torstai 15. heinäkuuta 2010

omatoimikontrollissa

Kuluvana kesänä olen ollut halosen tarjaakin ahkerampi maakuntamatkailija, eikä kokoelmastani taida puuttua kuin varsinaissuomi ja ahvenanmaa. Jätän ne suosisti seuraavaan suveen, sillä tämä loma alkaa olla jo hyvin aikataulutettu, aina elokuun viidenteen päivään saakka. Tuona torstaipäivänä suunnistan kesäriennoistani epämieluisimpaan, viidenteen munasarjasyöpäkontrolliin.

Ensimmäinen vuosi post ovarioca minua pidettiin tiukimmassa mahdollisessa syynissä, kontrollivälin ollessa kolme kuukautta. Maaliskuisessa kontrollissa lääkäri kertoi, että nyt voidaan vähän löysätä, kontrolliväli pitenee... peräti neljään kuukauteen. Seuraava aika osui keskelle heinäkuista osastosulkua, joten välistä tuli pakostakin vielä kuukautta pitempi. Evästykseksi sain kuitenkin soittaa hoitajan numeroon, sulunkin aikana, "jos ihan mitään oiretta tai huolta ilmenee". Päätin ettei ilmene, tämä kesä olkoon täysin tautivapaata laatuaikaa.

Viidennen kontrollin virallisena päivänä suoritin kuitenkin pikaisen omatoimikontrollin. Vointi on loistava. Ei ole kyhmyjä eikä patteja, ei painontunnetta, ei väsymystä. Vatsan lorinat lienevät uutta perunaa ja savukalaa, vihlaisut hernettä ja naurista. Askites ja kiinteän kasvaimen mahdollisuudet ovat tietysti olemassa, mutta niiden aika on vasta kontrollin aattona -silloin käydään perinteisesti kaikki "mitä jos"-mietteet läpi. Oikeassa kyljessä on kuitenkin arkuutta (leikkauksen jälkeistäkö hermokipua?) ja olkapää vihoittelee. Jälkimmäinen vaiva taitaa olla samaa tautia, joka on turvottanut myös peukalonivelen, mitä sitten lieneekin. Seurailen, mutten jaksa huolestua, sillä olisi sääli sairastua pelkoon syövän jälkitautina.

Vielä syöpäarvo, niin kontrolli olisi ohi. Otin avukseni peltosen, jota pyysin sanomaan jonkun luvun. Pikkuneitiin voi luottaa, loppuuhan hänen lukualueensa yhdeksääntoista, joka on nätisti vielä ca ykskaksviitosen viitearvoissa (<35). Peltonen sanoi viisi eli oman ikänsä -hieno juttu! Markkeriarvo viisi onkin loistotulos, ja vastaa täysin hyvää oloani. Sillä mennään elokuulle asti kepein mielin. Ja ennen elokuuta luvassa on vielä satakunta ja uusimaa sekä yksi ulkosuomalainen maakunta, steiermark. Hammasharjan lisäksi huomenna alkavalle matkalle on siis otettu myös passi -ja ne rinnat, tottahan toki;)

16 kommenttia:

Piuku kirjoitti...

Tsemppiä!
Peltosen tekemä syöpäarvoarpa on kyllä luotettava, laitas likka heittään mullekin luku :)

Kesähalaus!
Ja koskas sä oot täällä etelässä ollut? Jos viälä tänne eksyt, laita kiasmarehvit pystyyn! Mä tarjoon jäden!

Tee kirjoitti...

"Pikkuneitiin voi luottaa, loppuuhan hänen lukualueensa yhdeksääntoista" - hih ;) Meillä voi tulla pojalta jo sellaisia lukemia, että en ole ollenkaan varma, että niitä on edes oikeasti olemassa..

Piuku - treffit on vasta tulossa 26.7. jossain, missä saa lasin Baileyssiä ;) Että hankippa itsellesi "hoitovapaata"!

Laitetaanko paikasta pystyyn huutoäänestys ja onko Tiinalla jo käsitystä kellonajasta..?

sanna kirjoitti...

Mä aloitan varmasti kaikki Peltoseen liittyvät kirjoitukset samallalailla. Peltsi on POP. Hih, mä haluan kanssa tuollaisen ca-125 arvon!
Komppaan Piukua kesätrehvien kanssa, mutta varmasti mun tsäkällä ne on juuri, kun ollaan reissussa itse! Pöh.
Kivoja reissuja!!

tiina kirjoitti...

