keskiviikko 22. syyskuuta 2010

aikataulussa ollaan, vielä

Ensimmäisellä hoitokerralla lääkäri kirjoitti minulle maksusitoumuksen peruukkia varten. Syöpäpotilailla nyt on jotain pieniä iloja ja etuisuuksia, yksi niistä on peruukki per vuosi, joten en käynyt kertomaan että edellinenkin pertsa on ihan iskukunnossa, yksien häiden ja pikkujoulujen jäljiltä. Doketakselilla eivät hiukset lähteneet, harvenivat vain, mutta uudella coctaililla syöpälook on taattu. Että nyt lähtee, odotahan pari viikkoa, kehottivat hoitajat.

Ja niin ne läks, ihan aikataulussa ja kertaheitolla. Maanantaiaamun suihkun jälkeen harjasin enimmät hiukset pois, minkä jälkeen siirryin käsinpoimintaan. Päivä sujui vielä tyylikkäästi huivin kanssa taiteillen, mutta illalla pohjanmaatourneelta palattua piti käsittelyt suorittaa uusiksi. Kymmenen minuuttia uurastettuani peilistä katsoi pöllönpoika, johon tutustelin yön yli, mutta aamulla otin philipsin esiin. Toista yötä en enää nieleskelisi hiuksia. Eteen jätin kuitenkin vielä niiskuneititupsun, josta riittää perheen nuorisolle hupia, ja itselleni ehkä hiukan esteettistä iloa, se kun pilkottaa huivin alta jotensakin normaalin näköisesti.

Moni on surrut puolestani hiusten menetystä, joten minun ei kauheasti tarvitse. Yritin analysoida tunteitani siinä kylppärin peilin edessä taiteillessa, ja tunsin ainakin

a) hienoista helpotusta. Sytostaatit vaikuttavat vahingollisesti ainakin joihinkin soluihin.
b) uteliaisuutta. Miltä näyttäisin ilman tukkaa? Hiuksia kun on ollut aina, mittaakin yleensä vähintään polkan verran.
c) huvitusta. Tilanne nyt vaan oli hieman absurdi.
d) harmitusta, enemmän kuin surua. Ja se harmituskin on enemmän käytännöllistä lajia. Perheenemännän edustuskunto vaatii taas enemmän irto-osia ja aikaa. Hampaat on sentään omat.
e) kosmetiikkaosaston kutsun. Nyt tarvitaan vähän lisää hunaa puuliin. Ja ehkä uusi ripsari, ja kulmakynä, puuteri..
f) luottamusta. Ne kasvavat takaisin, vahvempina. Niin kuin minäkin. Aivan kuten syöpäjärjestöjen mainoksessa luvataan.

Huomenna on taas torstai toivoa täynnä. Hoitoaikataulu on edelliseltä kierrokselta tuttu, kolmen viikon välein, jos veriarvot ovat kunnossa. Ja se jos tapahtui jo heti ensimmäisen hoitokerran jälkeen. Sytostaattitiputus on vaakalaudalla, leukosyytit ja neutrofiilit kun ovat siinä hilikulla, vaikka olo on mitä mainioin. Aamuseiskalta otetaan uudet labrat, ja jos ne ovat kunnossa, tiputetaan taxol ja karboplatiini esilääkkeineen, mutta jos leukkarit eivät ole nousseet siirtyy hoito seuraavalle viikolle. En haluaisi siirtää hoitoa jos ei ole aivan pakko, joten päädyimme veriarvojen tarkastukseen, sillä sairaalaan olen joka tapauksessa aamulla menossa. Kirran puolelle, jossa solislaskimoni preparoidaan esille ja siihen asennetaan paikallispuudutuksessa portti, jonka kautta tulen jatkossa coctailini nauttimaan. Kätevää, sekä laitto että lääkkeen anto, lupasi hoitaja, kun ehdotti toimenpidettä minulle.

Päätän jo etukäteen, etten pety, vaikka veriarvot huitelisivat huomenna vielä alamailla. Kun kerran olen kaupungissa, menen sinne kosmetiikkaosastolle, ainakin vähän katselemaan. Syyskenkiäkin voisi kokeilla. Ja tottakai käyn myös kahvilla. Tai peräti lounaalla - se kun maistuu vielä:)

26 kommenttia:

Anitta kirjoitti...

