keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

vappua!Astelin aamulla luokkaani, ja eikös vain eräs nuori mies huomannut heti uuden lookini. "Ope, sulla on vappulasit päässä!". Tälle humoristille uskallan antaa takaisinkin, joten tokaisin "..että näkisin paremmin syödä sinut".


Silmälääkäri määräsi uudet vahvuudet, ja niinpä aivan hurjaksi yltyneessä tulevaisuudenuskossani päätin hankkiakin ne. Enkä muuten vielä suostunut laitattamaan alaosaan ikkunalasia, jotta näkisin lukea lehteä paremmin, vaikka sitä jo suositeltiin. Ei ei, ei ennen neljääkymppiä.


Huomenna vielä vappuhulinat koulussa ja sitten pidennetty viikonloppu. Vapaan vappuaaton kunniaksi suunnittelin vieväni nuorison katselemaan kaupungin ihmeitä ja opiskelijoiden juhlahumua, ehkä käydään myös kahvilla puistossa ja haetaan sotkasta edulliset vappupallot. Sitten ajoissa kotiin simalle ja munkille, ja kun lapset ovat onnellisesti tuutimassa, otetaan iskän kanssa lasit kuohuviiniä. Vappupäivän brunssikin on helpompi ja lämpimämpi syödä kotosalla, teekkaritorvia voi kuunnella taustalla cd:ltä.
Kuulostaa niin iiiihanan tätimäiseltä ja neljäkymppiseltä:)


Täti toivottaa kaikille kivaa kevään juhlaa!

16 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

KLARA VAPPEN TIINA !! eikä kuulosta ollenkaan tätimäiseltä, mä oon nauranu sitä JOUKO-juttua, on niin maan perusteellisen hyvä homma toi "joukolla" juhliminen ; )
TIINA - JES - minä lähden huomenna Lappiin ; ) Ajetaan äijänkäppyrän kanssa Tampereelle ja sieltä junalla Rovikselle ja vappubrunssi Saariselän Kaunispään Huipulla ! Vitsi, mä oon ihan simona ja simana ; ). Junaan kuohari ja parit kertakäyttölasit ja lakit päähän. Kakarat jää kotiin hajottamaan kämppää.
Nyt on TÄTÄ - HAUSKAA VAPPUA TIINALLE JA PORUKOILLE
pirtsikka

Anonyymi kirjoitti...

ai joo
onnittelut - hyvät lasit - KIVA VÄRI ; )

pirtsikka

Anonyymi kirjoitti...

Heh. Ihana näköiskuva - tunnistin heti! Aloitatkin 40-kympin kriiseilyn hyvissä ajoin! Jospa se piletyksen väheneminen johtuukin aikuistumisesta eikä jaksamisesta tai vanhenemisesta.
Hauskaa Vappua enivei! (Täällä satoi aamulla räntää, heh sillekin.)
Terveisin, isotäti

Tilu kirjoitti...

Oikein kuplivaa vappua teidänkin porukalle!

t: Toinen täti-ihminen, jolle vappusuunnitelmasi kuulostivat ihan railakkailta ;-D

Kati kirjoitti...

Sankarillistä vappua hela joukolle ;o))

Kiara kirjoitti...

"Sankarillistä" hihhihhih...

Hienot lasit. Kannattaa jäädä tosiaankin kotiin vappubrunssille. Aika karmaisevaa keliä lupailee fmi. Meidän jokavuotinen vappupiknik siirtynee Ainolan puiston sijasta kotiolohuoneeseen, sanoisin minä. Jokavuotinen=pari kertaa päästy toteuttaan, lapset odottelee ihan innoissaan, täytynee tuottaa pettymys. Vaan eiköhän munkit kompensoine jotain (pitää vain jaksaa tehä taikina ja paistaakin ne).

Aurinkoista mieltä vappuun!!!

Nina kirjoitti...

oma aattoni menee aamuvuoron verran työn merkeissä ja sitten auton nokka kohti Tamperetta. Lapsi raukkani(12v) ei ole koskaan vielä saanut kaupunkivappua viettää ja täällä "maaseudulla" asuessa kun vapun juhlinta on lähinnä käsittänyt ympäröivän maaseudun osalta sonnan ajon pellolle;)Eli päätin tyttäreni kanssa lähteä tällaiselle naistenmatkalle:)

Perheen toinen aikuisempi osapuoli jää hillitsemään maakunnan vapunjuhlintaa;) ja kohta 17v oli sitä mieltä, ettei vapun vietto äidin kanssa oikein ruleta;)

Ihana kuva, tuli oikein vappu fiilis. Pyynikin näkötornin munkki ja sima alkoi heti maistumaan suussa:)

Hauskaa pidennettyä viikonloppua ja rattoisaa vapunjuhlintaa, lähestyvän neljänkympin kriisin kanssa;)..tällaisen dg:n kanssa se on oikeastaan ilo, että saa kokea ikäkriisejä:)

Kitsune kirjoitti...

Pitkälti samantapaisilla sävelillä täälläkin on tarkoitus vappua viettää. Tosin brunssi on ohjelmassamme korvattu myöhäisellä lounaalla.

Hauskaa keski-ikäistä vappua!

betty kirjoitti...

