lauantai 22. tammikuuta 2011

pikkujoulujen pöytäkirjaMamma on palannut pappansa luokse ja muumitalossa tuoksuu taas pulla -vaasan leipureiden esikäsittelemänä ja mamman paistamana, huusholleeraamista riittää muumitalossa ilman pullanpaistoakin. Pyykin, yleisen epäjärjestyksen ja elämänäänet -jos elämänilonkin- tarjoavat hello kitty, blondi ja pelimies, koirusta unohtamatta, sillä työläydessään se pesee joskus villilän pikkuväen 1-3. Pikkupojukin teki tarpeensa sentään vaippaan eikä parketille, eikä aamuviiden herätykseen tarvinnut tädin reagoida millään tavoin.
Tampereen reissulla toteutui kaksi hartaasti odotettua tapahtumaa. Koiramäen serkukset pääsivät junan kyydissä korkean paikan leirille mummolaan, ja mamma pääsi vertaisblogistien pikkujouluihin. Kumpikin tapahtuma onnistui yli odotusten, ikävä ei vaivannut ketään ja villilän residenssiin palattiin kummastakin vasta viimeisellä mahdollisella kyydillä. Mummolareissun tapahtumista kuulee ainakin kahta eri versiota, pikkujouluista versioita on kaksitoista, mutta sihteeri saa päättää, mitä pöytäkirjaan laitetaan:)


Pahanlaatuisen blogikansan hyvänlaatuiset pikkujoulut
paikka: viikinkiravintola harald, tampere


läsnä: sanna, tee, kitsune, betty, pirtsakka, rk, leena, tilu, pikku pirulainen, adelheid, aprillipila ja tiina
1. Laillisuus ja päätösvaltaisuus.


Kokous todettiin kokoon kutsutuksi, laillisuudesta ei ole tietoa eikä väliä. Päätösvaltaisia kuitenkin oltiin. Tai ainakin arvovaltaisia - tällä joukolla on laaja kokemus syöpähoitojen uusimmista linjoista suomenmaan eri sairaanhoitopiireissä.
2. Puheenjohtajan valinta.


Puheenjohtajan valintaa ei tässä porukassa kannattanut suorittaa. Jo parista kokoukseen osallistujasta lähti sen verran ääntä, ettei kokouspaikalle saapujan tarvinnut etsiä oikeaa pöytää. Jos illan aikana suoltunut puhe olisi jaettu puheenvuoroina, istuisimme haraldissa edelleen. Nyt saatiin sentään puhe katkaistua valomerkin jälkeen.
3. Kiitollisuus.


Palattiin edellisen kokouksen kiitollisuus-teemaan. Ärkoo tarkensi olevansa kiitollinen the taudin kautta saamistaan ystävistä, vaikka itse tauti on ihan pissis. Tai tissis. Puheenvuoro sai aikaan huutoäänestyksen ja äänivyöryn uusille ystäville. Nostettiin ihanien ihmisten malja, kippis! Kippistettiin myös vertaisille, joiden kanssa treffaamme verkossa, mutta jotka eivät nyt olleet kanssamme tonttuilemassa.
4. Työ.


Työnteosta todettiin yleisesti, että se on vähän niin kuin avioliitto: "Sinne ne hinkuu ja siellä ne sitten vinkuu". Saikulla olevat haikailevat töihin, ja työssä käyvät kaipaisivat edes hetken huilitaukoa. Osa-aikainen sairasloma, työhönpaluuraha ja työkokeilu kuulostavat tukilisäjenkalta, mutta ovat kokeilemisen arvoisia vaihtoehtoja pitkän sairasloman jälkeen, kun mieli askartelee vielä taudissa ja tuonpuoleisessakin enemmän kuin työssä.
Leena ilahdutti kanssasiskoja laulamalla puolison etsinnästä. "Jos sinä aiot naimisiin, älä sinä tee sitä silimät kii". Todettiin, että sama mikä sopii elämän onnen etsintään, sopii työpaikankin etsintään. Hyvä työpaikka ja työyhteisö voivat olla valtava voimavara kaiken sairastamisen keskellä, mot. Tai sitten ei, tästäkin kuulimme sisarten todistavan.
5. Syövän torjunta.


Vertailtiin kokousedustajien sairastumisprosesseja ja sairastumiseen ehkä, jos ja mahdollisesti vaikuttaneita tekijöitä. Läsnäolijoiden keskuudessa virisi epäilys, että antioksidantteja on tullut nautittua aivan liian vähän. Otettiin hörppy punaviiniä. Pitkitettiin ikää myös nauramalla, kovaa ja paljon.
6. Pikkujoulut.


