keskiviikko 1. heinäkuuta 2009

tuliaisia


Lyhyttä reissua ei raaski käyttää shoppailuun, ellei se ole jo alunperin matkan tarkoitus. Miehenpuolta säästääkseni en raijaa häntä pienryhmämatkoillamme tuliaiskauppoihin, joten suurempia tuomisia ei meillä yleensä ole. Italian matkalta tarttui mukaan naispuolisille ystävilleni jääkaappimagneetteja, ajatuksena että davidin valvovan silmän alla on mukavampi kokkailla. Kaikille yhteisenä tuliaisena laitankin tähän kuvan omasta magneetistani, jolle säädyllisyyssyistä puin kesäshortsit jalkaan. Internetissä kun liikkuu kaikenlaista, eikä olisi mukava tulla syytetyksi epämääräisen materiaalin levittämisestä.

Joukkeemme on jälleen koossa. Lyhykäiseltä kainuun lomalta saimme lasten lisäksi tuomisiksi kaloja. Kesäinen pilkkiretki kiannalle oli tuottoisa, sillä nostimme järvestä nelisenkymmentä ahventa niin kiihkeällä tahdilla, että kahvi jäähtyi kupissa eikä kalastusmestari ehtinyt enää joka ahvenan kanssa auttamaan. Tästäkin äiteestä sukeutui varsinainen teurastaja yhden kesäisen iltapäivän aikana. (Tjaa, uskalsin siis viimein irrottaa kalat koukusta ja lähettää autuaammille vesille. Aika saavutus sinänsä, kun sairauteni myötä olen karttanut kuolemaa jopa jättämällä rikossarjojen seuraamisen ja dekkareiden lukemisen). Laivamme saavuttua rantaan pääsivät kalat heti savustuspönttöön ja sieltä kylmäsäilytykseen, jotta saisimme ne kotiinviemisiksi. Ja siellä mummin jääkaapissa ne tuliaiset vieläkin ovat, hyvin pakattuina:)

Eilisiltaisen kotiutumisen jälkeen auto on tyhjennetty, laukut purettu, pyykit pesty, laukut pakattu jälleen kuten autokin. Huomenna starttaa kesätournee 09 suuntana halvan kruunun sveanmaa ja eteläinen suami. Matkasuunnitelma on väljä ja paluupäivä avoin -voi tätä vapauden tunnetta, miettii perheenäiti ja käy samalla mielessään läpi pakattuja tavaroita. Lakanat ja pyyhkeet, hellevaatteet ja villapaidat, kartat ja kirjat, laturit ja akut, hyttysmyrkky ja oksennuspussit.. mitähän vielä? Mutta vielä on tilaa tuliaisille. Kuinkahan halpa se kruunu oikein olikaan..?

4 kommenttia:

PiKo kirjoitti...

Kuoleman karttamisesta:
Äitini saattohoitonsa aikana RAKASTI mullan alla sarjaa ja katselikin sitä ihan innossaan- siitä käytiin monet keskustelut ;D (Sillon se oli juuri ensimmäistä kautta suomessa, suuri hitti!)

Nyt olen seurannut sarjaa uusintakierroksellaan kun jostain kumman syystä se ei silloin "purrut" ja se mikä puri ei jäänyt mieleen.
(sen totean tähän vielä, että äitinihän oli persoona nimeltä: Lääkäriin ei mennä vaikka henki menisi - kunnes henki meni.)

Hyvää halpaa kruunua ja teretulemast tänne etelän ihmeisiin. Täällä on liikaa turisteja, liian kallista ja liian hektistä. Vie terkut ruåttinmaalle, siellä se minun sukuni luuraa! Kaikki ruotsalaiset on hulluja, paitsi "meidän ruottalaiset" - ne on umpihulluja!

Aurinkoista ja ihanaa, hyvinvoivaa lomaa sinne!

Sipulix kirjoitti...

Ruattista justsa palanneena voin sanoa, että kruunu on halpa ja siellä on jo hyvät alet :D hyvää matkaa!!!

pivi kirjoitti...

Sieltäpä palasi meidänkin perhe eilen, meikäläisen tuliaiset tuli ostetuksi puutarhahulluuden takia kasvimyymälöistä. Mahdoimmekohan Tiina nähdä vaikka laivassa : ) Mun kuviani täällä mun Bettylän blogissa, bettyla.vuodatus.net

Tervetuloa kotiin !

tiina kirjoitti...

Ruottinmaan ovat keksineet perheemme lisäksi aika monet muutkin. Peräkkäin olemme seilanneet valkoisilla ja punaisilla laivoilla monien tuttujen kanssa.

Oma ruotsivierailu on onnellisesti ohi, ja jatkosta selviää selvällä suomella. (Ei sillä, ruotsin puhuminen oli pitkästä aikaa ihan mukavaa.) Tournee jatkuu tällä haavaa kotikotimaisemissa satakunnassa, nuorekkaassa teollisuuskaupungissa (kuten ruostunut kyltti valtatie kakkosen varrella ammoin mainosti). Lataamme akkuja jatkaa matkaa..