maanantai 18. lokakuuta 2010

tikkaripäiviä tiedossa

Veri on punnittu ja sangen sakeaksi havaittu, neutrofiilit 11 ja leukkarit 13,3. Överiksi meni, mutta ainakin huominen hoito on varmistettu:) Neupogen on siis todettu kelpo lääkkeeksi, hintansa väärtiksi.

Ja nyt seuraa pieni, tylsä tietoisku: kela ei maksa takautuvasti erityiskorvattavia lääkkeitä. Syöpätaudin vuoksi kirjoitetulla b-lausunnolla saa kelakorttiin merkinnän taudin hoidossa käytettävien lääkkeiden erityiskorvaavuudesta. MUTTA. Korvauksen saa vasta siitä päivästä lukien, jolloin lausunto on kirjattu saapuneeksi kelaan. EI siis siitä päivästä, jolloin lääkäri tekee päätöksen. Eikä siitä päivästä, kun saneltu paperi tulee konekirjoituksesta eikä edes siitä päivästä, jolloin se viimein postitetaan. Tämän kuulin keskiviikkoiltana ystävälliseltä farmaseutilta.

Tarvittiin puolitoista vuorokautta, muutama puhelu, faksi, jonotusta parissa apteekissa ja kelassa sekä reipasta kävelyä noiden kahden väliä kipakassa pohjoistuulessa, jotta säästin 300e (neupogen) + 1000e (neulasta). Siihen tarvittiin vielä ymmärtäväinen kelan täti (oikeasti, heitä on) sekä miehenpuoli, joka kävi palavereiden välissä lisäämässä rahaa parkkimittariin. Ei kun siirtämässä auton parkkihalliin, niinhän se oli. Kiitos kuiteskin. Ja tarvittiinpa avuksi vielä rantaremmiäkin, joka sopivasti tunnin hitaan jonotuksen jälkeen tuli rähinöimään kelan aulaan. Olivat ehkä perjantaipulloa hakemassa, liekö siihen rahaa saivat, mutta saivatpa ainakin vauhtia jonotukseen. Taululla rupesivat numerot aivan juoksemaan:)

Mutta nyt on, kaiken sinnikkyyden tuloksena the päätös. Ei vielä kela-korttia, mutta paperi joka hoitaa väliaikaisesti saman asian.

**
PÄÄTÖS OIKEUDESTA LÄÄKKEIDEN KORVAUKSEEN

Olette hakeneet oikeutta lääkkeiden erityiskorvaukseen.
Ratkaisu:
OIKEUS KORVAUKSEEN ON MYÖNNETTY:

Lääkkeiden erityiskorvaus

Sairaus: Rintasyöpä (115)
Korvauksen määrä: 100% valmisteen korvausperusteesta lääkekotaisen 3 euron omavastuun ylittävältä osalta.
Oikeuden voimassaolo: Oikeus on voimassa 14.10.2010-31.10. 2015
Sairaus: Gynekologiset syövät (128)
samat jargonit, määrät ja voimassaolot

Perustelut:
Oikeus lääkkeiden erityiskorvaukseen voidaan sairausvakuutuslain mukaan myöntää, kun sairaus on vaikea ja pitkäaikainen ja täyttää asetetut edellytykset.

Liittenä vielä valitusosoitus, josko olen tyytymätön päätökseen.
**

Eläköön kansaneläkelaitos, hyvinvointivaltio ja korkea verotus!
Ja eläköön tikkaripäivät, teitä on odotettu!

21 kommenttia:

olga kirjoitti...

Hieno homma, että olet saanut ne oikeudet mitkä sinulle kuuluu. Minulle lääkäri teki b-lausunnon heti ensimmäisellä käynnillä syöpäpolilla, jolloin suunniteltiin hoidon alkua. Sain 115-tunnuksisen uuden kelakortin eika nopeasti. Kuten on todettu, että kalliita muuten ovat. Kyllä tuhannen euron lääkkeet jäisivät monelta ostamatta. Ja eläköön siis tikkaripäivä, olenkin huomannut salmiakin auttavan huonoon oloon aika hyvin. Huomenna siis hoitoihin luottavaisin mielin :)

Anonyymi kirjoitti...

Hieno juttu, että Kelallakin toimitaan oikein! Meidän Kelalla on kyllä kivoja tätejä. :)

Tsemppiä hoitopäivään Tiina!

Toivotteleepi Leena ja pesue

Anonyymi kirjoitti...

Ajatellaan positiivisesti: opettaja harvoin tienaa noin hyvän tuntipalkan, minkä juoksemisella säästit:)
Mukavaa, että pääset huomenna hoitoon ja sitten ajatukset ja siivet kohti ansaittua lomaa ja aurinkoa:)

pirre

Anna kirjoitti...