Ota ilo irti kaikesta siitä mitä voit tehdä ilman hiuksia. Niin, mitäs se hiusten puuttuminen estää muuta kuin permiksen oton ja hiusten värjäyksen.
Kahvi ja leivos on aina paikallaan, jos vaan maistuu.
Kosmetiikkaosasto ja uudet kengät on myös ihan kannatettava asia.
Ilon pisaroita hoitojen väliin!

Sipulix kirjoitti...

Hyviä ilon pisaroita olet poimimassa sinne väliin. Olen hengessä mukana...jos tarvit joskus lounasseuraa niin oma turneeni päättyi keskenkaiken ja yhtäkkiä onkin päivisin aikaa...olen myös fb:ssä. Tsempit, halit, rutistukset ja kaikki mahdollinen sinne!

Emmi kirjoitti...

Minua silti niin nauratti sanasi: Hampaat on vielä omat.

Siinä taas kulminoitui niin asenteesi. Positiivisuus kaivetaan esiin, vaikka sitten omista hampaista. :)

Ihana ja reipas olet!

p.s: Huomenna alkaa kirja-ale, niitä laareja tutkiessakin saa mukavasti aikaa vierähtämään. :)

t. ihan kohta muuttava kotiäiti Kaakkurista

Kiara kirjoitti...

Ja mammuttimarkkinatkin alkaa tänään.

Mukavata ostosreissua.

Kiitos päivityksestä ja miehelle kiitos koputuksiin vastaamisesta.

betty kirjoitti...

Hei Niiskuneiti ! Voisit vielä lisätä listaasi, että sampoissa ja hoitoaineissa säästyy, ja voi kun kaljun kanssa on helppoa, tosi helppo pestä ja pitää !

Mukavaa shoppailua, ehkä kokeilen itsekin huomennan samaa reseptiä. Katsele myös kivoja huiveja jos niitä käytät.

Tee ‎| teehki@gmail.com kirjoitti...

Miehelle kiitos siitä, että muistuttelee sua meistä ;)

Ihanaa oli huomata uusi päivitys ja kyllä osaat kirjoitella positiivisesti edelleen.

"Hampaat on vielä omat." - Näin on suurinpiirtein täälläkin ja tuostapa muistuikin mieleeni, että myös hammaslääkäriaika on tilaamatta..

Ilon pisaroita ja tsemppejä! Nyt voitkin hommata bileperuukin ;)

Anonyymi kirjoitti...

Nautinnollista lounashetkeä ja leivoskahveita ! Aina kun maistuu, pitää syödä ja ihan sitä, mitä huvittaa ja aidolta suussa maistuu. Onneksi on kylmät ilmat tulossa, voit pääsi piilottaa hattuihin, myssyihin, huiveihin - ihanaa ! Eikä tarvii koko ajan karvareuskan kanssa kulkea. Ite olen kyllä tottunut peruukkiin. Eiks se Tiina niin ollut, että "viisas ei virka ja tyhmä ei huomaa".
Tsemppiä Tiina ja voimahali !!!
pirtsikka

olga kirjoitti...

Toivottavasti veriarvot on kunnossa, minua ainakin harmittaa vietävästi hoitojen siirtyminan. Sitä jotnkin haluaa ne äkkiä pois. Aika hurja tuo hiusten kerralla lähtö, vaikka vähänkin päässä hiuksia on mukavampi. Ei se perukki mikään mukava kapistus ole. Shoppailu on aina hyvä lääke, hyvä ruoka ja kiva seura.

Kitsune kirjoitti...

Minuakin hammasasia muistutti hammaslääkärin varaamisesta - ettei käy niin ettei kohta ole omana edes niitä.

Kylmät ilmat kyllä helpottaa kaljupäisyyttä, kun hyvällä syyllä voi kulkea huivi/pipo/mikä vaan päähine päässä. Minä tein itselleni viime kevättalvella huiveista pitkän letin, jota moni ihasteli.

Peukkuja niille veriarvoille! Ja mukavaa shoppailureissua joka tapauksessa.

tiina kirjoitti...

