perjantai 26. helmikuuta 2010

jäähyväiskiertue ja kaverikahvit:)

Eilinen vierailuni proteesitavaratalossa vetää vieläkin suun hymyyn. Tissin osto ei ole ollenkaan niin hankalaa ja ikävää kuin vaikkapa housujen hankkiminen, ja sovituskopista voi kuulua ähinän sijasta helakkaa naurua. Varaosamyyjä satu on erikoistunut rintoihin, ja osaa hommansa vähintään yhtä hyvin kuin vaateputiikin pukeutumisneuvoja. Tuonne vähän lisää pyöreyttä, eikö vain?, kysyi satu, ja ojensi seuraavan mallin. Sovitus- ja mallailukierroksen päätteeksi löysimme juuri minulle passelin (eli nuorekkaan ja sporttisen;) etuvarustuksen.

Itsekiinnittyvät rintaproteesit eivät kuitenkaan ole hyllytavaraa vaan tilattava keskusvarastotuote, joten tuleva viikonvaihde pitää pärjätä vielä pumpuleilla. Harmittelin tätä satulle, tiedossa kun on hääjuhlakin. Olin ajatellut suunnata uusine rintoineni heti kaupungille hankkimaan keväisen juhlaleningin, sillä ainoa talvinen juhlapukuni on tyköistuva, nimenomaan d-istuva. Taitava myyjä käänsi tämänkin myönteiseksi sattumaksi: nythän on mahdollista pitää vanhoille rinnoille oikein jäähyväisjuhla. Koska häät ovat pääkaupungissa, tulee juhlan sijasta järjestettyä oikein jäähyväiskiertue:)

Kiertue lähtee justiinsa, jotta ehtii koneelle. Helsinki-vantaalta matka jatkuu seutuliikenteen bussilla ja ratikalla majapaikkaan, joka on vaatimattoman mielenkiintoinen (ja jonka ravintolan ruokalistalla on edelleen suosikkina näkkileipä). Lauantaipäivä hurahtanee häähumussa, mutta sunnuntaille ajattelin aivan erityistä ohjelmaa. Sairaslomani on ollut todellinen kaverikuukausi, olen saanut kahvitella monien ystävien kanssa, sellaistenkin, joita harvemmin ehdin arkena tavata. Sunnuntaina, sairasloman viimeisenä päivänä on kaverikuukauden päätökseksi vielä yhdet kaveritreffit. Nyt ei ole pomon leipomaa pullaa, mutta eiköhän KIASMAN cafesta jotain purtavaa saa. Eli, ystävät ja tuttavat, vanhat ja virtuaaliset:

Tervetuloa kaverikahveille kiasman kahvioon kalevalan päivänä 28.2 klo 12.00.

Hmm.. miehenpuoli huutaa jo ovelta että auto/kone lähtee. Olen blogin ja s-postin tavoitettavissa viikonloppunakin, mutta sunnuntaina minut tosiaan löytää tuolta paikasta. Mielelläni tapaisin teitä toverit, tutut ja uudet tutut:)

Ja vielä..
Esikoinen saapui juuri koulusta. Kyseli, mitä laukkuja sängyllämme oikein lojuu -ei ollut kuulema KUU(nne)LLUT mitään vanhempien (karku)matkasta. Tuli sentään kysyneeksi asiasta ennen kuin hurautamme kentälle:)

27 kommenttia:

rk kirjoitti...

Siis Kiasman kahvioon 28.pv.klo 12.00. Jep, sinne!

Sanna kirjoitti...

Hih. Oikein karkumatka :) Ja kaikkea kivaa tiedossa, ihanaa!!
Vai että Kiasmassa kaffia tarjolla..
Mukavata karkulaisreissua Tiina!

Nina kirjoitti...

