sunnuntai 17. tammikuuta 2010

läppärileikkejä


Sunnuntaisin syödään soppaa, sillä isosta kattilasta riittää lämmitettävää kiireisiin arki-iltoihin. Keittelin herneitä kahdessa kattilassa (kinkulla ja ilman) ja surffailin samalla netissä uudella läppärilläni, kerrassaan coolia. Koneen hajottua syksyllä olen joutunut jonottamaan yhteisiin koneisiin niin kotona kuin työpaikallakin, mutta nyt pelittää. Valkea, tyylikäs miniläppärini on aina valmis kuljettamaan minua virtuaalisille valtateille.

Tarkoitus oli lähetellä sähköposteja ja kirjoittaa viikkosuunnitelmaa tulevalle sijaiselle, mutta fiksumman puuhailun sijasta luin lähinnä iltapäivälehtien otsikoita ja facebook-statuksia. Lepopäivänkin kotielämä on räminää ja räiskettä. Yläkerrassa oli käynnissä näytelmäharjoitukset omien ja naapurin lasten voimin ja peltonen puuhaili monenmoista äidin iloksi. Keskittymistä vaativat jutut kannattaa suosiolla jättää iltayhdeksän jälkeen tehtäviksi. Mieskin oli katsonut viisaammaksi paeta pihamökkiin tekemään työhommiaan rauhassa.

Kahden tunnin surffailun ja hämmentämisen jälkeen nälkä oli sopiva, soppa pöydässä ja lämpimät voileivät valmiita. Peltonen sai tehtäväkseen kävellä pihan poikki hakemaan isiä syömään. Odottelimme aikamme kaksikkoa saapuvaksi, mutta sitten piti jo soittaa vellikelloa. Matkalla keittiöstä eteiseen peltonen oli koukannut huoneensa kautta, hakenut oman läppärinsä (mallia muumi) ja marssinut se mukanaan pihamökkiin. Sen sijaan, että olisi pyytänyt isää syömään, oli neiti parkkeerannut tämän viereen istumaan ja ilmoittanut että nyt tehdään kumpikin töitä.

Ja sitten niitä töitä tehtiin. "Haluatko leikkiä kanssani? Valitse leikki. Tunnistetaan kirjaimia ja sanoja. Missä on wienerleipä? Hienoa. Miten kirjoitetaan wienerleipä? Kaksoisvee, ii. Yritä uudestaan. Yritä uudestaan. Yritä uudestaan. Hei hei, nähdään taas pian!" Klik. Ja kohta taas. "Haluatko leikkiä kanssani? Valitse.."

5 kommenttia:

Nina kirjoitti...

Varsin tutulta kuullosti toi iltapäivälehtien otsikot ja facebook:)siinä meikäläisenkin sunnuntaipäivän kooste, kun roppani ei ollut pääni kanssa samaa mieltä asioista;) eli erinäisten syiden vuoksi särkylääkkeitä popsien tietokoneen ja villasukkakutimen kanssa siis viikon ainoa vp tuli vietettyä.

Mutta olen täysin sitä mieltä, että moista joutavaa joutenoloa pitää aina välillä ollakkin, niin voimaantuminen tuleviin haasteisiinkin mahdollistuu.
Sinniä ja jaksamista leikkauksen odotteluun:)

Kiara kirjoitti...

Loistokas Peltonen. Onko teillä oikea vellikello? Vai känny? Vai radiopuhelin (meillä on tämä versio).

Kauhea nälkä tuli kun luin hernekeitosta :D Onneksi lihapullat on valmiina.

rk kirjoitti...

Mikä siinä mättää, että naamat sinisinä läppäröinti ja hernesopan keitto ei oikein tuntuisi mahtuvan samaan lauseeseen! Mutta hyvää se on, se soppa, silloin kun saa itse tehdyksi. Mausteeksi sipulia, piparjuurta, sinappia, meiramia, suolaa, maustepippureita ja mitä muuta?
Ai niin - eihän tämä reseptiblogi ollutkaan! Hyvää alkanutta viikkoa!
Terveiset Muuminörtille myös.

rk kirjoitti...

P.S. Aina kun kurkkaan tänne, alkaa oikea etuvarustukseni oireilemaan ilkeästi. Sekin on näköjään hengessä mukana, tai oikeammin pakovalmiudessa!

tiina kirjoitti...

Piparjuurta en ole kokeillutkaan, ensi kertaan (=ensi vuoteen) siis, kiitos vinkistä! Hyvältä maistui, nälkä toimii aina mausteista parhaiten -sunnuntaipäivään kuului reipas aloitus hiihtoladulla.

Viikonloppuisin voi nykyään jo relatakin, leikkiä läppärileikkejä ym omaakin puuhaa. Peltonen on jo sen verran iso, että osaa leikkiä itsekseenkin, hakea jopa kaveria muualtakin kuin näiden seinien sisältä. Pitkästä aikaa taas on sitä omaa aikaa muulloinkin kuin iltayhdeksän jälkeen. Neule edistyi täälläkin päin pohjoista lääniä:)

Kodin ja pihamökin välillä ei kauheasti ole väliä, ikkunasta ikkunaan on suora näkö/viittomayhteys. Vellikellonkin olen ostanut, mutta sitä soittaessa voisi ruokapöydästä loppua paikat:) Että kännykkälinjalla ollaan, jos ikkunasta huitominen ei auta ja viestinviejä tekee oharit.

Hih, tuo rinnan kutkuttaminen on jo todellista myötäelämistä!
Kiitos ystävät, reipasta viikon jatkoa kaikille!