sunnuntai 27. marraskuuta 2011

pikkujoulujen II/2011 pöytäkirja

Pöytäkirja

Blogiporukka "amatson kuningattarien" pikkujoulut II/2011

Paikalla: 8 tautivapaata kuningatarta, yhteensä yli 20 vuotta kokemusta syöpäelämästä

Kokouspaikkana ravintola saludin kabinetti, tampere

1§ Varapuheenjohtaja tee avaa kokouksen halaamalla kokousedustajat. Puheenjohtaja sanna on estynyt saapumaan tilaisuuteen ahnehdittuaan tilauksia messuilla. Selitys hyväksytään, mutta samalla ihmetellään, miksi toveriapu ei kelpaa korutaiteilijalle. Olisi se fimomassa taipunut meidänkin sormissamme illan edetessä!

2§ Todetaan kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Suomen viidestä yliopistosairaalapiiristä neljä on edustettuna, kuopiota kaivattiin.

3§ Kehutaan kokouspaikkaa, henkilökuntaa ja erityisesti kabinettia. Naapuripöydät säästyvät tällä erää tissijutuilta, vilauttelulta, pirtsikan saaristolaishuumorilta ja aprillipilan neulevinkeiltä.

4§ Heti kättelyssä otetaan kantaa syöpäjärjestöjen alkoholiaiheiseen tv-kampanjaan "turvallista rajaa ei ole". Toisena päivänä punaviinin sisältämät flavonoidit ovat hyväksi, toisena ne aiheuttavat syöpää. Esitämme huolemme siitä, että taas osa kansasta ymmärtää viestin väärin. Me, kohtuuttomat sekakäyttäjät skoolaamme elämälle ja otamme tietoisen riskin tilaamalla kaksi pulloa talon punaista ruuan kanssa nautittavaksi.

5§ Kitsun valitsemia viinejä maistellessa käydään samalla läpi muita syövän syntyä selittäviä tekijöitä. Erään empiirisen elämäntapatutkimuksen tulokset puhuttavat kokousedustajia. Tässä kokeessa tupakointi, alkoholi, erilaiset kemikaalit ja epäsäännöllinen elämä eivät aiheuttaneet tautia syöpägeenin kantajilla, kun taas ruisleipä, runsas liikunta ja pianonsoitto näyttivät korreloivan sairastuvuuden kanssa. Yhteenvetona suosittelemme itselle mielekästä elämäntapaa. Kehotamme kuitenkin kaikkia kansalaisia välttämään kiltteyttä ja liikaa tunnollisuutta!

6§ Keskustellaan syövän ja hoitojen mukanaan tuomista haasteista. Syytämme turvotuksesta, liikakiloista ja unettomuudesta kortisonia, tunnottomuudesta, kuulon alenemasta ja sydänoireista sytostaatteja. Kelaa voi syyttää varmuuden vuoksi kaikesta muusta.

7§ Syövästä syytämme itseämme, aivan liikaa ja aivan turhaan. Todetaan kuitenkin, että vuosien myötä tämä syyllisyys on vähentynyt.

8§ Jäsen betty kehuu uutta elämää täydell(isell)ä etuvarustuksella. Nyökytellään, ja muistellaan haikeina aikaa, jolloin yöpaidan sisälle ei tarvinnut tunkea keittiöpyyhettä, kun aamutuimaan meni aukaisemaan ovea putkimiehelle. Varaosaelämässä on hankaluutensa, mutta todetaan samalla, että merkkiliikkeen korjaamolle on kovat jonot eikä kaikkia sinne edes huolita. Rohkaistaan silti kaikkia korjaamolle aikovia!

9§ Jäsenet ärkoo ja adelheid muistuttavat kaikkia vielä siitä, että syöpä on paska tauti, johon kuolee ihmisiä. Selviytymismahdollisuudet ovat joko tai, eikä niitä paranneta hymyilemällä. Silti, edelleen, jos joku haluaa ajatella positiivisesti, se hänelle suotakoon, kunhan ei julista oppineensa jotain syövän ansiosta. Ei tulisi mieleenkään.