Oikein ihanaa reissua!:) harmi kun täältä sinne kaffille liika pitkä matka, mutta yritetään pohjosemmalla suunnalla joskus toiste:)
Toi esikoisen kommentti on kuin täältä kopsattu..ei ole yks eikä kaks kertaa kun meillä esikoinen tuumaa, että mihin sää oikeen oot menossa kun laukkujen kanssa olen ovella lähdössä...ja koskaan ei ole kuullutkaan:) olempa kerran viettänyt kolme päivää Hesassa jollain työ/harrastusreissulla ja poika toteaa palattuani "ai..ooksää ollu jossain?"...ja tämän naisen äänivolyymi jää erittäin harvoin huomaamatta;)

Prognoosi kirjoitti...

Mukavaa reissua! Ja onnea uudelle tissille ;)

Terhi kirjoitti...

Kovasti houkuttaisi Kiasman kaffeille piipahtaa, vaikka onkin sunnuntaina synttäreille meno.. Noin positiiviselta leikkauskonkarilta saisin varmasti parhaat tsempit maanantain uusintaleikkaukseen ;)

Kiara kirjoitti...

Voi ku tulisinkin mielelläni, mutta aika pitkä matka täältä meiltä, varsinkinkaan kun meillä käy aamusta isovanhemmat kylässä :D Pitäis hurauttaa sinivalkoisin siivin ja sittenkin vois tehdä tiukkaa.

Toivottavasti sait kavereita kahville!! Mukavata reissua!!

Piuku kirjoitti...

Byyyyyyyyäääääääääääääääääääääääääääääää
Se ainoa viikonloppu kun mä en oo helsingissä, sä tuut tänne. Kökkelöinen sentäs!!!


Mutta jääkä hyvästi, pumpulitissit!

T: Koepalatettu mustikkatissi

Kitsune kirjoitti...

Mukavaa viikonloppua!

Kahvillekin olisi kyllä kiva tulla, mutta epäilen ennätänkö.

Anitta kirjoitti...

Tervetuloa näihin maisemiin. Toivottavasti kierros on ikimuistoinen. Kiasmaankin saatan poiketa. Pistätkö tisut näytille vai mistä sinut tunnistaa. :)

rk kirjoitti...

Pinkistä lippiksestä? (heh...)

Leen@ kirjoitti...

Ahaa. Kiasma kutsuisi sunnuntaina? Minulla on taipumusta saada toteutettua tällaiset nopealla aikataululla tehdyt ideat. Jos vatsani sanoo huomenna jotain muuta kuin tänään - siis mieluiten ei yhtään mitään, pysyisi ihan vaiti, niin ilmestyn paikalle. Minut tunnistaa kyynärsauvasta! Eiköhän sinutkin. Voi ainakin kysellä ihmisiltä: anteeksi, onko sinulla pumpulitissit? Olisi parasta mahdollista ohjelmaa kuvaustulosjännityksen lieventämiseksi.


Mukavia hääjuhlia tälle päivälle!

Riikka kirjoitti...

onneksi luin tämän kutsun tarpeeks ajoissa. Joten nähdään huomenna Kiasman kahvilassa!

Terhi kirjoitti...

Laitathan Tiina uimapuvun päälle, että sut tunnistetaan ;)

Kiara kirjoitti...

"Anteeksi, oletko pumpulitissi?" Miten loistava avausrepliikki Leen@!!!

tiina kirjoitti...

Hih, minut tunnistaa siitä että puro on virrannut sormien välistä sairaslomalla:) teille jotka ette ennätä matkaan: ehkä pääsen toisenkin kerran karkumatkalle.. Ja pohjoisen kävijöille tervetuloa kotikahveille! Ps.häissä on kivaa vaikka surffaankin täällä pöydän alla tietokilpailun ajan.. Ja teille jotka pidätte aivan kulttuurifriikkinä kiasman takia kerron,että paikka on valittu sijainnin ja helppouden perusteella, ehkä myös kalevalan päivän vuoksi. Kosketuspinta nykytaiteeseen on ohut.. Kiva nähdä huomenna!

Anitta kirjoitti...

Olipa mukava tapaaminen ja aikas iso porukka sinne kertyikin. Ihana tunnelma ja kiva kuulla miten eri ihmiset olivat tutustuneet aikoinaan toisiinsa.

rk kirjoitti...

