sunnuntai 27. kesäkuuta 2010

paluuliikenteessä

Valtakunnallisen radiokanavan mukaan juhannuksen paluuliikenteeseen lähdettiin poikkeuksellisen myöhään, aurinkoisesta ja lämpimästä säästä johtuen. Mummilan keittiön mittari näytti reipasta kymmentä astetta, ikkunat helisivät tuulen voimasta ja järvellä näkyi vaahtoipäitä, joten meidän lähtömme ei ollut säästä kiinni. Ennusteen mukaan kotonakin olisi samanlaista, joten joimme päiväkahvit rauhassa ennen taipaleelle lähtöä.

Novan toimittaja kertoi liikenteen alkaneen puuroutua lahti-heinola -välillä jo alkuiltapäivästä. Samaan aikaan kainuussa liikenne sujui rauhallisesti. Ensimmäiset reippaat kolmekymmentä kilometriä kapoista soratietä sujui kahden auton taktiikalla, ohitettiin siis yksi ja vastaan tuli yksi. Hautausmaalla näkyi muutama auto parkissa, mutta kirkonkylä oli autio. Radiossa poliisi kehotti käyttämään kiertoteitä, sillä kuumimmilla tieosuuksilla autot matelivat kahdenkymmenen kilometrin tuntivauhtia. Jouduimme mekin ajamaan ehkä kymppikilsan alinopeutta, kun edessä matkasi "kaikkien kaveri", vaikkakaan ei teiden tukkona vaan ihan hyvää vauhtia.

Lylykylän risteyksen kohdilla heiluivat tupasvillat kauniisti, niidenkin heiluntaa todistimme vain me ja ehkä pari muuta autokuntaa. Valkeisjärven kioskilla olikin sitten jo väkeä, parkissa oli jopa neljä autoa kerrallaan ja jonossakin useampi ihminen. Myyjä valitteli kiirettä ja kysyi voisiko mitenkään "vetää yhre rööki", kun ei ollut koko päivänä kuulema ehtinyt. Siitä vaan, tämä siis oli juhannusruuhka:) Onneksi ei tarvinnut kuumassa autossa kärvistellä, terassille puhalsi raitis tuuli neljäntoista asteen kesäsäässä. Pysyivätpähän hyttyset poissa.

Matkanteko oli rauhallista, tavallista rauhallisempaa. Jokikylän kaupan kohdalla käännyin vaistomaisesti katsomaan takapenkille, näillä kulmilla tapaavat päiväunilaiset aina herätä. Penkillä olivat kuitenkin vain akuankat, niiden lukijat olivat jääneet muutamaksi päiväksi korpimaisemiin. Mummilan mäellä tulevat seuraavat päivät olemaan tavallista vilkkaampia, kun taas kotosalla koetetaan nauttia luovasta joutenolosta. Siinä maalausurakan jälkeen, pihankäännön lomassa, huilitauolla ja puoliajalla...

22 kommenttia:

rk kirjoitti...

Että semmoista juhannusruuhkaa. Ei muuten ollut ruuhkaa Helsingissäkään. Taitavat olla Suomen rauhallisimmat paikat viettää juhannusta tai joulua, mummilasi ja pääkaupunki. Mitä nyt hyttyset vähän hairitsivät lenkkipolulla ja mustikanvarpujen keräämisessä.
Täällä kituviikko töissä ja sitten lomaruuhkasuomea ihmettelemään.
Toiset ne palailevat jo kotikulmia kohentamaan ja maata kääntämään!Miten usein teillä sitä maata oikein käännetään!?
Mutta, kivaa loman jatkoa edelleen!

Tilu kirjoitti...

Nautinnollista parisuhdeterapiapäiviä, vai onnistuuko se remonttipuuhien lomassa? (Meillä kylläkin tahtoo mennä helposti kinaamisen puolelle kun jotain rempataan yhdessä.)

Helteitä on luvattu, joten maalausilmat ovat suosiollisia.

tiina kirjoitti...

:) Toivotaan että terapian puolelle menee. Ainakin terassin pesu onnistui eilen illalla kärhämöittä. Ja sitten voi jakaa hommia, niin ei tule sanomista kumminkaan puolin.. Minulla pysyy pensseli kädessä, ja raskaimmat pihatyöt sujuvat taas paremmin miähisellä voimalla. Ja sitä käännettävää ja väännettävää.. sitä löytyy 1800m2 tontilla, aina iänkaikkisesti ja amen.

Luvassa on myös hääpäivän viettoa, silloin pistetään haravat seinän viereen:)

Hellepäiviä vai? Toivotaan!

sanna kirjoitti...

ZZzzzZz. puumerkin jättö vain tämä. Väsymystä ilmassa.
Ihanan hurjalta kuullosti tuo teidän ruuhka :D

Anonyymi kirjoitti...

