torstai 4. kesäkuuta 2009

tervetuloa keltaiseen kotitaloomme

Jalankulkijat juoskoot, astukoot lätäköihin,
kiiltäköön, asfaltti, vetinen.
Eihän tietää voi kansa, joka märkänä kulkee,
miksi oon tänään niin iloinen.

Minä soitan harmonikkaa,
ihmiset on kummissaan.
Voisin viettää juhlapäivää
jälleen maanantaina.

Lapsena harmittelin syntymäpäivän osumista loman alkuun. Kaverit olivat karanneet joka niemeen ja notkoon, mummolaan ja mökeilleen, joten syntymäpäiväjuhlat jäivät usein pienen piirin kakkukesteiksi. Isommalla iällä olen korjannut lapsuuden traumoja viettämällä jonkun kerran vähän suurempia kekkereitä. Ainakin kolmekymppisiä juhlittiin yhtä aikaa gradun kanssa, ja pari vuotta sitten yhdistettiin miehenpuolen kanssa voimat ja otettiin vastaan 70-vuotisonnitteluja. Ja mainita täytyy vielä sananmukaisesti ikimuistoiset 18-vuotiskekkerit, joihin kuokkavieraaksi saapunut ystävän ystävä on tätä nykyä kummityttöni äiti, ja minä taas äiti hänen kummitytölleen.

Lähestyvä juhlapäivä ei ole mikään pyöreä eikä edes puolipyöreä virstanpylväs, mutta ikää karttuu yhtä kaikki. Jos jotain olen kuluneina kuukausina oppinut, on se "sitten kun -elämän" välttäminen. Viisikymppisiä on tässä vaiheessa turha ruveta vartoomaan, jokainen täyttyvä vuosi olkoon yhtä suuri ilonaihe, jota on syytä juhlistaa kutsumalla ystävät koolle (vaikka jokunen tunti sitten väitin puhelimessa aivan toista.. mieli voi muuttua).

Joten..
Ystäväni, tuttavani, notkoissa ja saarelmissa, kesälaitumilla tahi vielä työn raskauttamina!
Tervetuloa keltaiseen kotitaloomme maanantaina 8.6. Juhlitaan yhdessä itse kunkin täyttyneitä vuosia ja alkavaa kesää!
Iltakuudelta napsautan kahvinkeittimen päälle ja mies aukaisee samppapullon. Frödingen täti on luvannut leipoa kakkua ja moilasen mamma niitä kuuluja karjalanpiirakoita. Kaikki tarjoillaan tyylikkäiltä paperilautasilta. Helikopteria, taikuria tai viittäsataa jätskiä emme tänne saa, emmekä muutenkaan stressaa. Älä siis stressaa sinäkään.
Jätä lahjomiset väliin (numerot on jo annettu, saitte kaikki pelkkiä kiitettäviä), ja tuo vain ihana itsesi! Dementikoille tarjolla ajo-ohjeita sähköpostilla.
Kiva jos ilmoitat tulosta, kuokkavieraat myös tervetulleita!
Tulkitaan kuuroille ja mitä tähän vielä lisäisi. Nähdään!

7 kommenttia:

Sipulix kirjoitti...

Jihaa! Onnea sinne, kukkurakaupalla! Mulla on kuukauden päästä synttärit ja kesä ihmisenä toivotan kesäkollegalle nyt onnea, iloa, riemua, lämpöä ja valoa sydämeen!

Nina kirjoitti...

Virtuaalisesti myös tässä osassa pohjanmaata juhlatunnelmasi jaan:) itselläni n kuukauden päästä riemukkaat juhlat..toivon..satun saamaan vuosikontrollin lähes synttärilahjaksi:)

Viime kesänä ekan ja tokan syton väliin sattui sauma jolloin ihanat ystävät kokoontuivat juhlistamaan 40v synttäreitä, joten ymmärrän täysin tunnelmat:) Sitten kun elämää en muyöskään ole koskaan ehtinyt elämään eikä näytä syöpä dg:kaan asiaa muuttaneen. Mukavia juhlimisia!

Anonyymi kirjoitti...

Hei Tiina, olen pitkin talvea lukenut blogiasi ja seurannut taivaltasi täältä Singaporesta käsin. Olen ajatuksen tasolla lähetellyt voimia sinulle ja perheellesi, toivottavasti ovat tulleet perille! Mutta nyt tässä oikein verbaalisesti toivotan sinulle hyvää syntymäpäivää ja ihanaa, akkuja lataavaa kesää! Jos onni suo, ehkä törmäämmekin vanhoilla kotinurkilla kesällä? t. Naapurin Elina

Anonyymi kirjoitti...

Ihan mielettömän paljon iloa synttäreillesi. Juhli rakkaittesi kanssa ja nauti kesästä. Olet sen ansainnut!
-Paula-

Riikka kirjoitti...

Moi Tiina!
Nyt kyllä harmittaa tämä 650 km:n välimatka. Muuten olisin kyllä ehdottomasti suunnannut maanantai-iltana sinne Tupokselle ja ehkäpä ottanut murkkukummipoikasikin kummitätiä onnittelemaan! Lämpimät onnittelut ikätoverille! Riikka

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää syntymäpäivää! Harmillista etten pääse tulemaan, olemme reissun päällä mummolassa. Itsekin vietän synttäreitä kymmenes päivä - olisipa ollut mukava juhlia yhdessä. :)Terveisiä tutuille!
t. Anna-Mari

tiina kirjoitti...

Kiitos onnitteluista! Onnittelut myös muille kesän sankareille!

Kesällä on tarkoitus päästä reissuun ja käydä kotikulmillakin. Olisipa mukava tavata vanhoja tuttuja singaporesta, kannelmäestä, porvoosta, lahdesta, gratzista.. minne te kaikki tutut ihmiset olettekaan levittäytyneet! Ensin pitää kuitenkin selvitä esim. italian matkasta, syöpäkontrollista ja juhannuksesta -muutaman etapin mainitakseni.