Siis SE Puro oli virrannut sormien välistä! Oli kiva tavata sinut ja muut blogitutut - kiitos kutsusta. Laitoin kuvan postiisi (ja Leen@n myös), pane jakoon harkintasi mukaan.
Hyvää työviikkoa, kyllä sitä aina perjantaihin jaksaa!

Terhi kirjoitti...

Oli mukava tavata kaikkia paikalla olleita :)

Leen@ kirjoitti...

Minäkin kiitän ja kumarran! Olipa kiva nähdä. Olit aivan yhtä pirteä kuin juttujesi perusteella olin päätellytkin.

tiina kirjoitti...

Kotona taas, ja olenpa kotiutumisen jälkeen ehtinyt jo jumpata ja vilaista huomista työpäivääkin.. paluu arkeen on käsillä.

Mutta mikä upea päätös kaverikuukaudelle ja sairaslomalle. Olipa vaan hienoa tavata vanhoja ja uusia tuttuja, aina "seimestä" syöpäelämään! Kiitos että tulitte paikalle!

Tapaaminen herätti moninaisia ajatuksia, sulattelen niitä ja puran toiste kirjalliseen muotoon. Nyt vain lämmittelen iltapäivän "lämmössä". Tämän voimalla jaksaa.. juuri sinne perjantaihin, kuten rk mainitsi. On se hyvä, että meillä koulussa tunnetaan tuo pehmeä lasku..

Mukavaa viikkoa kaikille!

Anna kirjoitti...

Oispa mukava ollut tavata! Matkaa on vähän liikaa ;) Mukavaa koulutyön aloitusta sinulle!

Kiara kirjoitti...

Toivottavasti pehmeän laskun ensimmäinen päivä meni hyvin :)

Anonyymi kirjoitti...

terveiset pirtsikalta lontoosta ; ) ihana reissu, jätin rintasyövän kotiin ja laitoin lentosukat jalkaan ja pumpulitissi luonnollisesti matkassa mukana.
terhille tsemppiä uusintaleikkaukseen!!!
kotiuduin lontoosta myöhään lauantaina ja sunnuntaina aloin kerätä oikein olan takaa nestettä rintakehään. tänään olin punktiossa 400-500 ml kudosnestettä, huh vietävä, mutta kyllä helpotti. kyselin lääkäriltä, että voinko mitenkään tätä helkutin nestettä välttää ja hän sanoi, etten millään ja suositteli pari kertaa viikossa tyhjentämään. Sillensä. VOI KUN olisin minäkin päässyt kaverikahveille - toiseen kertaan jää ... huomenna tikkien poisto, perjantaina toinen punkteeraus. Näillä mennään pirtsikan elämässä tällä hetkellä. TEERKKUJA KAIKILLE ; )

tiina kirjoitti...

Kyllä lontoo oli varmasti aivan hyvä korvike kiasmalle:) Toiseen kertaan! Hyvä kuulla että olet reissukunnossa ollut pirtsikka.

Ensimmäinen työpäivä oli lyhyt mutta tehokas. Tunnin tupluurit piti päälle ottaa.. Ehkä myös henkilökunnan maanantain kuntopiirillä oli levon tarpeen kanssa jotain tekemistä. Työnteko on kivaa, mutta silti tämä pehmeä lasku on oikein oiva juttu. Että sattuikin!

Terhi kirjoitti...

Pirtsikalle kiitokset tsempeistä - täällä ollaan taas kotikoneella *vilkutus* Kiva kuulla, että reissu meni hyvin :) Aikamoinen "punktiosaalis" kyllä..

Hyvä, että Tiinalla on se pehmeä lasku :)

rk kirjoitti...

Sorry Tiina, lainaan blogiasi, tämä on Terhille. Pikaisen paranemisen toivotukset sinulle. Kiitos "vierailusta".

tiina kirjoitti...

Ihana kuulla että olet kotikoneelle päässyt, terhi! Kaikki on siis mennyt niin kuin pitikin.

Passaa lainata, ärkoo:)