sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

lintu vai perhonen?


Sunnuntai pohjoisella pohjanmaalla on harmaa ja vesi on herkässä. Pääsiäisaurinko ei varsinaisesti tanssi taivaalla, mutta valoisaksi päivän tekee jo se, että yksi pupu on ylösnoussut sairasvuoteensa pohjalta ja kodissa on taas elämää. Tuota tauotonta kalkatustakin on ollut ikävä.

Kotipääsiäinen on sujunut leppoisissa ja herkullisissa tunnelmissa. Kotikirkossa esitetty kolmetuntinen matteuspassio jäi sairastuvassamme suunnitelma-asteelle, mutta ehdin sentään vuosien tauon jälkeen kiirastorstain messuun. Messun päätteeksi alttari puettiin mustaan, ja urut lakkasivat soimasta. Viimeinen virsi veisattiin komeasti ilman säestystä "käy yrttitarhasta polku..".

Kirkkovuoden suurimman juhlan kunniaksi myös päivän kuvasta löytyy virsiä. Tarkkasilmäinen katsoja löytää sieltä ainakin iloisen pääsiäisvirren 88. Muutama viikko sitten ajankohtainen oli virsi 53, joka löytyy kuvasta peräti kolme kertaa (yhden takana lukee wien 05, toisen takana praha 07 ja kolmas on päivätty firenze 14.6.2009). Mieli tekisi nähdä myös jo pilkahdus koulukkaiden lempivirrestä 571, vaikka pihallamme on vielä kovin valkoista. Toukotöihin on aikaa vielä vajaa metri..

Jotta pääsiäisen maallinen ja herkullinen puolikin tulee huomioitua, löytyy kuvasta myös suklaamuna. Se, jota etsittiin kaikkein kauimmin. Lähelle on joskus niin vaikea nähdä:)

Iloista pääsiäistä kaikille!

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Iloista pääsiäistä sinullekin! Kivan kuvan olit laittanut myös. Hyvä että teilläkin vihdoin sairastupa sulkeutuu, viikko noroa on pitkä. Piipahdettiin itäisessä Suomessa jo melkein perinteeksi tulleella lankalauantain uinnilla ja kylläpä tuntui lämpimältä ilma jo. Uikkarisillaan jäällä, eikä kiirettä minnekään. Jonkin muun maalainen voisi vähän ihmetellä. No, kotona H:ssä edelleen lunta, mutta varsinkin vettä riittää.
Onneksi on vielä huomenna vapaapäivä, nautitaan siitäkin. Ja mämmistä!

PiKo kirjoitti...

Iloista päästäistä!

Niin - ja jumala rankaisee helsinkiä tänä yönä -jos tota alakorissa olevaa elwoodien levyä on uskominen :)
T: Kunnon elwoodifani

Anonyymi kirjoitti...

HIENO KUVA TIINA !
INFOA SYLIN TÄYDELTÄ ; )

tuli ihan harras olo - hyvä niin ; )

leijaileva pirtsikka

Sanna kirjoitti...

Suklaamunien täyttämää pääsiäistä koko perheelle. Toivottavasti ne norot ja lorot jättää jo teidän perheen pikkuhiljaa rauhaan!!

tiina kirjoitti...

Toivottavasti ei sentään:) elwoodilaisittain voisi nimittäin tapahtua niinkin, että ollaan viimeisellä rannalla. Toisaalta herrat lupaavat meidän soittimessa usein myös neiti kevään saapuneen kaupunkiin.. Saapuisi nyt tänne maallekin.

Viimeinen lepopäivä kuluu leppoisissa tunnelmissa. Tyttöporukka haluaa nähdä elokuvien liisan ihmemaassa ja itse ajattelin käydä katsomassa "auf wiedersehen finnland", jota on kehuttu useammallakin taholla. Mies aloittelee tapiseerausurakkaa makuuhuoneessa ja esikoinen pelaa suuressa armollisuudessaan peltosen kanssa lautapelejä. Yllättävän sopuisaa puuhaa kaikilla. Huomenna sorvin ääreen, nautitaan nyt!

Anonyymi kirjoitti...

Hei Tiina!
Kiitos hienosta piilokuvasta, joka puhutteli ja muistutti meitä pääsiäisen ilosanomasta! Pääsiäinen päästi meidät myös talvesta ja lumesta melkein kokonaan ainakin täällä etelä-karjalassa. Toivotaan, että kevät tulee pian myös sinne pohjolaan.
On ollut mukava lukea sinun kirjoituksia ja kaikkia näitä hyviä kommentteja pitkin toipumismatkaasi. Kaikilta teiltä sairauden kanssa taistelevilta saa niin paljon oppia ja lisää näkökulmia elämään. Kiitos siitä ja kaikille siunausta ja hyvää kevättä!
Monin lämpimin terveisin Pirkko

betty kirjoitti...

Kinder-muna löytyi kuvastasi, ja oli lintu, ei kala. Ihanalta kuulosti teidän vapaapäivän viettonne, yhtä leppoisaa arkeakin jos mahdollista ! Ja kyllä se kevät ihan ihan pian tulee !

tiina kirjoitti...

Sinne tuo kinder näyttää jääneen killumaan.. lienee suklaakiintiö täynnä tällä jengillä. Vapaapäivät olivat ihanat ja elokuvat nautittavia. Arkeen paluu on sellaista kertarytinää, onneksi on lyhyt viikko..

Kiitos terveisistä, pirkko ja passe! Minulla on kalenterissa ylhäällä elokuinen päivä.. toivottavasti tapaamme silloin!