Aikataulussa edelleen, ja kotonakin jo. Ensimmäinen primperan otettu, tästä tämä taas lähtee:)Ja se shoppailuterapia jää seuraavaan kertaan, jospa saisin sitten lounasseuraakin!

Hiuksettomuudesta tosiaan on ilonsa. Ei tartte hiuksia pestä, kuivata eikä muotoilla, ei käydä kampaamossa. Nämä nyt tuli heti mieleen. Sanonta bad hair day on saanut aivan uuden merkityksen:) SEllainen on joka päivä tai ei koskaan, asenteesta riippuen.

Asenne on edelleen kohdillaan, sairaalakeikalla näkee monenlaista sairastajaa. Kukin tyylillään, ja se sallitaan. Toivon, että jokainen vakavastikin sairas löytäisi tasapainon ja voimaa jaksaa kipujensa keskellä, olivat ne sitten fyysisiä tai psyykkisiä.

Ja hei, minut löytää naamakirjasta! Nimi on sen verran eksoottinen ettei kaimoja suomessa ole. Sinne vaan kyselyä! Ja jos haluat lisätietoja, heitä privaattimeiliä gmailiin!

Kotiäiti kaakkurissa: tsemppiä! Muuttoon ja siihen kaikkeen Muuhun!

Ja lupaan postata vaikkas jo huomenna, en pidä enää huolestuttavia taukoja. On tuo muistuttajakin onneksi omasta takaa.

Tilu kirjoitti...

Meillä prillipäillä on joskus etuakin näistä okulaareista, niiden läpi ei niin kovasti paista kun ripsiä tai kulmakarvoja on harvakseltaan. Tärkeimpiin menoihin vetelin vahvat rajaukset täydentämään harvahkoa ripsirivistöä.
Nyt sitten käymme jännittämään, millaisen peruukin käyt valkkaamassa. Primperan on hyvä keksintö.

Anonyymi kirjoitti...

Kuvittelin sinua juuri kuvasi perusteella hiuksettomana, varmasti olet oikein kivan näköinen! Minä olin ennen ihminen, joka hieman ehosti itseään joka päivä. Ajattelin, että ei tule päivää, että viitsisin lähteä esim. kaupungille ihan luojan luomassa tilassa. Noh, pieleen meni, sen osoitti niinkin luonnollinen asia kuin lapsen saaminen. =) Huomasi, että lähdöt ovat muutenkin kiireisiä ja täynnä yleistä hosumista, viimeisenä sitä itseään ehtii peiliin vilkaisemaan. =) Kyllä elämä opetti!

Hienoa, että hoidot jatkuvat. Keihäs taisteluasennossa syöpäsoluja päin ja suomalaista sisua kehiin!!

Kuulaita syyskelejä toivotellen,

Kati

Sanna kirjoitti...

Moikkis ihana rakas pallopää :)
Nyt ne sitten lähti, höh. Mutta me tiedetään, että nepä kasvaa takaisin: vahvana ja hienompana :) Ja ehkä kikkuranakin!!
Lyhyttukkaisena on muuten hyvä mennä sienimetsäänkin, sillä siilistä saa napattua hirvikärpäset oikein hienosti pois!! Toista se oli pitkätukkana!

Toivotaan, että labroista saat hyvät tulokset, jotta sytot ei siirtyis.
Suuren suuri halitus <3

Herttuanmäen elämää kirjoitti...

Tsemppiä sulle hoitoihin! Vaikka tukatta on sulla hieno asenne.Se kantaa pitkälle.
V

Anonyymi kirjoitti...

Ei sinulta tosiaan asennetta puutu. Tikkaripäivät menossa, mutta pysy vahvana ja voi niin hyvin kuin vain sinä voit! (Tulisi jo se tammikuu.) Varapäivittäjälle terkut myös!

Tee ‎| teehki@gmail.com kirjoitti...

"Sanonta bad hair day on saanut aivan uuden merkityksen:) SEllainen on joka päivä tai ei koskaan, asenteesta riippuen." - Aiwan ;)

Tänään viimeksi mietin, että en sen peruukin kanssa kyllä pystyisi olemaan, kun ensin neulemyssy tuntui metrossakin ihanan pehmeältä ja mukavalta ja hetken päästä tuli kuuma-aalto ja myssy piti kiskoa ensimmäisenä pois..