Vitsi Tiina - naureskelin tuota "yhre rööki" ja kaikkien kaveri - juttuja katketakseni ; )
Toinen cef takana - hiuk väsyttää.
Luustokartoitus, kolmas cef ja sädehoito edessä.
Minä olen juhlinut sitä, kun tyttäreni pääsi IB-lukioon, hänellä on vakaa aikomus opiskella lääkäriksi. Voi itku ja hampaiden kiristys, kun ei vaan saisi traumoja näistä äiteen sairasteluista.
Tilulla oli muuten hieno matkailuvaunu ja lyhyt valkoinen tukka oli makee ; )
TIINALLE JA AVIOMIEHELLE IHANAA HÄÄPÄIVÄÄ !!!
On niiin romanttista ; )
Meikkä aloittanut Tiinan linja-automatkan (kudin ja eväät) siivittämänä sukkien kutomisen siipalle ; ) Ihanaa puuhaa.
pirtsikka

tiina kirjoitti...

Kiitos:)
Ceffiä, niistä minulla ei olekaan kuin toisen käden tietoa. Säteet ovat sitten ihan leikinlaskua myrkkyjen jälkeen. Toivotaan puhtaita kuvia luuston osalta. Neulominen on kivaa -näin kesäkelillä se on vaan itseltä jäänyt tauolle.Voisihan tuota jalkapalloa sivusilmällä katsoessa vähän silmukoidakin.

Ja lääkäriksi tähtääminen -upea juttu!

Kitsune kirjoitti...

Teilläkin siis jälkikasvu mummolassa. :) Eläköön mummolat! Hyviä puuhapäiviä. Meilläkin on käynnissä ainakin työhuoneen (eli romuvaraston) siivous nyt kun nelivuotias ei auta järjestämisessä...

Anonyymi kirjoitti...

Rauhallisia olivat juhannusruuhkat täälläkin... Vilpoisiksi ovat myös kelit muuttuneet, mutta keskiyönaurinko paistaa! Mukavaa hääpäivää meille molemmille!
t.Pirre

Kiara kirjoitti...

:) Mummolat rules, sanoisin minäkin. Meidänkin jälkikasvu kävi isovanhempia ilahduttamassa ja lomailemassa. Me vanhemmat puskettiin töitä. Minä töissätöissä ja mies kotona, mihin kykeni. Toisin kuin te, kotona en tehnyt tasan mitään ylimääräistä. Perushommat suoritin.

Mukavata hääpäivää!

tiina kirjoitti...

Neljätoistakertainen huraahuuto mummoloille ja hääpäiville;)

rk kirjoitti...

Huraa hääpäivälle, mummoloille ja kahdelle haravalle seinän vierellä!

betty kirjoitti...

Heips, sopivasti sitä maalausta, vähemmän maankääntöä ja paaaaljon sitä haravien lepoaikaa : ) Eli oikein ihanata lomaa jälkikasvun hoidosta ja vielä ihanampaa hääpäivää !

Kitsune kirjoitti...

Hääpäiväonnittelut täältäkin!

tiina kirjoitti...

Kiitos!
Hääpäivä onnellisesti juhlittu, siirrytty "päiviötä" juhlimaan:)

Kiara kirjoitti...

:D Mites kahvitreffit meni? Tuliko muita???

tiina kirjoitti...

Vietimme hellepäivän iltaa terassilla koon ja ämmän kanssa. Jaoimme naisten asioita, isompia ja pienempiä, iloisia ja murheellisiakin.Kiitos ystävät! (ja ensi kerralla muistan jättää sen auton kotiin..)

Olikos se syksyllä sitten?

Ja sitä ennen vielä siellä syrjäisessä helsingissä?

rk kirjoitti...

Kivat teille. Täällä syrjäkylillä "perinteinen" kohtaamispaikka olisi se Kiasman kahvio, mutta Ateneuminkin kelpaa. Tai mikä vaan. Minulla menoa pari seuraavaa viikkoa, mutta sitten...
Olisi kiva tavata taas irl.

Tee kirjoitti...

"Ja sitä ennen vielä siellä syrjäisessä helsingissä?" - Jess :)

♥ Myöhäiset hääpäiväonnittelut teille ♥

tiina kirjoitti...

Syrjäisessä helsingissä pysähdyn (huom. yksikkö:) paluumatkalla pohjoiseen, unikeonaaton iltana. Ja ehkä yövynkin, suunnitelmat ovat ihanan väljät. Kutka ehtii, voitaisiin nähdä illalla, olisipas se mukavaa! Ei mahda olla kiasma auki enää illalla? Pitääkö meidän vaihtaa trehvipaikkaa?

Täällä on taas kotiuduttu, lapset siis noudettu kainuusta. Trampoliinilla on tungosta ja pihalla pyörii hyttysten lisäksi lapsia. Hyvästi taas hiljaiset hetket, tervetuloa meno ja meininki..

rk kirjoitti...

Siis ma 26.7.? Mitä se mahtaa tuo "ilta" teillä päin tarkoittaa? No lomalla ollaan ja varmaan Hesaskin, joten olisi mukava saada rinki koolle.

Tee kirjoitti...

Kyseisen päivän tiputus siirtyy sopivasti muutamalla päivällä, mies on lomalla ja hääpäiväkin on vasta seuraavana päivänä, joten pitäisi onnistua :)

tiina kirjoitti...

Hienoa hienoa, piiriin vaan!

Päivän kulku vielä osittain avoin, mutta alkaa herätyksellä neljän jälkeen grazissa. Yksi toimittaja haluaisi myös tavata helsingissä, mutta rinki on tottakai etusijalla:)