää ja onnellista uutta vuotta, toivottavasti pääset pian tautivapaalle. Kaiju

tiina kirjoitti...

Ein gesundes neues Jahr! Ei voisi paremmin toivottaa:) Kiitos toivotuksista ja viesteistä!

Ennen kuin karkaan miehenpuolen kanssa kaupunkiin kippistämään sitä laadukkaampaa vuosikertaa, kerron väliaikatietona, että putkistokin näytti puhtaalta, koepaloja ei tarvinnut napsia. Se, että homma kesti tuplaten normaalin, ja ylitti sieto- ja huutokynnyksen muutamaan kertaan onkin sitten eri juttu, johon voi palata tulevana vuotena, jos viitsii enää vanhoja muistella.

Mutta nyt, kippis kaverit!

Ja ensi vuonna juosten -sehän on selvä!

Nina kirjoitti...

kiitos putkistopäivityksestä:) hieman vielä se kaiversi tuolla kysymyksenä taka-alalla täälläkin. Pitäkäähän lystiä!:)mutta varo tuon tyhjennyksen jälkeen...lasillinenkin vain voi viedä jalat alta....

niin ja se vanha sanonta..joka vanhoja muistaa sitä tikulla silmään..toivottavasti ei rakettitikulla eli varovasti suomen ainoassa kaupungissa jossa ei rajotteita rakettien suhteen(kertoo lööpit)

Tilu kirjoitti...

Voi, kun oli mukavaa luettavaa, että hoidot tepsii ja tutkimukset eivät tuoneet mitään huonoja tuloksia. kippis sille!
Oikein hyvää uuttavuotta teidän perheelle1

Hannele kirjoitti...

:))))

Anonyymi kirjoitti...

Ihania uutisia! Onnellista ja tervettä uutta vuotta!

T. Lukijasi Ahven

betty kirjoitti...

Voi kun ihania uutisia. Valoa kohti, ja kohti helpompaa ja parempaa uutta vuotta ! Tuokoon uusi vuosi sinulle ja perheellesi vain tämän: ein gesundes neues Jahr!

Anonyymi kirjoitti...

Mieletöntä!!! Ihanaa, tervettä uutta vuotta ja halauksia!

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Asettelin uutta körttikalenteria seinälle ja silmiin osui lause "Anna toivon kantaa" ja samassa piti tulla lukemaan sinun kuulumiset. Kiitollisena sain todeta, että toivo on kantanut ja rukoukset on kuultu. Oikein hyvää ja toivorikasta uutta vuotta sinulle ja koko perheelle sekä kaikille Tiinan blogin lukijoille ja kanssakulkijoille. Ajatuksin ja rukouksin edelleen kanssanne. Pirkko

Anonyymi kirjoitti...

Ihania uutisia.
Kaikki ansaittuja!

Lempeää ja voimaannuttavaa Vuotta!

vintti

Anonyymi kirjoitti...

Aivan kertakaikkisen ihania uutisia!!! Hyvää uutta vuotta sinulle ja perheellesi.
-Paula-

Kitsune kirjoitti...

Todella ihanaa lukea täältä nämä uutiset! Läiskä on saanut kyytiä oikein kunnolla ja näillä uutisilla on hyvä lähteä alkaneeseen vuoteen.

Onnellisempaa uutta vuotta!

Anonyymi kirjoitti...

Loistavia uutisia, paras alku uudelle vuodelle sinulle ja koko perheelle! Ilomme on kyllä rajaton! :)

Tsemppiä huomiselle!

Halauksia teille kaikille,
rt Leena

Anna kirjoitti...

Hienoja uutisia!
Hyvä!

Terhi kirjoitti...

"Tuokoon tuleva vuosi kaikille meille runsain määrin onnea ja lukuisia, hyviä hetkiä läheistemme kanssa!" - Nih! Ja suuret kiitokset itsellesi kaikesta tuesta ja ihanasta blogistasi :)

Ihania kuulumisia ja toivon mukaan seuraavalla tsekkauksella siellä ei tosiaan ole enää mitään nähtävää!

Sanna kirjoitti...

Loistavia uutisia! Jipppiii <3

savisuti kirjoitti...

Ihanaa! Valoa kohta mennään vauhdilla! Parempaa alkanutta vuotta!