Kiva, että hoitoja voidaan jatkaa aikataulussa :) Niin ainakin olin ymmärtävinäni..

Tsemppivä!

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä ne kasvavat ja oikeesti niitä tulee paljon enemmän. Kokemusta on. Olen seurannut blogiasi jo pitemmän aikaa. Tsemppiä sinulle!

tiina kirjoitti...

Kiitos vielä viesteistä ja tsempeistä!
Ensimmäinen tikkaripäivä alkaa olla selätetty, vieläpä oikein hyvin. Joku on maustanut aamuteeni ja muut mehut muovilla tahi jollain muulla myrkyllä, mutta muuten pelittää ihan mukavasti. Yhdet päivätirsat otin, nekin puolivaloilla. Tästä tämä taas.

Mausteettomia iltateehetkiä teille muille;)

Kitsune kirjoitti...

Aikataulussa mennään, ja hyvä niin. Jotenkin omien korvien väliin jäi tiukkaan se aikataulun tärkeys. Tsemppiä nyt vaan tikkaripäiviin. Ja tuon nimipaljastuksen jälkeen taidankin uskaltaa lähettää yhden kaveripyynnön.

Nina kirjoitti...

heh heh tuolle hammasjutulle:) jotensakkin tuolta tuntuu itselleni pahimpina päivinä kun kiskon ylleni selkätukea, lymfahiaa ja kynsikästä. Olo kyllä tosi puoleensavetävä;) mutta ko vempaimien apu vaivoihin on pikkuhiljaa tehnyt markkinointia turhamaiselle puolelleni, joten ehkä saatan olla pikkuisen sopeutuneempi nykyiseen minääni:)

Tsemppiä arkeen ja hoitojakson välille!

Tilu kirjoitti...

Luin kerrankin tarkasti pankkimme asiakaslehden ja kukas se sielä poseerasikaan???
Hyvää Viikonvaihdetta!

tiina kirjoitti...

Estetiikka on myös asennetta. Siinä ei kynsikkäät paljon paina, kun kantaa ne tyylikkäästi!

Ja niitä kavereita onkin tullut nassukirjaan, kiva:)

Ajassa-lehdessä tosiaan on kerrankin luettavaa;) Juttu tehtiin siinä vaiheessa, kun uusinta oli epäilyksen alla, mutta ajattelin jo tuolloin että mitäpä siitä. Asia ei muutu jutun tai uusinnan myötä miksikään.

En varsinaisesti halunnut vakuutusmannekiiniksi, mutta lupauduin kiitollisuudesta kun ottivat yhteyttä -vakuutusyhtiöllä osattiin olla todella inhimillisiä ja joustettiinkin. Ei kovin tavallista tänä päivänä.

Juttu nyt on tehty mainosmielessä. Teen oman ehostetun jutun (sellaisen kuin olisin itse kirjoittanut) joku päivä tänne blogiin. Että viimeinen sana pitää aina saada:)

Kitsune kirjoitti...

Hei, susta on tullut julkkis! :D Tuo lehti taitaa tulla meillekin, jos niissä on samat jutut ympäri maata niin pitääpäs katsastaa, jos ei mies ole ehtinyt nakata sitä paperinkeräykseen ennen kuin pääsen kotiin.

Anonyymi kirjoitti...

Mikä lehti ? Mikä pankki ? Meikkä haluaa ehdottomasti nähdä blogikaverin jutun !
Tsemppiä Tiina !
pirtsikka

tiina kirjoitti...

Aurinkoista huomenta!

Nordean Ajassa-lehtihän se. Näitä julkaisuja, jotka itsellä tapaavat mennä -ei journalistiikan vaan runsaudenpulan vuoksi- suoraan keräykseen.. No nyt poimin talteen;)

Täällä suuntaan verhojen silityksen jälkeen aamulenkille, kera kaverin, mikä on aivan harvinaista luksusta näin arkipäivänä. Ihan mettään mennään, voisi samalla katsella onko viime yön jäljiltä maassa vielä pakastepuolukoista suuhun. Ovat sytoruokaa parhaimmillaan!

Anonyymi kirjoitti...

wenkowi prv ozgmv babe naked

darsk!

ejbjw wufhxd loz black butt