Hyvä homma että näin nopeaan sait Kelalta palvelua.
Tsemppiä koitokseen.

Kiara kirjoitti...

Loistavaa \o/ Hyvä tuntipalkka kyllä.

Onneksi on verot, vaikka jos niitä ei olisi, olisi meillä varmaan ihan eri malliin vakuutuksia. Mutta kyllä veikkaisin, että näin tämä menisi tasapuolisimmin kuitenkin.

rk kirjoitti...

Kiitos infosta. Olisikohan tuokin Kela/virkailija/hyvä päivä/huono päivä -kohtaista, kun itse olen informeerattu 6 kk:n korvauksista takautuvasti! Totisesti pitää olla terve, että jaksaa sairastaa ja asioida Kelassakin vielä. Näissä tilanteissa kyllä: onneksi on verot!
Voimia taas neulomispäivälle ja tuleville tikkaripäiville! Ajatukset lomassa, onko se nyt 9 yötä enää?

Anonyymi kirjoitti...

Jeps - tosi hienosti jaksettu juosta ja "tienattu" samalla - onnittelut !
VOIMIA tikkaripäivään !
pirtsikka

betty kirjoitti...

Huh- onneksi lopputulos on oikeudenmukainen! Kyllä kannatti pikkaisen taistella byrokratiaa vastaan, hinnat ovat korkeat. Itsekin taivastelin Neulastan hintaa, oli kaks v sitten 1300. Mutta on hintansa väärti kun toimii kun pitää - tehokkaita hoitoja !

Anonyymi kirjoitti...

Eläköön!

Manse yhtyy hurraata huutavien joukkoon.
Ja hieman aplodeerausta myös ymmärtäväiselle Kelan tädille :-)

vintti

tiina kirjoitti...

Reissu tehty ja kotona ollaan, mainiossa kunnossa. Hoidossa iski yllättävä väsy, ja iltapäivä kului rupattelun sijasta unten mailla,saapa katsoa mitä kortisonit tekevät ensi yölle kun pohjauniakin on otettu. Pentukirjaa ehdin lukea muutaman luvun ennen konjakkia ja nukkumattia, kiitos vielä maittaela kirjasta -on erinomainen ja käytännöllinen opus!

Seuraava käynti onkin sitten keskiviikkona 10.11, siihen saakka saan kuulema tuntea oloni terveeksi, lupasi lääkäri. Kirjoitti laajakirjoisen antibioottireseptin matkaan ja toivotti hyvää reissua. Ensi kerralla tutkaillaan vatsamaisemia, ja niiden perusteella päätetään ainakin avastin-lääkityksen tarve, jos ei muuta.

Mutta nyt surffailemaan kanarian säitä. Tällä viikolla ainakin aurinkoa ja lämpöä. Niitä kohti mennessä, tikkaripäivät kulunevat nopsaan! Hyviä vointeja myös teille kaikille siellä ruutujen takana!

Anonyymi kirjoitti...

Mukava kuulla, että taas on lääkkeet suonessa. Kyllä tuon Kelan kanssa heikommat uupuu... Ei saa olla kovin voimaton, että siellä saa asioilleen oikeutta. Toivottavasti pääset lentoon jo hyvässä kunnossa. Nauttikaa!

T. Maikki ja hytkyvä maha

Anonyymi kirjoitti...

Huippua, että taas on suonessa uusi satsi sitä S-pirulaista nitistämässä! Toivottavasti olosi pysyy hyvänä.

Piti itsekin käydä säätiedot vilkaisemassa eli +23 astetta ja puolipilvistä näyttää Kanarian 5 vrk ennuste. Sehän voi paistaa jo täydeltä terältä, kun me sinne päästään! :)

Tsemppiterkkuja tikkaripäiviin lähettelee Leena

Nina kirjoitti...

Hyvä, että tosiaan mömmöt suonissa:) oikein ihanaa reissuun valmistautumista koko sakille!

Jep...noi Kela kuviot on niin tuttuja...tosiaan se kirje korvausoikeus teksteineen pitää olla kun lääkkeen hakee...tässä kohden ei tosiaan auta mikään muu. Tämä kuvio muuttui jokunen vuosi sitten..tai siis useampi(aika kuluu niin joutuin:)...ennen sai korvauksen kun todistus oli tulollaan...nyt ei ilman kirjettä(vaikkei korttia olisikaan) ole mitään asiaa alennusostoksille..näin se vaan menee tässä yhteiskunnssa, on se sitten oikein tai ei. Sitkeys ja byrokratian jouduttaminen vain niin hirvittävän vaativaa sellaisilla hetkillä kun voimavarat muutoinkin vähissä ja kaikki energia kohdennettu taisteluun tautia vastaan ja sinnittelyyn jaksamisen kanssa.Kohtuutonta sanoisinko...välillä.