10§ Valomerkin lähetessä päästään vihdoin lahjontavaiheeseen. Lämminhenkiset lahjat sisältävät sitä tiettyä symboliikkaa. Vai mitä sanotte vaaleanpunaisesta vasarasta? Tai gillette -bikinirajaajasta? Tässä seurueessa on aivan korrektia toivottaa kaikille karvaista uutta vuotta..

11§ ..ja siirtyä seuraavaan ravintolaan.. ja vielä seuraavaan.. ja päätyä taksijonoon..

12§ .. jossa päätetään seuraavasta kokoontumisesta. Ainakin roosa-kävelyllä taas tavataan, ellei jo ennemmin. Todetaan, että mitä pikemmin, sen varmemmin kaikki ovat vielä elossa.

Pöytäkirjan tarkastajat, onko huomautettavaa vai pistetäänkö arkistoon?

sihteeri tiina

13 kommenttia:

rk kirjoitti...

Tähän sihteeriin voi aina luottaa, kiitos Tiina! :) Kaikki tuli täsmällisesti ja oikein kirjattua. Ruoka ei sitten mainintaa ansainnut? Taksijonon jälkeen seurasi vielä bussijono, mutta sehän ei kokousasia enää ollutkaan.
Isot kiitokset jokaiselle mukana olleelle! Naurulihakset poskissa on nyt pitkään kunnossa.

Vinkeän Äiti kirjoitti...

te oootte IHANIA joka-ainut emäntä <3

Halaukset KAIKILLE!

Anonyymi kirjoitti...

kiitti TIINA - totta joka sana ; )
näkymisiin
pirtsikka

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä on ,arkistoon vaan.oi jospa oisin saanut olla mukana.

Tee kirjoitti...

"Kehotamme kuitenkin kaikkia kansalaisia välttämään kiltteyttä ja liikaa tunnollisuutta!" - Aamen.

Pöytäkirja on hyväksi - ei vaan täydelliseksi todettu ;)

Sitä karvaista uutta vuotta erityisesti Tiinalle ♥ Ja lumivalkeaa jatkoa kaikille!

Adelhaid kirjoitti...

Hyvä Tiina, hienosti tiivistettty!

Mukavaa joulun odotusta kaikenkarvaisille ystäville!

betty kirjoitti...

Perfect ! No mistakes !
Ruoka tosiaan jäi vähemmälle huomiolle, mutta näitä pikkujouluja ei kyllä ruuan takia järjestettykään. Riitti että seura on täydellistä, kiitos ja ylistys.

kiroileva siili kirjoitti...

Hih! Aivan mielettömän ihanasti kirjoitettu! Ja mukaili pitkälti kaavaa, jolla eräät toiset sisaret, toisessa kaupungissa pitivät kokousta samassa hengessä. Olette upeita ladyja!

Anonyymi kirjoitti...

rk välitti terveisenne, paljon kiitoksia! Hienon perinteen olette aloittaneet. Näköjään kuningattaretkin osaavat järjestää maailman parannus iltoja. Minulla rupes hengenahdistus vaivaamaan viikonloppuna sen verran että piti lähteä tk:n päivystykseen. Nyt ollaan valkoisessa talossa keuhko-osastolla. Lääkärin mukaan keuhkoissa liikaa ylimääräistä: kasvaimet, syton aiheuttama lääkereaktio ja vielä keuhkokuume. Hoitona antavat kortisonia ja antibiootteja. Että semmoista. t.pete

Terhi kirjoitti...

Petelle voimarutistus, tsempit ja pikaista helpotusta oloon ♥

rk kirjoitti...

Pete, samat sanat kuin Terhi tuossa edellä! ♥

Kiara kirjoitti...

Oi, olipa hyvä pöytis taas. Melkein kuin olisi ollut paikan päällä ;) Moitteita sille työnahnehtijalle pikkasen lähtis täältä.

Jatkoja!

aprillipila kirjoitti...

Sihteeriin voi aina luottaa, Kiitos Tiina!

Hyvää Joulua ja Lumista Uutta Vuotta 2012 !! (Toivotaan että sitä lunta tulee)