torstai 4. marraskuuta 2010

auringonkeltaista

Tein vuosia töitä kovin, säästin, ahkeroin, sain viihtyisän bungalowin.. lauloin irwin. Meidän perheemme ei kuitenkaan ollut las palmasissa, ja reissumme taisi olla aivan eri syistä onnistunut kuin laulajalla. Mutta playa del inglesissäkin riitti rantaa, hiekkaa ja merta niin kauas kuin silmä kantoi, ja kyllä, meidänkin lomamme oli kuin toiveunta.


Ilmojen herra tarjosi aurinkoa, lämpöä ja leppeää tuulta, ja parquehotel christobal piti huolen lopusta. Bungalowimme ja koko hotellialue osoittautui esitteen kuvia ja tietoja viihtyisämmäksi ja siistimmäksi, emmekä juuri raaskineet tukikohtaamme jättää. Yksi päivä meni rannalla, toinen vuoristoteillä autoillessa, mutta muuten levitimme leirimme jo aamusella altaille, josta retkeilimme lähinnä vain buffetpöydän ääreen tasaisin väliajoin. Ihanan laiskaa.


All inclusive osoittautui viisihenkiselle perheelle helpoksi mutta kovin raskaaksi järjestelyksi, ruoka kun oli oikeasti hyvää. Lentokentällä punnittiin onneksi vain matkalaukut:) Kotona punnittiin koko perhe, ja itselläni vaaka herjasi parin kilon painonnoususta. Se ei ymmärrä, että olen onnistuneesti kiertänyt friteeraukset ja pekonit, kuten myös majoneesilla kyllästetyt salaatit ja jälkiruokapöydän leivokset, ja valinnut lautaselleni lähinnä salaattibaarin antimia ja vaaleaa kalaa. No, vastapaistettuja räiskäleitähän ei aamusella voi ohittaa, ja tottahan KAIKKEA PITÄÄ MAISTAA. Talon viinit olivat sentään niin kehnoja, ettei niitä tullut juotua, ja allasbaarin drinkit taas sen verran vahvoja, ettei irish coffeessakaan maistunut kuin se irish, joten juomista ei juuri ylimääräisiä kaloreita kertynyt.


Kaloreita en jaksanut altaalla miettiä, paljon akuutimpi probleema oli, miten kerryttää ruokahalua aterioiden välillä. Kyljen ja dekkarin sivujen kääntäminen aurinkotuolissa ei riittänyt, joten avuksi otettiin vesijumppa ja uinti, ja auttoivathan ne. Kätevä emäntä osaa myös reissussa ottaa omaa aikaa. Kun herää pari tuntia ennen muuta väkeä -mikä perheessämme ei todellakaan ole vaikeaa- ehtii käydä pitkälläkin lenkillä, heräävän kaupungin kaduilla, rantabulevardilla tai nousuveden kovaksi tamppaamalla rannalla. Unohtumattomia aamuhämärän hetkiä.


Käärmeitä ei lomaparatiisissamme ollut -paitsi se kolmimetrinen vaalea python, jonka kanssa perheemme nuoriso-osasto halusi tulla valokuvatuksi hotellin iltaohjelman päätteeksi. Mutta mitään ikävää ei tapahtunut, mitään ei varastettu, kukaan ei sairastunut eikä edes kiukutellut. Kaiken euforiani keskellä minäkään en jaksanut hermostua niin mistään. Edes itsekkäistä sak.. eikun keskieurooppalaisista hotellivieraista, jotka kävivät buffetpöydän ääressä eloonjäämistaistelua etuilemalla, rohmuamalla ja tekemällä vielä ne kuuluisat eväätkin. Legenda elää näköjään edelleen.


Auringonkeltaisten päivien jälkeen luulisi tekevän hiukka tiukkaa palata arkeen, ruotuun ja harmaaseen tihkuun, mutta nopeasti tämä sopeutuminen käy. Laukut on purettu ja pyykkimaratonkin puolessa välissä, buffetruuan tilalle ovat tulleet silakkapihvit ja tiskit, mutta onhan ihanat muistot. Ja auringon paahtama iho. Ja paksu rasvakerros:)

16 kommenttia:

Adelhaid kirjoitti...

Ihanan kuuloinen matka teillä! Varsinkin nuo sun aamuhetket kuulosti erityisen nautinnollisilta.

Älä suuresti huolehdi muutamasta kilosta, kotona tilanne tasaantuu varmasti nopeasti. Loma on lomaa ja arki arkea. Lomalla pitää saada nauttia, kotona kerkeää sitten kituutella.

Maittaela kirjoitti...

Tosi kiva kuulla miten onnistunut matka teillä oli. Hyvän arjen jatkoa täällä kotimaassa! Niin, ja talven tullessahan ne suojarasvat ovat tarpeen...(lohduttaa yksi, joka ei osallistu PPP:iin vaikka syytä olisi)

Sipulix kirjoitti...

:D ihana kuulla reissustanne, nyt tuli oman loman odotteluunkin uutta puhtia.

Anonyymi kirjoitti...