Mutta nyt ensi viikon odotukseen ja hae lajakirjoiset valmiiksi matkakassiin..niin ei tarvii sitten turhia haeskella jos tarve iskee matkan aikana.

Kitsune kirjoitti...

Onneksi oli joustava Kelan täti ja avulias mies.

Tuosta syystä minä sain ensimmäisen Neulastani sairaalasta mukaan, ja sanottiin että tuot sitten korvaavan tilalle. Tuolla se korvaava odottelee edelleen jääkaapissa - no, jospa edes ensimmäiseen kontrolliin kuuluvalle lääkärikäynnille mennessäni muistaisin ottaa sen mukaani.

Tuo valkosolupiikki voi muuten olla ohimenevä laatujaan, minulla kun arvoja seurailtiin väliverikokein, arvot saattoivat nousta pilviin mutta ehtivät jo laskea uudelleen normaaliksi seuraavaan hoitoon mennessä. Leikkaushan minulta siirtyi viikolla ala-arvoisten valkosoluarvojen takia, vaikka olin piikittänyt melkein kahden viikon kuurin Neupogenia viimeisen hoidon jälkeen.

Mutta pääasia että veri sakeni ja hoito saadaan annettua. Tsemppiä tikkaripäiviin! (Mulla ne oli muuten mehujääpäiviä.)

Tee ‎| teehki@gmail.com kirjoitti...

"Loistavaa \o/ Hyvä tuntipalkka kyllä." - Aika passeli on ;)

Hyvä, että nyt on myrkyt lykätty ja tsempit täältäkin tikkaripäiviin!

tiina kirjoitti...

Kiitoksen kaikille kommentoijille! Olo edelleen hyvä, aamulla nautin muutaman lusikallisen kylmää jugurttia, siinä uusi löytö. Peltosen päiväkotiin lähtöä nousin hetkeksi avustamaan, mutta koululaiset saivat lähteä taipalleelleen minun huudellessa sängyn pohjalta äidillisiä neuvoja. Hampaat? Hiukset? Pipo!!!

Tosiaan, tuo tuntipalkka lienee kutakuinkin kuukauden sairasloma-ansiot, että aivan mielelläni lanttasin kylillä. Ja sainpa lounasseuraakin, mieheni:) Että ihan hyvä kaupunkipäivä.

Tänään sitten piikki neulastaa.Ja vinkki: kalliit lääkkeet täytyy sitten sivukylien apteekkeihin tilata erikseen. MEillä riittää, kun saman päivän aamuna ennen kymppiä sinne soittaa, lääke on jo puolilta päivin saapunut. Mielellään palvelevat hyvää asiakasta:)

Vointeja kaikille, erityisesti mammoille ja muutoin raskautetuille! Ja kollegoille vielä tsemppiä, jaksaa jaksaa. Kaksi herätystä. Kaksi sormea. Meilläkin on sormia enää kuusi!

Sanna kirjoitti...

No huh-huh, onneksi osui mukava kelan ihminen, jotta sait nämä lääkkeet korvattaviksi.. Huh.
Eipä sitä välillä ymmärräkään, miten paljon ne lääkkeet maksaa, ellei kela niistä maksaisi osaa.

Loistavaa, että lääkkeitten ja punaviinin avustuksella sait veriarvot kohilleen, jotta matka kohti lämpöisiä maita pääsee alkamaan rauhassa. Aih, lämpöisiä maita, lomaa! Jee.

Ei ole montaa yötä enään :)

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa, kaikki tuntuu nyt osuvan nappiin. Tästä on hyvä lähteä etenemään Kanarian saaria kohden. eikun sombrero päähän ja "arrivederci"

Just kattelen ikkunasta ulos ja keli on melkoinen; vettä sataa sen rehevän Esterin täydeltä ja muutenkin on aika ankean näköistä. Mahtuiskos teidän kapsäkkiin vielä yksi blogin lukija mukaan? Joohan? =)

-Kati

Kitsune kirjoitti...

Onkin tosiaan mitä parhain aika lähteä Kanarialle. Mukavaa aurinkolomaa!

Kiara kirjoitti...

Voimistumista täältä toivotan ja aurinkoista Kanariaa!

Oispa ihanaa.

savisuti kirjoitti...

Ihanaa, siellä päin Kelassa on joku ihminenkin töissä! Hienoa!