keskiviikko 6. toukokuuta 2009

kevätretkellä

Meitä kehotetaan tulemaan lasten kaltaisiksi, ja tuossa neuvossa on suurta viisautta. Tämä tuli todistettua viimeksi tänään.

Perheenäiti elättelee haaveita kesäloman alkajaismatkasta, ehkäpä sinne minne kaikki tiet vievät tai sitten vielä kauemmas. Pari päivää kuluisi kulttuurikohteiden kiertämiseen, yksi päivä shoppailuun ja toinen luovaan laiskotteluun joko rannalla tai puistoissa, kohteesta riippuen. Matkaa varten tietty pitää täydentää hieman vaatevarastoa.. Äidin unelmoidessa kahvihetkestä piazzalla, mietiskeli peltonen päiväkodin tulevaa kevätretkeä kaupungin liikuntahalliin. "Me saadaan kuulepas jättää vaatteet sellaiseen ihan oikeaan pukukoppiin!".

Ajattelin pukukopin osoittautuvan suureksi pettymykseksi, mutta toisin kävi. Reissulta ylen onnellisena palannut peltsi hehkutti reissun kohokohtia isoille sisaruksilleen, joilla oli vaikeuksia pitää naama peruslukemilla. Puolipäiväretken parasta antia oli ollut:
- "Siis ei talvinnu laittaa pipoa eikä hanskoja sinne bussiin!"
- "Alja sanoi että mulla on hienot velkkalit."
- "Siellä pukukopissa oli oikein naulakot."
- "Mulla tuli pissahätä ja mää pääsin isojen tyttöjen vessaan."

Siis miksi lentää roomaan, kun ouluhallissakin voi olla noin mukavaa?

3 kommenttia:

Sipulix kirjoitti...

Hee, Peltonen on ymmärtänyt monta asiaa...hän nauttii matkasta, koko ajan. Ja, minustakin Ouluhallin pukkarissa on jännää...:D (joskus on joku mennyt hukkaankin...)

Anonyymi kirjoitti...

Ihania noi Peltos-jutut. Ihan tippa silmässä (onneksi ei housuissa) pitää välillä nauraa. Olen tänään taas päivittänyt tilannettasi, kun netti on ollut käyttämättömissä pidempään. Hienoa lukea, miten jakselet. Siunausta edelleen! ETu

tiina kirjoitti...

Ystäväni E-TU-OVI on kerrassaan ihana esimerkki siitä, että syövästäkin voi selvitä. Ja aloittaa uuden elämän, ja kiertää vähän mualimaa. Savanneilta on näköjään palattu:)Terveisiä maalle!