torstai 7. toukokuuta 2009

mitä isot edellä


Lähestyvän äitienpäivän kunniaksi pistänpä tähän kuvan, jossa peltonen leikkii äitiä. Yleensä neiti leikkii ahkerasti kotista brion punaisen pikkuhellan ääressä, keittelee kahveja ja tarjoilee mielikuvituksellisia menuja. Ruuanlaiton lomassa pitää käydä hyssyttämässä vauvat uneen, ja kohta on jo kiire ostoksille. Vauvat pakataan yhdistelmävaunuihin ja perässä vedetään ostoskärryjä -olohuonemarkettimme kärryissä ei valitettavasti ole lastenistuinta.
- Kyllä meillä äideillä on sitten paljon puuhaa, toteaa työteliäs pikkuäiti. Tismalleen lempikirjansa sanoin.

Viime viikkoina kotisleikki on saanut uusia muotoja. Äidin vieraillessa virtuaalimaailmassa tyyräytyy peltonen viereen, nostaa vaaleanpuna-valkoisen kassakoneensa pöydälle ja ryhtyy surffaamaan verkossa. Ilme on keskittynyt, ja välillä koneen "näyttöä" pitää tiirata aivan läheltä. Mahtaa löytyä mielenkiintoisia sivuja.

Mielenkiintoisia sivuja näyttää löytyvän myös kirjasta "tuhat loistavaa aurinkoa", jonka peltsi on napannut äiteen yöpöydältä. Hoidettuaan kotihommat pikkuäiti kipuaa vanhempiensa sängylle, ottaa hyvän kirjan käteensä ja aikoo olla "vähän aikaa lauhassa". Vähän aikaa on oikeasti vähän aikaa, nelivuotiaan tehotytön akut on äkkiä ladattu.

Joku epäili, ettei pikkuäidin äiti osaa levätä riittävästi syöpähoitojen aikana, meillä äideillä kun on niin paljon puuhaa. Tämän kuvan myötä huoli pois:)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heippa!
Kävin taas virtuaalikylässä ja lukemassa kuulumiset. Minäkin olen oppinut tuon perheinterventio-sanan tässä ihan vasta. Toivottavasti siitä on apua ja hyötyä! Teitä rukouksin muistaen ja tällaisella runolla.

T. Maikki

Iloa sen pitää olla
-jokaisen uuden aamun
valon määrästä
väristä riippumaton
pilvinen tai aurinkoinen
sinihämäräinen
epätoivonharmaa.
Mitä tahansa
mutta uusi päivä
mahdollisuuksia täysi!
Ehkä juuri tämä se päivä
jota et koskaan unohda
jonka jälkeen kaikki on toisin.
-Maaria Leinonen-

tiina kirjoitti...

Kiitos kauniista runosta!