Syövän sairastaneilla on taviskansaan verrattuna joitakin erivapauksia. Asioita saa tehdä niin kuin parhaaksi näkee, eikä Yleisestä Mielipiteestä tahi Kirjoittamattomista Säännöistä tarvitse välittää. Pikkujouluja voi juhlia yhtä hyvin ennen joulua kuin joulun jälkeenkin, ja aperitiiviksi voi nauttia jälkiruokajuomia. Vegetaristi voi tilata lihaa ja pihvin saa syödä vaikka raakana. Ravintolan kaakaosta saa tehdä minttukaakaon, opm-meiningillä, niin kuin nuorna.
Ja koska oltiin pikkujouluissa, jaettiin ja vaihdettiin lahjoja. Jotka olivat antajiensa lailla täynnä ajatusta ja lämpöä. Kitsunen ansiosta nyt säteilevät hekin, joita ei hoitavan tahon puolesta ole sädetetty. Kiitämme lämpimästi ja muistamme tee, että eräät jäivät vielä kiitollisuuden velkaan.
7. Laulujen aiheet.


Kiellettyjä puheenaiheita ei syöpäkansan keskuudessa ole, joten kokouksen asialistalla voivat hyvinkin olla peräkkäin vuorotteluvapaa ja saattohoito.
Muisteltiin lämpimästi jo edesmenneitä blogisteja, annukkaa, eijaa, tiinulia ja leen@a, ihailtiin heidän voimaansa elää täyttää elämää loppuun saakka ja rohkeuttaan jakaa kipeimmätkin tunnot lukijoiden kanssa. Muistellessa saattoivat silmänurkat kostua, mutta todettiin ystävien esimerkin antavan toivoa ja tuovan tyyneyttä kohdata omia vaikeuksia. Hiljaista hetkeä ei tällä väellä saatu aikaan, eikä ollut tarviskaan. Ystävät elävät mielissämme, vahvasti.
8. Kokouksen päättäminen.


Päätetään kokous hilpeissä tunnelmissa joskus valomerkin jälkeen, viimeisten bussien lähtiessä keskustorilta kohti yöpaikkoja. Seuraava kokous päätettiin pitää roosa-nauha -kävelyn yhteydessä, tarkempi aika ja paikka sovitaan myöhemmin. Jos nyt roosa-nauhaan saakka maltamme odottaa.


Ja virallinen kokouskuva tulee tähän, jos kokousedustajat sanovat hep:)
..puoltoääniä tuli sen verran, että tässähän me säteillään! Muistettiin me syödäkin, vaikka kovin nestemäiseltä näyttää tuo kattaus vielä tässä vaiheessa iltaa.
pohjoisessa

joskus joulun jälkeen

sihteeri tiina

18 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

NO HEP HEP tietenkin. Virallinen kuva oli onnistunut tarjoilijattaren otos.
Lumikinokset ovat lisääntyneet tällä viikolla täällä Tre:lla melkein 40 cm.
Nättiä valkoista koko maisema
pikku pirulainen

Nina kirjoitti...

:) aivan loistava pöytäkirja tapaamisesta!näin me muutkin saimme kokea lämpimän ja elämänmakuisen tapahtuman. Kiitos sihteerille:)
Tämä kaikesta mahdollisesta ja rehellisesti ei todella ihan jokapaikassa onnistu vaikka kuinka hyviä ystäviä olisi ja totta on sekin, että saman kokenut pystyy jakamaan asian ihan eri tasolla.
Varmasti oli ihana tapaaminen:)

Kitsune kirjoitti...

Hyvin on sihteeri saanut tiivistettyä pitkän pöydän ääressä rönsyilleet puheenaiheet kahdeksaan kohtaan. :) Toivottavasti säteileville lahjoille on löytynyt käyttöä myös kokouksen jälkeen.

Tilu kirjoitti...

Hep
Pöytäkirjantarkastaja allekirjoittaa sihteerikön kirjaukset ja toteaa pöytäkirjan oikeelliseksi ja asialistan paikkaansapitäväksi.

Sanna kirjoitti...

Hep.
Niin totta joka sana ja odotinkin, että koska tämä pöytäkirja saapuu.. Kukaan muu ei saa kynäänsä välkkymään niin loistavasti kuin sinä.
Kiitos maailman parhaimmalle sihteerille :D

Anonyymi kirjoitti...

