keskiviikko 12. elokuuta 2009

aurinkoenergiaa

Se on menoa nyt. Elokuun aikana trafiikki koulun käytävillä lisääntyi päivä päivältä, shortsiasuisia lomalta palaajia löytyi kohta joka luokasta. Ihanat kollegani! Haistelemassa kouluilmaa, värkkäämässä opetusmateriaalia tai järjestelemässä sitä, kutkuttavassa lukuvuoden aloitushuumassa. Tänään tuo jännitys sitten huipentui aamutuimaan lipputangon juurella, missä kuutisensataa koulukasta aloitti lukukauden. Varsinainen liikenneruuhka!

Nyt on käytävillä ääntä ja elämää, todellista aurinkoenergiaa. Siellä seassa pyörii yksi syöpäläinen, joka onneksi ei ehdi sairauksiaan päivän aikana muistelemaan. Oppilaat ja opetussuunnitelma eivät armoa tunne, ja se on hyvä. Lujaa mennään muttei ylinopeutta. Hei, kuka siellä juoksee käytävällä?

Yleensä olen saanut aamuenergian kaurapuurosta, mutta nyt moottori käynnistyy näillä:
- luonnonjogurttia (muistattehan mainoksen, jossa jogu-mies toivotteli terveyttä ja pitkää ikää..)
- siemeniä (shiatsu-hierojani suositteli, enpä tullut kysyneeksi miksi)
- teetä (tiesittehän, että kaksi kuppia teetä päivässä ehkäisee munasarjasyöpää? ei valitettavasti ehkäissyt,mutta ehkä neljä.. tai viisi?)
- mustaviinimarjoja (c-vitamiinia, kotipuskasta ja takuulla luomua)
- kaksi kalkkitablettia (osteoporoosin ehkäisyyn, vaihdevuodet nähkääs)
- maitohappobakteeri (antaa yleistä vastustuskykyä, vaikka possunuhaa vastaan)
- aamunlehti (valitettavasti vain kuvausrekvisiittaa, ainakin useimmiten)

Mukavaa syyslukukauden alkua kaikille koulukkaille ja heidän taustajoukoilleen! Ja niillekin, joiden kouluaamuista on kulunut jo tovi..

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiva lukea noin riemukkaasta töihinpaluusta! Jatkukoon riemusi pitkään! Ihan toista näköjään, kuin tavalliselta vuosilomalta töihin raahautuminen. Asioissa on puolensa ja puolensa.

pivi kirjoitti...

Hyvä aamiainen ja reipas ope! Onhan tuo teesi VIHREÄÄ teetä ? Vihreä tee ehkäisee syöpää, ja pitää hauduttaa 8-10 minuuttia, että hyvät ainesosat ehtivät liueta. Itsellä on aamuaikataulussa aina organiseeraamista, että tee ehtii hautua tuon syövänestoon vaaditun ajan. Vielä kun pystyis töissäkin sen tekemään, vielä en oo onnistunut.

Mukavia koulupäiviä !

tiina kirjoitti...

Heh, tuo on aitoa mustaa pussiteetä. Pussiteelaaduissa suosikkini tosin on vihreä sitruunatee, ja vihreää teetä juonkin aina iltaisin. Viikonloppuaamuisin ehtii hauduttamaan sitten vaikka kiinalaista oolongia. Ja lukemaan sen päivän lehdenkin, arkena se jää iltaan.

Syöpää ehkäiseviä ruoka-aineita on listattu monissakin tieteellisissä ja lähes-tieteellisissä tutkimuksissa, ja niistä tulee nyt mieleen punajuuri,parsakaali, artisokka, omena, kuivatut luumut, vadelma, mustikka, sipulit ja erityisesti valkosipuli sekä kurkuma. Herkuttelijoiden onneksi listoilta löytyvät myös tumma suklaa ja punaviini (jonka perässä lukee aina lasillinen:)

Koulunaloitus on tosiaan ollut reipas rupeama. Tänään ehdin opehuoneeseen käymään ensimmäistä kertaa viimeisen tunnin jälkeen..että ihan entivanhaseen menoon on solahdettu. Kuulun siihen onnelliseen joukkoon työläisiä, joka aamuisin lähtee mielellään työmaalle. Kasvatustyö on paitsi mukavaa myös yllätyksellistä. Eilenkin saatiin ihastella porukalla pikkusammakkoa, jonka reipas miehenalku kantoi luokkaan, open iloksi...

savisuti kirjoitti...

Iloitsen kanssasi, ihanaa kun virtaa riittää työhön ja muuhunkin elämään! Kokeilepas joskus Liptonin Afrikan Rooibos-teetä, on lempparini ja maistuu taivaalliselle. Ei taida olla syöpää torjuvaa mutta muuten hyvin maistuvaa.

tiina kirjoitti...

Ei taida olla syöpää torjuvaa tämä pandan minttu-suklaa-lakritsikaan, jota on rasian pohjalla vielä 1 jäljellä lauantain karkkipäivän päätteeksi:) Ja nyt pistän senkin suuhun..

Herttuanmäen elämää kirjoitti...

Mukaavaa koulun aloitusta myös sinulle!