keskiviikko 25. maaliskuuta 2009

kissajuhlat

Nelivuotisjuhlia ei voi enää ohittaa leivoskahveilla perheen kesken, sillä tuon ikäinen tietää jo varsin hyvin, mitä synttärit tarkoittaa. Päiväkodissa kuulema "lauletaan ja saa koltin ja sitten minä taljoan tikkalit". Neiti ilmoitti haluavansa pitää kotona "suloiset helou kiti -synttälit", mikä sai äidin lähettämään ajatuksissa terveisiä mainosmaailmaan, ja toki, suuntaamaan tiimariin etsimään vaaleanpunaisia misu-paperilautasia. Ja sen jälkeen värkkäämään lautasille täytettä.

Täytettä ja lautasia jäi sitten reippaasti yli, sillä naapurustomme pikkuprinsessat ja prinssit olivat kodeissaan eristyksissä kuka minkäkin taudin kourissa. Tarjolla olisi ollut nuhakuumetta, oksennustautia ja vesirokkoa, mutta katsoimme viisaimmaksi välttää kaikkia edellä mainittuja, ja juhlia pienimuotoisesti kolmen nelivuotiaan pikkuneidin ja äitien kesken. Peltonen oli hyvin onnellinen juhlistaan, eikä vieraiden vähyys tuntunut haittaavan tippaakaan. Juhlaksi riitti, kun oli samanikäistä tyttöseuraa ja ilmapalloja, ja sai asiaankuuluvia lahjoja. Juhlijoita odotellessa saapui esikoinen koulusta, jolloin peltsi ryntäsi eteiseen toivottamaan tämänkin tervetulleeksi.
- "Telvetuloa lakas velipoika minun synttäleille! Onko sinulla lahja minulle?"

Tarkoitus on juhlistaa pikkuprinsessaa vielä kummien ja serkkupoikien kanssa, kunhan kulkutaudit on sairastettu. Menneiden keväiden vatsatautiepidemioita muistellessa veikkaan, että seuraava valkosuklaakakku leivottaneen vasta toukokuun puolella..

************************************************************************************

Ja kaikille, joiden rupesi tekemään mieli valkosuklaakakkua, tässä resepti, joka ei ole itse kehitelty, vaan lehdestä joskus saksittu.

Valkosuklaajuustokakku (ei keventäjille)

suklaapohja:
175g dominokeksejä täytteineen
50g rasvaa sulatettuna

täyte:
5 liivatelehteä
200g valkosuklaata
0,5dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa

Murenna keksi jauheeksi monitoimikoneessa tai muovipussin välissä kaulimella. Lisää sulatettu rasva ja sekoita tasaiseksi. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele seos pohjalle.
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota sokeri ja kananmunat. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota kerma toisessa kulhossa. Yhdistä vaahdot ja lisää vatkaten joukkoon tuorejuusto ja sulatettu suklaa.
Kuumenna 1 rkl vettä kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota lehdet kuumaan veteen. Lisää liuos vatkaten täytteen joukkoon. Hyydytä kylmässä mieluiten seuraavaan päivään. Koristele, vaikkas askartelemalla karkeista aito hello kitty pää:)

7 kommenttia:

Annukka kirjoitti...

Kivoilta kuulostivat Peltosen synttärikekkerit, ja kakkuresepti sai veden herahtamaan kielelle.

Kiitos siis reseptivinkistä, tätä pitää minun juustokakkujen ystävänä kokeileman!

Maittaela kirjoitti...

Kiitos tämmöisestä suuhunsopivasta antimesta, henkisiä antimiasi olen jo nauttinutkin hauskojen ja ajatuksia herättävien juttujesi muodossa.

Anonyymi kirjoitti...

Onnea nelivuotiaalle neitokaiselle! Kakkuresepti kuulosti herkulliselta, täytyypä joskus kokeilla.

t. A-M ja tytöt

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut myös täältä naapuripitäjästä! Herkkureseptin tuotos hyytyy jääkaapissa;) Aurinkoa kevääseen!

Minna ja pikkumies 4kk

tiina kirjoitti...

Mielelläni olisin tarjonnut kaikille oikeata kakkua, mutta nykytietotekniikka ei mahdollista vielä kakun syöntiä verkon välityksellä.

Peltonen kiittää onnitteluista! Lupaamme tarjota kaikille kyläilijöille live-kakkua.

savisuti kirjoitti...

Vähän myöhästyneet onnittelut Peltoselle täältäkin! Kakku kuulostaa herkulliselta mutta mitenköhän onnistuisi jos käyttäisin valkosuklaan sijasta tavallista suklaata?

tiina kirjoitti...

Luovan kokeilun riemua savisutille! en ole itse kokeillut tavallista suklaata, vaikka itse epäilin valkosuklaan toimivuutta.