keskiviikko 24. kesäkuuta 2009

siivousta ja shiatsua

Tilausajo tai pikemminkin tilattu ajo kainuun korpimummolaan starttasi pihastamme hieman ennen iltakuutta. Täyteen pakattuun asuntoautoon mahtui mummolaväen ja lasten lisäksi täti ja sen koira, joten tunnelma "sikaosastolla" lienee ollut hauska ja tiivis.

Eivät kotiin jäävien vanhempienkaan tunnelmat kovin haikeat olleet, johan tässä viikon ehdimme kauniita kesäpäiviä lasten kanssa viettää.. Iltamyöhään matkalaisilta saapui perille pääsy -viesti, johon mies vastasi toivottamalla hyvää kesän jatkoa:) Ei sentään, toki aiomme kullannuput noutaa kotiin, jahka saamme isommat kotihommat alta pois. Sillä.. mitä tekee kohtsillään kolmetoista vuotta aviossa ollut pariskunta lasten lähdettyä mummolareissulle?

Väärä vastaus. He raivaavat ensin keittiön ja siirtyvät sitten pihamaalle työskentelemään. Pihamaan perillä odotti pihamökkimme lattianlaiton jälkeiset kalustus- ja siivoustalkoot, joista kahteen pekkaan suoriuduimme joutuin. Parin yrityksen jälkeen lankkulattia on juuri "myrskyn" värinen, ja tuvassa kelpaa taas majoittaa vieraita ja istuskella iltaa saunomisen jälkeen. Kesämökki omassa pihassa on kertakaikkisen kätevä ratkaisu! Kolmekymmentä metriä kotiovelta on aivan toista kuin kolme tuntia autossa viikonloppuruuhkassa.. Järvimaisemaa tosin edustaa lasten kahluuallas, joka tällä hetkellä odottaa pesua peltosen tunnustettua pissineensä sinne pari kertaa.

Mukavampaakin tekemistä on toki lomapäiville varattuna. Huomenna tiedän senkin, mitä on seitai-shiatsu, ja miten käy miehille, jotka vihaavat naisia (tai vaihtoehtoisesti selvitän pappi jaakobin postin arvoituksen, riippuu näytösajoista). Mies tienaa leipää ja saunottaa työkavereita.. Työnjako tämäkin.

4 kommenttia:

savisuti kirjoitti...

Kävin viime viikolla katsomassa pappi Jaakobin postit joten voin sanoa, että kyllä se kannattaa katsoa vaikka ei ehkä leffataivaan parhainta antia ollutkaan. Pientä, kaunista ja vaikuttavaa siinä kyllä oli paljonkin.

Sipulix kirjoitti...

:D kuulostaa oikein kelvolliselle työnjaolle :DD

Hauskoja hetkiä! Terassin ja kesämökin ja muiden huvitusten parissa!

PiKo kirjoitti...

Heh, ah mitä avioliiton auvoa! Soon siivous ennen kaikkea. Meillä oli aikalailla identtinen tilanne tänään - ainoastaan että mä vetäsin herneet nenään!
Mitä hittoa me siivotaan kun ulkona on upea sää ja meillä on loma! Kymmenen vuotta kimpassa ja ny me vielä osataan tuosta taistella.
Apropoo, kolmen vuoden päästä sitten todetaan suosiolla että mitäs sitä tappelemaan, laitetaas siivoten :D

Aurinkoista ja ihanaa kesää, shihatsiu kuulostaa hyvälle! tuo "miehet jotka vihaavat naisia" oli järkyttävän hyvä, mutta kirja oli parempi!

ps. s-sana: tuttavani aloitti juuri sytohoidot leikkauksen jälkeen. tissiperkele silläkin. Mistä näitä syöpiä oikein tulee? No ei ainakaan saunalahdelta!

tiina kirjoitti...

Shiatsu oli niin kiva että siitä täytyy joskus kirjoittaa enemmänkin. Mieskin on päässyt vihdoin lomatunnelmiin ja yhdessä tarkastimme jaakobin postit -viha-dekkari kun on vielä itselläni yöpöydällä odottamassa vuoroaan. Itse nautin kovastikin rauhallisesta ja maalauksellisesta kuvauksesta, mies torkkui vieressä ja toipui työviikostaan /työvuodestaan. Omaa mielenkiintoa lisäsi sekin yksityiskohta, että pappi oli elokuvassa entisen naapuripitäjän pastori, mutta oikean pastorin tunsin itsekin ja tyttönsä oli nuoruusystäviäni:) Pappilakin oli vähän hoidetumman näköinen..

Ja mistä niitä syöpiä oikeesti tulee.. En menisi siitä teleoperaattoristakaan mitään vannomaan kun itselläni on sieltä ollut joskus liittymä. Täysi mysteeri tämä omakin tauti. Rintasyöpien riskitekijöistä itselläni ei ole ensimmäistäkään. Syöpien lisääntyminen ei millään voi johtua geeniperimämme muutoksesta, vauhti on geeneille liian kova -vika täytyy siis olla ympäristötekijöissä. Missä onkin toinen juttu. Olis varmaan nobelii tarjolla keksijälle.