Tervetuloa Suomeen ! Meillä on täällä hyvä ruoka, hyvä ilma, paljon tilaa ; ) No joo, mutta kuitenkin "Oma koti kullan kallis" jne. Oli teillä ihana loma - mun mies olis tykänny ihan hirveesti, että sais oikeesti lomailla ja levätä eikä tartte ympäriinsä poukkoilla. Otetaan opista vaari ; ) vai opesta ; ) Hyvin jaksoit - pisteet sinulle. Ja hyvää svenska dagenia - mulla on huomenna synttärit, meinaan syödä ihan mitä vain.
pirtsikka

rk kirjoitti...

Kiitos matkakertomuksesta! Mukavalta kuulosti ja kiva että pystyitte nauttimaan lomasta leppoisalla tavalla. Kyllä olitte lomanne ansainneetkin.
Niinkuin Maittaela tuossa oivalsi, suojarasvat pitää kylmän loitolla, siis talvella tarpeelliset! Ja jos nyt välttämättä haluat itseäsi kiduttaa, niin keitä ne silakat suolavedessä, ei tule ahmittua, eikä liikaa kaloreita!

olga kirjoitti...

Teidän lomailu kuulosti juuri niin ihanalta, kun vaan leppoisa loma olla. Ihanaa kun kaikki pysysi terveenä. Hyvä aika muutenkin nyt olla auringossa, kun täällä on niin pimeää ja myteröä koko ajan.

Lomalla pitää nauttia hyvästä ruuasta, ainahan niitä koloja silloin tulee. Oma aamuhetki oli varmasti ihanaa, olen itsekin aamuihminen ja nautin aina omasta ajasta aikaiemmin. Tytär ja mies kun nukkuvat mielellään pitkään.

Kiva kun olet palannut, oli jo ikävä sinun hyviä juttuja. :D

Sanna kirjoitti...

Oih, niin ihanan kuullosta. Juuri sellaista kun loman pitääkin olla :)
Kaloreista viis, sanon minäkin kun karkaamme reissuun! Kerkiihän sitä sitten taas, kun pääsee kotia.

Kitsune kirjoitti...

Melkein kuin olisi itsekin päässyt hetkeksi aurinkoon ja lämpimään kun kertomustasi luki!

Kati kirjoitti...

Kiitos mukavasta raportista ja kiva, että olette täällä taas. Oli jo vähän ikävä :) Minä täällä laskeskelen aamuja omaan reissuuni, tosin se suuntautuu taas ihan toiseen suuntaan :)
Terveiset koko sakille!

Tee ‎| teehki@gmail.com kirjoitti...

Ihana kuulla, että kaikki meni hyvin ja loma oli leppoisa :) Olitte lomanne kyllä todella ansainneetkin. Ja on sua jo ikävöity ;)

tiina kirjoitti...

Mukava olla täällä taas!

Mies tuossa huomauttaa, ettei käärme ollut mikään python vaan anakonda. Ihan sama, käärme kuin käärme. Luonnollisesti hän kuului tuohon perheemme nuoriso-osastoon.. me peltsin kanssa ei niin välitetty tuosta showsta.


Moni suunnittelee lomaa.. ei kun antoisia reissuja kaikille! Aika otollinen aika matkustaa tämä kaamos. Toivottavasti saatte nautiskella ja rentoutua tai nähdä maailman ihmeitä -mitä menettekin hakemaan. Tällä kertaa oli helpotus olla paikassa, jossa ei ollut mitään pakollista nähtävää, sai olla vaan. Perhettä ei tarvinnut pakottaa yhteenkään kirkkoon tms. Ai niin, käytiinhän me kahdessa. Ei lasketa niitä:)

Sabuska kirjoitti...

Löysin vasta blogisi, voinet arvata minkälaisia hakusanoja googlessa..
Ihana matka teillä, itse juuri näin unta Maspalomaksesta, jospa olisi etelän matka tiedossa :-) Matka joka tapauksessa.

Anonyymi kirjoitti...

Mites on lähtenyt arki reissun jälkeen kulkemaan? Ainakin minusta on ihanaa se, että maa sai valkoisen peiton. Heti mieliala koheni! =)

Olen kohta viimeisen viikon "nukkunut" sohvalla, yskinyt yskimistäni ja kaiken kaikkiaan märissyt hirveän flunssan kourissa. Sen keskellä, yön hiljaisina tunteina on ollut ihana lukea matkakertomustasi ja unohtaa hetkeksi tämä räkäisyys.

Mukavaa alkavaa viikkoa,

Kati (tos kipeä hoitsu, joka yrittää nyt hoitaa vuorostaan itseään =)

Kiara kirjoitti...

Oi, kuinka ihanlta lomanne kuulostaakin. Iiih. Tollaiset reissut on hyviä!

savisuti kirjoitti...

Kiitos matkaterveisistä! Ihanaa kun teillä on ollut ihanaa! :) Täällä sataa nyt jotain valkosta taivaalta mutta illaksi (onneksi) luvattu jo lämpöasteita joten ei saada vielä lunta maahan. Ihanaa matkan jälkeistä aikaa!

tiina kirjoitti...

Kiitos puustaaveista ja terveisistä!

Lienee liikaa toivottu, että googlasit syöpää ihan muuten vain tai roosa-kuukauden päätteeksi,sabuska? Toivon, ettet tarvitse etsimiäsi tietoja!

Täällä on kaunista, maa valkeana ja pikkupakkanen. Koiranomistaja kiittää keliä:) Nimim. valkoinen, pitkäkarvainen koira..

Toipumista hoiturille ja kaikille valon pilkahduksia marraskuun hämärään!