perjantai 19. kesäkuuta 2009

aatto kuin aatto


Keskikesän juhla pääsi yllättämään. Matkan jälkeinen välitila vaivaa vielä, eikä normieloon ole vielä laskeuduttu lentokorkeudesta. Arjen askareisiin solehdetaan vähitellen, ihan kuten kesäkuisen hyytävään järveen. Juhannussiivot rajattiin leikkimökkiin, sillä talo näytti lastenhoitotiimin jäljiltä puunatulta ja puhtaalta, mutta kauppaan kuitenkin tyttöjen kanssa toimerruttiin. Mikä oli ihan fiksu liikku, kun jussivieraitakin on luvassa.

Aattoaamu on kulunut paprikoita täytellessä. Isommat lapset lähtivät isänsä kanssa absille hiilienhakureissulle, ja peltonen jäi viihdyttämään pääemäntää. Lastenhuoneen puuhailumusiikiksi neiti valitsi riitan ja nallejen joululevyn, ja lelukorin pohjalta löytyi tunnelman täydentäjäksi tonttulakki. "Jouluaatto on nyt herttainen" kuuluu suljetunkin oven läpi, ja alan vähitellen päästä mukaan fiilikseen.

Aatto kuin aatto, tärkeintä on tunnelma ja yhdessäolo. Mittari näyttää kahtatoista astetta, ja kesäksi hankittu lasten uima-allas saa jäädä vielä tehdaspakkaukseensa odottamaan loppukesää (jos siis nyt vietetään keskikesän juhlaa..). Pihalla pörräävästä sääskilaumasta tietää kuitenkin vuodenajan, jos se sattuu mittumaarin juhlijoilta unohtumaan.

Mukavaa keskikesän juhlaa kaikille! Pysykää pinnalla ja pitäkää huolta kaveristakin!

3 kommenttia:

Nina kirjoitti...

Mukavaa Juhannusta!Oulun läänin eteläosassa jopa aurinko pilkahtelee aaton kunniaksi:)
Itse vietän Juhannusta teiniosaston kanssa, omat ja "miniä" seurana. Mies huolehtii kaiken kansan Juhannusturvallisuudesta tien päällä, kädet ristissä lumisadetta toivoen(Peltosen kanssa saman henkinen;)..tosin miehen toive lumisateesta johtunee työnkuvan kummasti rauhoittumisella riittävän viileissä olosuhteissa.
Nautinnollisia lomalta paluu hetkiä hyvässä seurassa toivottelen:)

pivi kirjoitti...

Peltonen valitsi laulun ja päähineen ilmojen mukaan ! Fiksu tyttö !

Virallinen minttumaari alkaa olla jo lopuillaan, mutta nytpä tuo aurinko vasta lupailee kesäkelejä. Aurinkoa, lämpöä ja kaikkea hyvää suveenne !

tiina kirjoitti...

Kymppivee neidin kanssa kävimme juhannuspäiväajelulla sukumökillä läänin eteläosissa, kotoisesti "turpakukkulalla". Rauhaisaa jussin viettoa sielläkin päin, niin kuin kait koko maassa. Sää lienee hiljentänyt väen lämmittelemään kokkojen ääreen.

Vaan nythän tuota on lämmintä luvassa, ihanaa ihmiset, nauttikaa!