tiistai 26. toukokuuta 2009

suloinen ja sanavalmis

Peltonen istui maanantaina odottamassa minua päiväkodin käytävällä, vaatteet päällä ja reppu selässä, kevään taideteokset sinisessä muovipussissa. "Tavataan sitten syksyllä", ilmoitti neiti polleasti vieressä hyörivälle tarharyhmälle, ja asteli kanssani kevätaurinkoon.



Seuraava etappi oli nelivuotisneuvola, joka järjestyi vasta parin kuukauden päähän syntymäpäivästä, mikä kertoo kylämme kasvuvauhdista. Olipa neidillä ylimääräistä harjoitusaikaa kerätä nouhauta neuvolakäyntiä varten, ja taiten onnistuivatkin palikkatestit ja nimeämiset. Peltonen pisti parastaan ja ylikin. Harrastuksia kysyttäessä neiti mietti hetken, mutta aivan vakavalla naamalla aloitti, että "sukeltaminen ja ratsastus..", ja oman ilmoituksensa mukaan hän osaa myös lukea aivan sujuvasti ja menee syksyllä esikouluun. Tunnin käynnin päätteeksi terveydenhoitaja tiivisti nelivuotiaamme sanoihin "suloinen, sanavalmis tyttö".



Neuvolasta kiiruhdimme iltapäiväjunaan, joka kuljetti meidät tutuksi tullutta rantarataa pitkin taasen tampereelle. Viiden tunnin junamatkan aikana nelivuotias ehtii yhtä ja toista, joka kanssamatkustajien mielestä ei niin suloista ole, mutta sana toki oli hallussa. Seinäjoen kohdilla, syötyään spagettiannoksensa, neiti kiipesi keikkumaan istuimen selkänojalle ja pisti jukeboksin päälle. Päiväkodin pikkukirkosta oli päälle jäänyt hengellinen cd, joten peltonen julisti puolityhjälle ravintolavaunulle "jeesus meitä lakastaa, jokaisena päivänä, jeesus meitä lakastaa, joka päivä.." ja sama uudestaan, ja uudestaan, laulusta kun oli jäänyt vain kertosäe mieleen. Laulu tuli suoraan sydämestä, vilpittömästi ja kuuluvalla äänellä, kuten myös pikku evankelistan noin kolmenkymmenen kertosäkeen jälkeen lausahtama "nyt on kyllä tosi kova kakkahätä".

Suloinen ja sanavalmis on serkkutyttökin, kaksi vee, pikku pikku lauri vasta suloinen. Villilän villikissat ovat taas peltosen ja assistentin hyvässä hoidossa tämän viikon, nytkin tässä on sihteeri sylissä koneen ääressä. Hauskaa ja nostalgista näpytellä konetta kaksikuinen sylissä:)


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Olipas kiva lukea mitä Peltoselle kuuluu kun ei ole sitä pariin päivään nähnyt :) Sukeltaminen on oikeasti tytön ja mun yhteinen harrastus eli sinällään viesti terkkarille oli oikea. Tähän mennessä on tosin ollut vain kahdet harjoitukset ja molemmissa on sukellettu ainoastaan yhden kerran.

--mies