Hep,hep. Totta joka sana! Tätä jo odotettiin, kun tiedettiin että siitä tulee HYVÄ. Kiitos sihteeri "teräväkynä"!

Adelhaid kirjoitti...

:) Hep! Kunhan mä en näytä kovin paksulta kuvassa. ;)
Pikku joulut yhtenä myötävaikuttavana tekijänä, mun mielenvire on lähtenyt hyvään nousukiitoon. Kiitos siitä kaikille!

Kitsune, mä rupesin heti kopioimaan säteilykukkasia tai ostin jo tarvikkeet.

Tee ‎| teehki@gmail.com kirjoitti...

Hep ja kiitokset sihteeri "teräväkynälle" täältäkin :) Loistavasti oli tosiaan tiivistetty rönsyilevä ilta tähän. Puuttumaan jäi vain se, mihin aikaan ensimmäinen puhelin oli hukassa ;) Oliko se ennen vai jälkeen kuuden..?

Leena kirjoitti...

Kokouskuvaan hep! Ihana kuvaus.
Oli mukava tavata.
Olet todella mahtava juttuilija. Harmi kun et osallistunut kirjoituskilpailuun. Se eilen tulleen Syöpä-lehden voittajatarina ei ollut läheskään yhtä hyvä kuin sinun juttusi yleensä ovat. Kai niistä kirja joskus syntyy?
Leena

Anonyymi kirjoitti...

Mukava lukea, että noin ikävä tauti voi poikia näin mukavia asioita, ystäviä, vertaistukea!

T. Maikki

Kiara kirjoitti...

Minäkin sanon Hep, vaikken paikalla ollutkaan ;) Tahtoo kuvan!

Hyvä ja onnistunut kokous teillä näemmä. Hyvähyvä. Ja ansiokkaasti sihteerinne sen tänne kirjaili. Tunnelma välittyi. Tai ainakin osaan loistokkaasti kuvitella niin.

p.s. Ouluunkin on tulossa Harald viikinkiravintola, huomasin tänään, kun lasten kanssa kaupungilla lompsin.

Anonyymi kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Voimaa huomiseen läiskäotteluun!

P.S. Kolmas kerta toden sanoo, I hope, nuo kaksi edellistä sähellystä ovat minun. (Häpeää)

tiina kirjoitti...

Hep hep ystävät:)

Läiskäottelu läiskitty, todellinen kokopäiväurakka kolmen lääkkeen ja esilääkkeiden kera. Ottelusta suuntasin vielä kaupunkiin työtovereiden kera kirjaesittelyyn, ruokakin maistui, vielä. JA kivaa oli -itse asiassa kummassakin paikassa. SAiraalakeikat tosin jättäisin väliin jos se vaan mahdollista olisi, mutta kun siellä vaan on pakko käydä niin hyvä että käynnit ovat edes ihan mukavia. YStäviähän sinnekin mennään tapaamaan, suonensisäisesti, kuten hoitajat aina jaksavat muistuttaa.

Nyt armoton väsy, kuvaan ja tämän päivän tunnelmiin palataan!
Kauniita unia,pikajunia!

p.s. pöytäkirjasta puuttuvia kohtia saa luonnollisesti täydentää.. sihteeri kerran vaihtoi jo paikkaakin, että kuulisi pöydän toiseltakin laidalta juttuja, mutta ensi tapaamisessa meillä onkin sitten kiertävä istumajärjestely..

Terhi kirjoitti...

Voimia tikkaripäiviin! Kiva, että sairaalareissukin on mennyt niin mukavissa merkeissä kun ne nyt vaan voi mennä. Ja oletpas taas ollut reipas heti hoidon päälle - ei ihme jos iltamyöhällä väsyttää..

Anonyymi kirjoitti...

Tsemppiä Tiina ja niitä tikkareita ! Turusta Voimahali !!
Kiitos oivasta pöytäkirjasta ; ) Oli ihan säädösten mukainen.
pirtsikka

Unknown kirjoitti...

HEP!!!
Loistava pöytäkirja, kiitos sihteeri.
Onneksi emme päättäneet tehdä keskustelupöytäkirjaa vaan asiapöytäkirjan, siitä olisi tullut noin kuuden tunnin pituinen... ;-)

Heiluttelen sinulle ens perjantaina kun matkataan Rukalle, ps meillä on harmaa auto + suksiboksi, joten tiedät mille autolle heilutat... :-)

Terkuin Aprillipila