Taas vaihdettiin maisemaa, sopivasti sadepäivänä. 529km tuli tämänkertaista reittiä mittariin, aina pitää vähän muokata ajolinjoja. Nyt siis satakunnassa:)

Piuku: laitetaan sulle sama vitska, se on kertakaikkisen hyvä luku. Ja sannalle kans!

Ja muutkin: uusimaa vielä edessä, eli 26.7 iltasella pääkaupungissa, olisko se puoli seiska että varmasti ehdin paikalle.. Ja tee, sen paikan voisitte te etelän ihimiset keksiä. Kriteereinä siis, että sieltä saa baileysia ja että pystyy raataamaan:) Kiva nähdä!!

Peltonen lähettää terveisiä, koura täynnä tuoreita vadelmia, suoraan puskasta. Aurinko paistaa taasen, taidamme tehdä lähtöä uimaan. KEsäkivaa ja kelejä kaikille!

Tee kirjoitti...

Peltoselle terkkuja :)

Tämä on ihan rautatieaseman lähellä, Vanhan Ylioppilastalon vieressä;
http://www.virginoil.fi/
ja miksipä ei Vanhakin kävisi;
http://www.vanha.fi/
Tai Irkkumesta ihan siinä Virgin Oilin alla;
http://www.dubliner.fi/

Nämä siis ehdotuksia henkilöltä, joka ei enää muista mitään Helsingin yöelämästä ;)

Kiara kirjoitti...

Peltonen on ihana :)

Toivottavasti etelän lomanne on aurinkoinen!

Adelhaid kirjoitti...

Aivan mahtava kontrolli!

Piuku kirjoitti...

Illalla juu, koska mie meen sillon maanantaina töihin! Ja kerkiän duunista kotio kaunistumaan ennen akkain illanistuttamista!

Tee kirjoitti...

Ärkoo ehdotti Papa Giovannia;
http://www.spaghetteria.fi/?id=244

Siellä on varmasti varmimmin siistiä väkeä ;)

tiina kirjoitti...

Täällä olen toooooosi hiiiitaiden yhteyksien ja koneiden päässä... en näköjään pääse edes kommentoimaan blogeihinne, toivottavasti sentään omaani. Kokeillaan.

Virginoilissa oli hyvää ruokaa kun siellä kävin, mutta oli tosi suosittu ja jouduttiin odottamaan pöytää. VAnhan kuppila olisi tietty helppo paikka ja auki myöhäänkin. Oli papan paikka vain kasiin auki? Niin ymmärsin noin yhtäkkiä. VAikka voitaisiin kyllä varata se optio syömisellekin, kuvittelen olevani nälässä tuossa vaiheessa iltaa..

Anonyymi kirjoitti...

Vitsin hienoa Tiina ! Blogirehvit - voi ku meikkäkin pääsis - riippuu nyt noista hoidoista ja olotiloista ja kyytistä ...
Peltsi on ihan ässä noissa lääkäri/hoitaja - touhuissa.
pirtsikka

Tee kirjoitti...

Jostain syystä ei näiden muiden "osioiden" (Ruokaravintola Ristorante Papà Giovannin yhteydessä palvelevat myös Giovannin Bar ja kokous- sekä juhlatila Showroom) tietoja löydy nettisivuilta, vaan aina puskee vain nuo pastaravintola Spaghetterian tiedot...
http://ravintola.at/fi/helsinki/ravintola/ristorante-papa-giovanni

rk kirjoitti...

http://omakaupunki.hs.fi/kluuvi/palvelut/119792/
Tuon linkin mukaan Pappa on auki: Aukioloajat
ma - pe 11 - 00,
la 14 - 00
Yritän selvittää onko näin.

rk kirjoitti...

Papasta ei mihinkään. Lopettaneet tai jotain. Soitin.
Tässä linkki: http://www.maya.fi/info.php
Tein alustavan varauksen ma 26.7. klo 19 alkaen 5 - 10:lle. Paikka on helppo ja ok., olen käynyt pari vuotta sitten syömässä siellä. Keittiö on auki klo 23 asti.
Haluavat vahvistuksen hlömäärään, joten HALOO rouvat, jos paikka kelpaa niin ilmoittakaa mulle.

tiina kirjoitti...

Hyvä hyvä! Lyödään lukkoon! Vaihdan taas maisemaa, mutta pistän vielä tuonne etusivulle iiiison ilimotuksen kunhan kerkiän, ja ilimottaatumiset tänne kommenttilootaan tahi ärkoolle, niihä?

Tee kirjoitti...

Mukana ollaan :)