Hauska kuva, kengät ja laukkukin, ja yo-lakki sopivasti vinossa : )
Perheellisen vapultahan tuo kuulostaa, eihän se ikä mitään tee...ei ainakaan tunnusteta. Silmälääkärille ois silti mullakin asiaa, kun en enää kaupassa näe tuoteselosteita, vaikka kuinka siirtelen niitä kauemmaksi....

KIVAA VAPPUA sulle Tiina pesueineen !

Sanna kirjoitti...

Hauskaa vappua!!
Täälläkin tämä pariskunta viettää keski-ikäistyylisesti vappua kahdestaan kotosalla, tekemättä mitään ihmeellistä.. Minä se olen aina vapun viettänyt työn merkeissä,joten en osaa sitä oikein juhliakaan.
Mietin kovasti, josko jotain pikkumunkkeja paistaisi?! Saas nähdä :)

Tee ‎| teehki@gmail.com kirjoitti...

Vappuiloa vaan kaikille!

Toivottavasti naapurintäti tuo meillekkin munkit.. Tai mies innostuu... Tämä mamma odotteli eilen neuvolassa jännityksellä, mitä meidän papupata kommentoi neuvolantädille lauseeseen "Näitä voi syödä joskus jos äiti leipoo..." Ihme ja kumma, ettei poitsu maininnut, ettei äiti mitään leivo! Saatiin siis ravitsemusneuvontaa, kun on tuo pojan painokäyrä lähtenyt nousuun. Kotona poika taas yritti saada kaikkia maailman herkkuja, vaikka oli niin neuvolassa ymmärtävinään, että se herkkupäivä lauantaisin on hyvä juttu ja arkisin ei mässäillä herkuilla. Siihen poitsu vaan viileesti tuumasi, että hän vaan halusi päästä helpolla siitä tilanteesta ;)

Tuleepas nyt pitkä sepustus, mutta MITÄ ITSE TEKISITTE, jos korkkaamattomasta kaupan lasipullosta tihkuu jääkaapissa "makoillessa" pieniä määriä simaa..? Uskaltaako sitä juoda vai pitäisikö ottaa yhteyttä valmistajaan?!

Tee ‎| teehki@gmail.com kirjoitti...

PS. Ethän Tiina pahastu, jos lainaan sun kuvaideaasi..?! Mä niin näen itseni tossa, kun jätetään lakki ja tukka pois ;)

Kitsune kirjoitti...

Tee, tuntuu olevan sanavalmis nuorimies teillä. :D

Simasta: varmaan kokeilisin varovasti avata pullon vaikka tiskialtaan päällä. Jos siellä tuntuu olevan hirmuisesti painetta, en joisi. Jos ei ole, tekisin haju- ja makutestin, ja jos kumpikaan ei vaikuttaisi epäilyttävältä, joisin pois.

Tee ‎| teehki@gmail.com kirjoitti...

Kiitos vastauksesta Kitsune :) Ja pojalta ei sanat kyllä lopu - tietäisi vaan mitä milloinkin uskoa, kun osaa jo noin hämätä...

tiina kirjoitti...

Terveiset täältä munkinpaistotalkoista.. Inspiraatio iski, joten sopiihan sitä kärryytellä iltamyöhälläkin vielä.

Tee -aivan vapaasti, pistä idea uusiokäyttöön! Tuolla minun näköistädillä on dublin 27 (muistaakseni) malliset hiukset, jotka kiireesti pistin takaisin vaatehuoneen ylähyllylle heti kuvauksen jälkeen. Kaksi kertaa ovat päässäni olleet, toinen kerta laiskuuden ja toinen varmuuden vuoksi, eikä halua kolmannelle kerralle ole..

Itse kunkin vappusuunnitelmat kuulostavat niin hyviltä ja aivan sopivan keski-ikäisiltä:) Saariselkä, tannnpere ja kotisohva -kaikissa on puolensa. Oikeesti olen iloinen ettei enää tarvitse pistää haalaria päälle ja lähteä kaupungille palelemaan. Ikäkriisikin on vain positiivinen juttu, kuten nina mainitsi.

Ainola luvatussa neljän asteen ja kahden vesipisaran kelissä kuulostaa kyllä aika extremeltä, joten katsotaan kallistummeko mekin kotisohvalle kaupunkikierroksen sijaan.. Vieraita olemme saamassa vappupäiväksi, kivaa.

Kyllä tee poikasi jälleen todisti, kuinka lapset osaavat lukea aikuisia. Että kun sanon näin niin täti tykkää.. Mikä sosiaalinen lahjakkuus!

Tämän työpäivän päätimme taasen koko koulun yhteiseen laulutuokioon. Veisasimme sydämen kyllyydestä mm. "Murheesi suista, ilmasta puista, soi riemuvirsi tuoksuu jo maa.." Varsinkin ruotsalaisrenkutuksen kakkossäkeistö pisti palkeisiini puhtia:

"Muistoissa mulla, myös ehkä sulla, lie musta häivä, kaik unholaan! Loukkoon jo huolet, pois varjopuolet, aurinko armas luo loistoaan!

Juuri näin!

Tee ‎| teehki@gmail.com kirjoitti...

Kiva, kohta on blogissani oma pallokuva - vähän karumpi versio siis ;)