perjantai 24. lokakuuta 2008

identiteettikriisi

Empiirisesti on tullut todistettua että kotisohva nopeuttaa leikkauksesta toipumista. Uusi kotileikki juniorilla alkaakin nykyään näin: Tää äiti makais tässä sohvalla..

Kotiutumispäivän iltana kiirehdin vielä ystävien kera roosanauha-luentotilaisuuteen. Lääkitys kohdalleen ja eikun luennolle. Ja siellä meitä oli, sairaita, terveitä, toipuneita, tukijoita (myös miehiä!), ja paljon. Hyvä pohjoinen!! Kerrassaan hienoa että sairaudesta pidetään mekkalaa, riisutaan syöpä-sanaa myyteistä ja vanhoista muistoista.

Jos asiantuntijat olisivat tenttineet asiat luennoinnin sijaan, olisi läpäissyt rintasyöpäkurssin kirkkaalla kolmosella, sen verran ahkerasti olen tietoa etsinyt ja löytänyt tästä naisten yleisimmästä syövästä. Eikä tieto tuskaa lisää, ei nytkään. Tieto asettaa vain toivolle raamit, ja realistina haluan tietää kuinka lähellä kehyksiä kulloinkin kurvaillaan. Tämä on varmaan tullut jo lääkäreilleni selväksi:)

Mutta. Roosanauhan viereen, takkini rintamukseen haluan vielä MUNASARJAPINSSIN. (Vai olisiko sen paikka vähän alempana?). Missä viipyy vastaava munasarjasyöpäkampanja? Onkohan minulla kohtalotovereita? Kaksi syöpää päällekäin ja tällä iällä? Rintasyöpäpotilaaksi ehdin jo itseni mieltää, nyt pitäisi hyväksyä tämä uusi sairaus ja tunnustaa itselleni kuten a-kerhon kokouksissa: olen tiina ja minulla on munasarjasyöpä. Ei kuulosta trendikkäältä.

Sairaalassakin olin vähän kahden maan kansalainen. Kuuluuko hoitoni syöpäpolin sijaan gynekologeille ja siis gynen syöpäosastolle? Olenko kummankin polin asiakas? Ja siinä tapauksessa: toiminko itse itseni asianajajana ja hoitojeni synkronoijana? Eli: "Syöpäpolilla sanottiin että maksa pitäisi kuvata ennen teidän seuraavaa meetingiä, voitteko varata ajan täältä..?"

Onneksi lähtöaamuna sain tavata munasarjasyöpäni hoidosta vastaavan lääkärin, jolla tuntui olevan selvä suunnitelma hoitojen yhdistämisestä. Uskomatonta, jälleen todellinen spesialisti, jonka hoitosuunnitelmiin voin täysillä luottaa. Nyt vain odotellaan (taas) kaksi viikkoa (taas) patologin vastauksia, jotta tarkemmat hoitosuunnitelmat pystytään tekemään. Siellä meetingissä.

Ei kommentteja: