perjantai 16. lokakuuta 2009

oikea ajoitus

Tänään kiirehdin välitunnin päätteeksi vessaan muistaakseni siinä vetskaria aukoessa, että suoritin asiani jo välkän aluksi. Aiemmin viikolla makasin hammaslääkärin tuolissa kuin auringonvarjon alla ikään. Tuo puolen tunnin lepohetki poikaporukan sählytreenikuskauksen ja kauppareissun välissä tuntui suoranaiselta rentoutukselta. Suu täynnä instrumentteja ei voinut eikä tarvinnut edes päivitellä säitä tai lööppijuoruja, ja aurinkolasien turvin sai silmätkin sulkea hetkiseksi. Mitä autuutta! Olen selvästikin loman tarpeessa, ja oikeaan aikaan. Loma alkoi justiinsa.

Reipas kuukausi sitten, syyskuun kymmenes päivä, kiiruhdin sairaalasta puhtaat paperit taskussani kotikoneelle ja näppäilin "halvat lennot" ja "itävalta". Vasta todistetusti tautivapaana uskalsin ruveta puuhaamaan syyslomareissua siskon luokse keski-eurooppaan -viime vuotinen perheloma, jolloin kreetan hiekkarantojen sijaan makoilin gynen syöpäosastolla on vielä turhan hyvässä muistissa. Kuten arvelin, oli lufthansa hilannut hintoja ylöspäin kysyntäpiikin myötä, mutta ahkeran nettikyttäyksen, muutaman puhelun ja kolmen päivän virkavapausanomuksen jälkeen lomamatka alkoi hahmottua. Perhe hajaantuu muutaman kotilomapäivän jälkeen tampereelle, graziin ja pekingiin:) Varsinainen perheloma siis tämäkin.

Mutta sitä ennen ihanaa kotielämää, tässä ja nyt. Talo on siivottu ja hiljainen, alaikäiset ovat sammuneet saunalyhtyjen lailla ja räntä ropisee ikkunaruutuihin. Taidan hipsiä teen keittoon ja sohvalle miehenpuolen viereen. Opettajan oppaat ja kokeet on jätetty työpaikalle, jotten niihin tottumuksesta tarttuisi. Jospa vaan oltaisiin.

Ja skoolattaisiin sille, että päivälleen vuosi rankan syöpäleikkauksen jälkeen ELÄMÄ ON.

9 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Olet ansainnut lomasi - every second of it!

Leen@ kirjoitti...

Taitaa olla kautta Suomen yleisin lomaviikko alkanut. Antoisaa ja ansaittua lomaa sinne ja maailmalle ripoteltuina.

Nauratti tuo vessaepisodi, juuri tuollaistahan koulussa on, vessaan mennään silloin kun ehditään eikä silloin kun on tarve. Ja joka loman jälkeen sen uudelleen opettelu.

Olet saanut syksyysi hyvinkin juhlan arvoisia merkkipäiviä. Skoolaa ja juhli vaikka koko viikkoa!

Nina kirjoitti...

hauskaa lomaa:) itse teen koko tulevan viikon töitä..sekin tuntuu välillä ihan hyvältä;) Toisen lapseni loman ulkoistan Turkuun ystäväperheen äidin toimesta, toinen kaipailee tieten pitkiä aamu-unia ja häiriötöntä teinin elämää;), joka täysin mahdollistuu perheen ensi viikon ohjelmalla.Eli tällaista tänne suuntaan lääniä ja sama tunnelma..elämä on:)

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa lomaa ! Carpe diem, sihen olemme saaneet hyvän koulutuksen !
betty

Anonyymi kirjoitti...

Mukavaa lomaa! Ja terveiset täältä lumisesta Lapista:) Nautihan Euroopan tuulista...

t.Pirjo Kuopio

Sipulix kirjoitti...

Hauskaa lomaa! Sitä täällä(kin) vietetään (ja mietitään että mitä ihmettä noille keksii ennenkuin en hyppii pitkin seiniä)... ;)

Herttuanmäen elämää kirjoitti...

Blogissani olisi jotain sinulle!Mukavaa lomaa!

Anonyymi kirjoitti...

Uusimmassa Seurassa oli juttu rintasyövästä (ja parisuhteesta). Lukaskaappa!

tiina kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Junamatkalla ehdin lukea lehden jos toisenkin, ja syöpä näkyy olevan aiheena monessa. Seuraa en ole vielä vilaissut, mutta mukava oli huomata, että tämän sairauden tiimoilta voi kirjoittaa positiivisia ja hyvin erilaisia juttuja eri näkökulmista.


Pirjo Kuopio pääse hetken verran hämäämään:) Mutta sitten muistin. Täällä siis Minna Med toivottaa mukavia ensilumen laskuja Kittilhhhhhään!